Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan syyskuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Jacques Martin: Alix 9 – Alix peloton (Edellinen sijoitus: 4)

Vuonna 53 eKr. triumviri Crassuksen armeija on tunkeutunut Parthiaan. Rikkauksia himoitseva kenraali Marsalla johtaa legioonansa tarumaiseen Khorsabadiin, joka on kukistunut armottoman piirityksen jälkeen.

Nuori orja on selviytynyt verilöylystä kuin ihmeen kaupalla. Hän vakoilee roomalaisia ja pudottaa vahingossa kiven kenraalin niskaan. Hurja seikkailu alkaa, ja peloton sankari joutuu toistuvasti kiperiin vaaratilanteisiin.

Kyseessä on ensimmäinen Alix-tarina, joka ilmestyi belgialaisessa Tintin-lehdessä vuosina 1948 – 1949.
4. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 3 – Unten ihmemaa (UUSI)

“Houkkoj’ ihmiset on vaan!”

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli luoda kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän ainutlaatuiseen maisemaan ja hahmogalleriaan vie alkuperäiset Sandman-lehdet 17-20 ja kutkuttavaa bonusmateriaalia kokoava novellimuotoinen Unten Ihmemaa.

Traagisia tarinoita löytyy niin Kreikan mytologian muusien kuin maailmanmenoon muutosta janoavien kissojenkin parista.

Kirjan kruununjalokivi on Shakespearen näytelmään pohjautuva palkittu taidonnäyte Kesäyön unelma.

3. Jean-Michel Dupont & Mezzo: Love in Vain (UUSI)

Sarjakuvaromaani Robert Johnsonin elämästä.

Etelän puuvillapelloilla syntynyt Robert Leroy Johnson (1911-1938) on edelleen yksi kaikkien aikojen maineikkaimpia kitaristeja. Legendan mukaan Johnson myi tienristeyksessä sielunsa paholaiselle oppiakseen soittamaan. Naistenmiehenä tunnettu Johnson vietti rankkaa elämää ja menehtyi sen seurauksena jo 27-vuotiaana.

Lyhyen uransa aikana hän levytti vain 30 kappaletta. Tämä upea sarjakuvaromaani esittelee uniikin näkemyksen Johnsonin elämästä. Upea mustavalkokuvitus huokuu kohtalokasta tunnelmaa bluesin alkuaikojen tarinaan sopivalla tavalla.

Jean-Michel Dupont on kitaristi ja elokuva- sekä musiikkikriitikko. Hän on kirjoittanut romaanin L’Heure bléme sekä sarjakuvaromaanin Nuits assassines. Love in Vain oli vuonna 2015 ehdokkaana Angoulêmen pääpalkinnon saajaksi.

2. Jyrki Nissinen: Borgtron – Kootut tarinat (UUSI)

Borgtron on mieletön mutantti, joka asuu maankuopassa kolmatta sukupuolta edustavan elämänkumppaninsa Marjatan kanssa. Elämä on rankkaa, mutta tavallaan helppoa: anna mennä kun vielä pystyt.

Tähän kirjaan on koottu Borgtron-sarjakuvalehden kymmenen ensimmäistä numeroa, jotka alunperin ilmestyivät vuosina 2006-2009.

Mukana on tekijän kirjoittama pitkä esipuhe sekä runsaasti bonusmateriaalia.

With english subtitles

1. Moog Konttinen: Elämän kartoitus III – 1976-1985 NIMMARILLA (Uusi)

Elämän kartoituksen kolmas osa Moogin nimmaroimana!

“Eihän me voida kuvata bändiä mustavalkoisena, koska väritelevision omistajat luulisivat vastaanottimensa menneen rikki!” – Kontravirtasen tv-keikan ohjaaja

Mauri ”Moog” Konttisen (s. 1950) Elämän kartoituksen kolmas kirja keskittyy Kontra-yhtyeen tarinaan. Päähenkilömme rock-tähteys saavuttaa lakipisteensä hittien Aja Hiljaa Isi ja Jerry Cotton myötä, ja bändi nauttii suosiostaan rajuilla keikoilla ympäri Suomea.

Samaan aikaan Herra Moogin rinnalla varttuu kuitenkin myös Insinööri Konttinen, joka pakottaa tekemään valintoja rock-uran ja perhe-elämän välillä.

Kirjan kattamassa periodissa Moog käy läpi aikakauden tärkeimmät sarjakuvat, levyt ja elokuvat, joten kirja käy pop-kulttuurin yleisemmästäkin esittelystä. Alkupuolella on lyhyt kertaus kahdesta aiemmasta osasta, joten uusi lukija voi halutessaan tarttua suoraan tähän opukseen.