Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 13

Rubén Pellejero & Juan Díaz Canales: Corto Maltese – Keskiyön auringon alla

Vuonna 1995 menehtynyt Hugo Pratt toivoi, että hänen sankarinsa ei kuolisi hänen mukanaan.

Prattin toive täyttyy viimein: uudessa albumissa Corto Maltese taivaltaa Yhdysvaltain ja Kanadan lumisten erämaiden halki viedäkseen ystävänsä Jack Londonin viestin tämän nuoruudenrakastetulle. Vastalahjaksi kirjailija on luvannut Cortolle seikkailun – ja salaperäisen aarteen. Matkalla laivaton merikapteeni kohtaa erikoisen kirjeen, myrskyn ja luonnollisesti myös kohtalokkaita naisia…

Vuoteen 1915 sijoittuva tarina jatkaa siitä, mihin Corto Maltesen ensimmäinen seikkailu Suolaisen meren balladi päättyi.

Brian K. Vaughan & Cliff Chiang: Paper Girls 1

Vuosi 1988.

He olivat 12-vuotiaita, tehtävänään jakaa aamun lehdet.

Mutta universumilla oli heille sinä Halloweenina suurempi tehtävä.

Sillä jossain on kellari missä sijaitsee mystinen laite, kyborgi-ninjoja jotka puhuvat tuntematonta kieltä sekä mätä kyttä.

Pauli Kallio & Pentti Otsamo: FC Palloseura 5 – Huuhkaja lentää aurinkoon

Jalkapalloväen suosikkisarjakuva futaa taas!

Käsikirjoittaja Pauli Kallio tuntee aihepiirin kuin omat nappulakenkänsä. Pallokentälle palannut alkuperäinen piirtäjä Pentti Otsamo viimeistelee spektaakkelin.

Viidennen kokoelman sarjakuvat julkaistiin alun perin Ilta‐Sanomissa ja Palloliiton lehdissä vuosina 2012‐2015. Esipuheen kirjoitti Jalkapallotohtori ja futisfilosofi Sami Kolamo.

Hanneriina Moisseinen: 1944

It’s summer 1944 and Karelia is being evacuated.

At the same moment that the inhabitants are told they have two minutes to leave, a cow starts to give birth.

.

.

.

Evangelos Androutsopoulos: Sarjakuvia

Sarjakuvia.

.

.

.

.

ENNAKKOTILAUKSET

Roope Eronen: Nuppuset 5

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 13.4.

Viides osa riemastuttavasta ja herttaisesta Nuppuset-sarjasta, joka koostuu taiteilijoiden laatimista lasten katselukirjoista.

Nuppusista on iloa myös aikuisille. Tässä osassa kummitukset pelaavat pesäpalloa, viemärihirviö antaa pianokonserton ja jättiläishämäkki riemastuu vampyyrista.

Erosen Nuppuset ovat jännittävistä aiheistaan huolimatta hauskoja ja ilahduttavia.

Katri Sipiläinen: Nuppuset 6

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 13.4.

Katri Sipiläinen on pitkänlinjan omaehtoinen kuvataiteilija ja muusikko, joka on viime vuosina myös aktivoitunut sarjakuvan parissa.

Sipiläisen Nuppuset ovat yhdistelmä kaunista viivaa ja hienovaraista spray-maali-väritystä. Aiheissa yhdistyvät herkät hahmot ja punkista ammentava maailmankatsomus.

Benjamin Bergman: Nuppuset 7

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 13.4.

Benjamin Bergmanin Nuppuset on kerronnallinen kokonaisuus, kummallinen pieni tarina koiran ja sudeksi pukeutuneen vauvan matkasta kaukomaille.

Se on kiehtova seikkailu täynnä hämmentäviä tilanteita, kummallisia kuvakulmia ja ainutlaatuista tunnelmaa. Tästä kirjasesta löytää joka lukukerralla jotain uutta ihmeteltävää.

Anouk Ricard: Nuppuset 8

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 13.4.

Anouk Ricard on tuottelias ranskalainen sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja.

Nuppuset on ensimmäinen Ricardin Suomessa julkaistu teos. Se on Ricardin tyyliin täynnä herttaisia hahmoja ja vastustamatonta huumoria – näiden Nuppusten äärellä voit nauraa vedet silmissä joka sivulla!

Aapo Rapi & Petriina Koivunen: Nuppuset 9

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 13.4.

Aapo Rapin ja Petriina Koivusen Nuppunen kantaa sankarinsa nimeä Piloppo.

Kirja on vauhdikas ja hauska kertomus salaperäisen herrasmiehen matkasta halki valtameren, viidakon ja jättiläiskuninkaan hovin. Matkamiehen innostus nopanheittoon tuo matkaan odottamatonta lisävauhtia.

Piloppo on silmiä hivelevän kaunis teos elävissä yksityiskohdissaan, rakastettavissa hahmoissaan ja upeassa väriloistossaan.