Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan helmikuun 2016 myydyimmät

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Mézières & Christin: Valerian – Brooklynista kosmokseen (Uusi)

Pariisista Kassiopeiaan -albumista alkanut seikkailu jatkuu.

Galaxityn avaruusagentit ovat saaneet selville, että oudot tapahtumat vuoden 1980 Ranskassa liittyvät neljään peruselementtiin: maahan, tuleen, veteen ja ilmaan. Samaan aikaan Zomukin planeetalla – avaruuden kaatopaikalla – neljälle elementille omistettu pyhättö on ryöstetty.

Seikkailu selityksen perässä vie Valerianin monen mutkan kautta Brooklyniin, kun taas Laureline jatkaa omaa salapoliisin työtään avaruudessa. Yhteys näiden kahden välillä tosin on epäkunnossa monessakin mielessä….

4. Pertti Jarla: Jäätävä spede – Sarjakuvalliset muistelmat (Listalle palaaja)

Pertti Jarlan elämän kohtalonhetket ennennäkemättöminä sarjakuvina!

Mikä sai Jarlan keskittymään piirtämiseen?

Elämäkerrallinen sarjakuva näyttää, ettei huumoria synny ilman tuskaa.

Pertti Jarla (s. 1971) tunnetaan kautta Suomen huippusuositun Fingerpori-sarjakuvan luojana. Fingerpori on taipunut lukuisiksi albumeiksi sekä näytelmäksi – ja siirtyy pian myös elokuvakankaalle.

Sanomalehtistripin lisäksi Jarla on kuvittanut kirjoja ja tehnyt sarjakuva-albumit Lapinlahden linnut (2011) sekä Kapteeni Tserep (2013).

3. Kris K.: #Ahistaa (Listalle palaaja)

Ahdistaako? Stressaako? Pelottaako?

Eikö motivaatiota löydy mihinkään?

Ei syytä huoleen. Vertaistukea on nyt saatavilla ja Ahistunu Pupu on täällä voidakseen todistaa, että kyllä joku ymmärtää.

Turkulaisen Kris K:n luoman Ahistuneen Pupun elämä on yksinkertaista, mutta arkipäiväiset tilanteet ja ajatukset iskevät väkisin päin näköä. Pieni ripaus stressiä, pelkoa sekä motivaation puutetta tuo elämään enemmän jännitystä.

2. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sunnuntaikävelyllä ENNAKKOTILAUS NIMMARILLA (Edellinen sijoitus: 2)

ENNAKKOTILAUS TEKIJÄN SIGNEERAUKSELLA. ALBUMI ILMESTYY 15.3.2016.

Jarkko Vehniäisen tasaisesti suosiotaan kasvattava Kamala luonto -sarjakuva esittelee toisessa sunnuntaisarjojen kokoelman kannessa kauniissa maisemassa varsin sopuisasti vaeltavan eläinjoukon. Totta onkin, että sarja on ”kamala” vain niiltä osin, mitä inhimillistetyn eläinjoukon luonnonmukaiseen käyttäytymiseen tulee: pedot ovat petoja ja saaliit saaliita, isot pelottelevat pienempiään, kunnes pikkuruista punkkia pelkäävät kaikki.

Kamalan luonnon kärkikumppanukset ilves ja kärppä, enempää kuin lukijoiden ykkössuosikki kettu, tuskin luonnollisessa tilassa piittaavat viikonpäivistä, mutta kuten faabeleissa eli eläintarinoissa kautta aikojen, tiettyjen eläinten ominaisuudet kuvaavat eri ihmistyyppien ja persoonallisuuksien ominaisuuksia paremmin kuin totisemmat tutkimukset. Siksi on hyvä lähteä (kamalaan) luontoon sunnuntaikävelylle oppimaan taas itsestään jotakin uutta ja saada vielä hyvät naurut päälle.

1. Pertti Jarla: Fingerpori 9 (Uusi)

Fingerporin kymmenes ilmestymisvuosi käynnistyy sarjan yhdeksännellä kokoelmalla.

Tällä kertaa kanteen on päätynyt kylän oma ykkös-synkistelijä, Kusti Lapanen alias Gootti-Kustaa.

Jotta meininki ei olisi liian mustavalkoista, Fingerpori 9 sisältää myös lapsille ja aikuismielisille soveltuvia väritystehtäviä.

Jarla on valikoinut vuoden parhaat Fingerpori-stripit hämmästyttämään, kummastuttamaan ja ennen muuta naurattamaan lukijoita. Luvassa on toilauksia tutuilta tahoilta: pääsemme tutkailemaan esimerkiksi umpikieron Jorma Suoron ilkeilyjä, Asko A. Vileniuksen paljastuksia sekä historiallisia merkkitapahtumia uudessa, oudossa valossa.