Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan tammikuun 2016 myydyimmät sarjakuvat

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 3 – Unten ihmemaa (Uusi)

“Houkkoj’ ihmiset on vaan!”

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli luoda kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän ainutlaatuiseen maisemaan ja hahmogalleriaan vie alkuperäiset Sandman-lehdet 17-20 ja kutkuttavaa bonusmateriaalia kokoava novellimuotoinen Unten Ihmemaa.

Traagisia tarinoita löytyy niin Kreikan mytologian muusien kuin maailmanmenoon muutosta janoavien kissojenkin parista.

Kirjan kruununjalokivi on Shakespearen näytelmään pohjautuva palkittu taidonnäyte Kesäyön unelma..

4. Charlie Hebdo 14.1.2015 (Uusi)

.

.

.

.

.

3. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto -muistikirja – Kamala luontoposse (Uusi)

Kamala luonto -suosikkisarjakuvan hahmoilla kansikuvitetut muistikirjat tuovat hyvää tuulta arjen monien muistettavien askareiden keskelle.

Kansiaiheet leikittelevät taidemaailman ikonisilla teoksilla Jarkko Vehniäisen jäljittelemättömän hilpeään tapaan.

.

2. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sunnuntaikävelyllä ENNAKKOTILAUS NIMMARILLA (Uusi)

ENNAKKOTILAUS TEKIJÄN SIGNEERAUKSELLA. ALBUMI ILMESTYY 15.3.2016.

Jarkko Vehniäisen tasaisesti suosiotaan kasvattava Kamala luonto -sarjakuva esittelee toisessa sunnuntaisarjojen kokoelman kannessa kauniissa maisemassa varsin sopuisasti vaeltavan eläinjoukon. Totta onkin, että sarja on ”kamala” vain niiltä osin, mitä inhimillistetyn eläinjoukon luonnonmukaiseen käyttäytymiseen tulee: pedot ovat petoja ja saaliit saaliita, isot pelottelevat pienempiään, kunnes pikkuruista punkkia pelkäävät kaikki.

Yksirivisiä arkisarjoja laajemmat sunnuntaistripit ovat paitsi eräs klassinen sarjamuoto, myös merkki siitä, että perussarjan lukijat ovat kaivanneet suosikilleen laajennusta. Kahdella tai kolmella ruuturivillä teemoja voidaan syventää ja käyttää isompaa kuva-alaa silloin, kun idean esittäminen sitä vaatii. Myös kirjamuotoon sunnuntaiformaatti sopii mainiosti, koska jokainen sivu voidaan – näin sunnuntaikävelyllä kun ollaan – pyhittää yhdelle pienelle tarinalle.

Kamalan luonnon kärkikumppanukset ilves ja kärppä, enempää kuin lukijoiden ykkössuosikki kettu, tuskin luonnollisessa tilassa piittaavat viikonpäivistä, mutta kuten faabeleissa eli eläintarinoissa kautta aikojen, tiettyjen eläinten ominaisuudet kuvaavat eri ihmistyyppien ja persoonallisuuksien ominaisuuksia paremmin kuin totisemmat tutkimukset. Siksi on hyvä lähteä (kamalaan) luontoon sunnuntaikävelylle oppimaan taas itsestään jotakin uutta ja saada vielä hyvät naurut päälle.

1. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto 2016 -seinäkalenteri (Uusi)

Viime vuosien kovin kotimainen sarjakuvanousija Kamala luonto saa vuodeksi 2016 oman seinäkalenterin – ja mikä voisikaan olla lähempänä kalenteriaihetta kuin vuodenkierto luonnossa.

Syksyn 2015 uutuuskokoelman Vain eläimiä -aiheisessa kansikuvassa tunnelmoiva porukka muistuttaa hurtilla huumorilla luonnollisista, joskus aika kamalistakin asioista, joita metsän siimeksessä vuoden mittaan tapahtuu.

Vaikka sarjakuvahahmoja ovatkin, nämä otukset tietävät paikkansa ja tuntevat luontonsa omassa ympäristössään.