Mourukatit perustuvat todellisiin mouruaviin karvapalloihin, joiden nimet ovat Hobbes (Hobby), Milky ja Kitkat.
Uroskissa Hobbes on oranssein ja raidallisin, leikkisä ja iloinen pieni karvainen krokotiili, joka tykkää purra ja näykkäillä kaikkea mahdollista, kehräten samalla kuin viaton kerubi.
Milky (Hobbesin sisko) on rauhallinen, sylissä viihtyvä kissa. Milky murisee äänille oven takana ja kaikille, jotka yrittävät varastaa kupista Milkyn jauhelihat.
Kitkat (naaraskissa) on tyhjäpäinen takkuturkki, joka oksentelee, ei osaa avata ovia kuten muut kissat, mutta on omalla tavallaan ihan söpo sekin. Kitkat osaa myös olla melkoinen draamaprinsessa, joka friikattuaan pitää muita kissoja sähinällään pelon vallassa.
Pauli Hirtolahti: Kakka-Ukko 2
Nyt se on väännetty! Kakka-Ukon kakkonen! Kakkakepposten kuninkaan uusissa toilailuissa seurataan tällä kertaa muun muassa kissan elämää. Kakka-Ukon sukulaisheppu Pete-serkku tulee kyläilemään. Oppiiko vanha ukko enää uusia temppuja? Voiko jatko-osa ollakaan muuta kuin silkkaa kakkaa? Onko sisältö kovaa vai löysää?
Tartu rohkeasti Kakka-Ukon kakkoseen niin tiedät!
Ville Hänninen & Harri Römpötti (toim.): Niskatuki ja muita sarjakuvia
Kirjallisuuden puolella kustannustoimittajat auttavat hyvän kehittämisessä erinomaiseksi. Sarjakuva-alalla ammattikuntaa ei käytännössä ole, ainakaan Suomessa. Piirtäjä on oman itsekritiikkinsä ja kollegoidensa kommenttien varassa.
Koneen säätiön tukemassa Tarinoita takomassa -hankkeessa kriitikot Ville Hänninen ja Harri Römpötti ohjasivat keskustelemalla seitsemää taiteilijaa muokkaamaan käsikirjoituksiaan. Mukana olivat Heta Bilaletdin, Aapo Kukko, Eeva Meltio, Emmi Nieminen, Aino Sutinen, Jari Vaara, Emmi Valve.
Keskustelun tuloksena syntyneen Niskatuki ja muita sarjakuvia -antologian tarinat ovat luettavissa albumina, mutta ne poikivat myös näyttelyn. Niskatuki/Headrest-näyttely saa maailman ensi-iltansa huhtikuun alussa Sveitsissä, arvostetulla Fumetto-festivaalilla. Sen jälkeen se siirtyy toukokuussa Napolin Comiconiin ja syyskuussa Helsingin sarjakuvafestivaalille.
Albumi sisältää englanninkieliset käännökset / includes English subtitles.
Comic Atlas Finnland – suomalaista sarjakuvaa saksaksi. Teos on Finnish Comics Annual -sarjan neljäs osa. Julkaistaan yhteistyössä saksalaisen Reproduktin kanssa.
Taiteilijat: Roope Eronen, Matti Hagelberg, Jarno Latva-Nikkola, Mika Lietzén, Hanneriina Moisseinen, Tommi Musturi, Reetta Niemensivu, Jaakko Pallasvuo, Ville Ranta, Anna Sailamaa, Marko Turunen, Amanda Vähämäki
Esipuhe: Ville Hänninen
“Experimentierfreudig, umtriebig und bestens organisiert, so lässt sich die finnische Comicszene charakterisieren. In den letzten Jahren haben sich hier junge Zeichnerinnen und Zeichner etabliert, deren Bücher weltweit verlegt werden. Wenig Aufmerksamkeit haben die inhaltlich und stilistisch ungewöhnlichen Erzählungen bislang in Deutschland erfahren – Anlass, eine umfangreiche Sammlung zeitgenössischer finnischer Comics vorzulegen.”
http://www.reprodukt.com/produkt/anthologien/comic-atlas-finnland/
Kari A. Sihvonen & Aapo Rapi: Hiihtoa kryptasta
Urheilu on monille itse elämää tärkeämpi asia. Hengen nostatus on johtanut Aapo Rapin ja Kari Sihvosen humoristisessa kauhusarjakuvassa siihen pisteeseen, etteivät talviurheilun veteraanit malta levätä edes haudassa. Miten käy eläviltä kuolleilta mäkihyppy? Onko curling aivan päätön laji?
Keskustelu veridopingista jatkuu. Kuolleiden urheilijoiden seuran ensimmäisessä osassa esiteltiin jääkiekkoilu uudessa valossa, nyt zombiet osoittavat taitonsa muissakin talviurheilulajeissa.
Rajalinja on viihdyttävä ja tarvittaessa myös opetuskäyttöön sopiva sarjakuva juniorijalkapallon maailmasta. Se kertoo seikkailuista jalkapallon parissa, huumorilla höystettyjä tarinoita siitä mitä kaikkea voi tapahtua kun joukko innostuneita nuoria haluaa perustaa oman joukkueen. Sarja opastaa käytännön tasolla niin lajin harrastajia kuin nappulaliigan valmentajiakin.
Pitkän linjan sarjakuvantekijä Ilpo Koskelan Rajalinja-sarjaa julkaistiin Futari -jalkapallo-lehdessä vuosina 2005-2009. Tämän teoksen tarinat ovat täydennettyjä versioita aiemmin julkaistuista sarjoista. Mukana on lisäksi yksi kokonaan uusi tarina.
P.A. Manninen piirtää sarjakuvia kuin kone, joten aina välillä hän on joutunut turvautumaan toisten ihmisten käsikirjoituksiin, ettei joutuisi lepäämään omien ideoiden toteuttamisen väleissä.
Tämä on toivealbumi kaikille, jotka vihaavat Mannisen tyhmiä ja väkivaltaisia törkysarjakuvia, sillä mukana on aivan muiden ihmisten kirjoittamaa tyhmää ja väkivaltaista törkyä. Ja tietysti kivoja pehmoeläimiä, jääkaappeja ja maailmanloppu!
Käsikirjoittajia ovat: Petri Hiltunen, Aura Ijäs, Toni Jerrman, Kivi Larmola, J. Lehto, Jyrki Linnankivi, Hannu Mänttäri, Leena Peltonen, Timo Raittila, Johanna Sinisalo, Markku Uusitalo, Riitta Uusitalo, Timo Varpio, Matti Viskari.
Matti Komulainen & Petri Leppänen: U:n aurinko nousi lännestä
HUOM! EI SARJAKUVA.
Turun underground räjäytti tajunnat ja paloi kiihkeällä liekillä 1960-luvun lopulla. Löyhästi organisoituneen vastakulttuurin jälkiseuraukset ovat kuultavissa ja nähtävissä tänäänkin suomalaisessa kulttuurissa, etenkin populaarimusiikissa ja kirjallisuudessa. U ei syntynyt Turkuun tyhjästä. Sitä pohjustivat suomalaisen elämänmuodon sotien jälkeiset mullistukset, joita maustoivat 1950-luvun Yhdysvaltojen kulttuurivallankumoukselliset liikehdinnät beat-sukupolvesta jippiliikkeeseen, rockmusiikki ja underground-sarjakuva.
U:n aurinko nousi lännestä kartoittaa turkulaisen vastakulttuuriliikkeen vaiheet 1940-luvulta aina tähän päivään asti. Kuuden vuosikymmenen mittaisesta ajanjaksosta kertovat niin U:n vaikuttajat Markku Innosta M. A. Nummiseen kuin siitä ammentaneet jälkipolvet, kuten muusikot Juice Leskinen ja Tuomari Nurmio. Kirjan tekijöistä Matti Komulainen on musiikkiin erikoistunut toimittaja ja Petri Leppänen työskentelee kustannustoimittajana ja muusikkona.
Gianluigi Bonelli & Galep: Tex Willer Kirjasto 23 – Pelon laakso
Edellisessä osassa alkanut pankkiryöstäjien takaa-ajo jatkuu. Siitä kehkeytyy ankara taistelu, jossa Tex Willer ja molemmat Kitit kohtaavat väijytyksiä, ansoja, takaa-ajoa ja laukaustenvaihtoa.
Salakuljettajat-seikkailussa muuan rangerien eversti pyytää Texiä perehtymään asekauppaan, joka on jo vaatinut yhden kersantin hengen. Tex ottaa tehtävän vastaan, mutta vaatii vapaat kädet käyttää omia hyviä menetelmiään. Tex kohtaa luutnantti Corbettin, vanhan seikkailutoverin, joka ymmärtää täysin sankarimme kapinallisen hengenlaadun.
Pelon laakso -tarinassa siirrytään mysteerin puolelle: Morelosin kaupungin lähistöllä toimii raskaalla sapelilla aseistautunut apina ja yössä yksin liikkuvat ihmiset menettävät selittämättömällä tavalla päänsä. Tex löytää ratkaisun, joka on melkoisen odottamaton. Seuraavaksi hän lähtee kolmen toverinsa kanssa kohti uusia tehtäviä – ja taas vaatimuksena on vapaat kädet…
Peter O’Donnell: Modesty Blaise – Vapauden tyttäret
Vapauden tyttäret sisältää neljä Modesty Blaise -seikkailua vuosilta 1980–1985.
Albumin nimitarina on ainoa Modesty-seikkailu, joka ei ole koskaan ilmestynyt suomeksi sarjakuvalehdissä tai -albumeissa. Siinä Modesty päätyy etsimään naisterroristiryhmän kaappaamaa pikkutyttöä Marokossa olevasta linnakkeesta.
Platonin valtakunta -tarinassa Modestyn entinen yhteistyökumppani Platon pitää valtaamallaan saarella herruudessaan ortodoksista munkkiluostaria. Rikollisjohtaja suunnittelee näyttävää iskua, ja Modesty soluttautuu saareen tuhotakseen liigan. Herttainen Carolina -tarinassa taas mielikuvituksellisia tappomenetelmiä soveltava rikollisliiga kiristää rikkaita uhrejaan uhkaamalla heitä hengenmenolla.
Neljäs tarina, Merlinin labyrintti, sijoittuu luolastoon, johon velho Merlin on kansantarujen mukaan haudattu. Kun tunnettu arkeologi saa selville, että luolastoon on kätketty luostarin aarre, alkaa huima seikkailu.
Sarjat ovat piirtäneet Neville Colvin ja Pat Wright.
Nick Spencer & Steve Lieber: The Superior Foes of Spider-Man 1 – Getting the Band Back Together
(En minä voi kirjoittaa tällaista, minullakin on tietyn sortin itsekun—paljonko?)
“Toisin kuin yleensä tämänkaltaisissa populaariteoksissa annetaan ymmärtää, Bumerangi, Tärisyttäjä, Vauhtipiru, Overdrive (kuka…?) ja Sittisont–anteeksi, Kuoriainen EIVÄT ole uskomattoman surkuhupaisia luusereita, jotka eivät onnistu missään.
He vain vielä hakevat omaa paikkaansa rikosmaailmassa. Ps. Herra Ylppö & Ihmiset-yhtyeen kappale “Lista Hämähäkkimiehen Vihollisista” oli todella, TODELLA puutteellinen.”
(Olkaa hyvä, ja rahat..? Ai shekki on postissa ja tulee kohta jos postimerkki ei ole tippunut? Ai kun hyvä!)
Frank J. Barbiere & Chris Mooneyham: Five Ghosts 1 – The Haunting of Fabian Gray
Aarteenmetsästäjä Fabian Gray joutui onnettomuuteen johon liittyi mystinen “unikivi”.
Nyt hän omaa viiden kirjallisuudesta tutun hahmon voimat: velhon, jousimiehen, etsivän, samurain ja vampyyrin.
Tarpeeseen tulevat ne kaikki, kun hän kohtaa ilkeitä natseja, jättiläishämähäkkejä sekä muita mystisiä uhkia. Indiana Jonesilla ei koskaan ollut näin vaikeaa!
Robert Kirkman & Charlie Adlard: The Walking Dead 20 – All Out War Part One
Sota alkaa tästä.
Kuolleiden ylösnousemuksesta henkiinjääneet alkavat taiston toisiaan vastaan, ja vain toinen puoli heistä voi selvitä voittajana.