Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 45/2016

Carl Barks: Minä Aku Ankka 2 -jättikirja

Minä Aku Ankka on ehkäpä Suomen kaikkien aikojen tunnetuin sarjakuvakirja!

Vuonna 1972 ilmestynyt jättikirja on kulunut lukuisten lukijapolvien käsissä, ja sen ikonisen kannen tunnistavat kaikki.

Minä Aku Ankka 2 jatkaa ykkösosan viitoittamalla tiellä. Koko on tutun muhkea, ja kaikki sarjat ovat kiistattoman ankkamestarin Carl Barksin kynästä.

Sarjat on muokattu alkuperäistaidetta arvostaen jättikirjakokoon, ja klassikoiden joukosta löytyvät niin Koralliluolan kummitus, Leirielämää kuin Lumottu papukaijakin.

Naruki Nagakawa & Pairan: Valkoinen noita – Jatkosota 2

Suomalaisten sotasankareiden tarina jatkuu!

Legendaarinen tarkka-ampujatar Simo Häyhä seikkailee tässä mangassa, jossa suomalainen sankaritarina saa aivan uusia villejä ulottuvuuksia.

Tämä jatko-osa teokselle “Valkoinen noita: Jatkosota 1” on japanilainen tulkinta maailmankuulun suomalaisen tarkka-ampujan tarinasta.

Kirjassa esiintyy myös muita sotahistoriasta tuttuja hahmoja kuten “Marokon kauhuna” tunnettu Aarne Juutilainen sekä marsalkka Mannerheim.

Carl Barks & Don Rosa: Kultaisen kypärän metsästäjät ja muita klassikoita

Huippusuosittu Ankkalegendat-sarja paketoi Carl Barksin alkuperäissarjat ja Don Rosan niihin tekemät jatko-osat yksiin kansiin.

Suosikkisarjan viimeiseen osaan on koottu kaikki loput tarinaparit, ja Rosan kommentti alustavaan tarinalistaan oli: “Jäikö tähän kirjaan näin mahtavat sarjat?”

Mukana on nimitarinaparin lisäksi mm. Kääpiöintiaanien maassa ja Windigojen mailla, Harvinaisia rahoja ja Ahneen palkka sekä Aku Ankan atomipommi ja Avaruuden valloittajat.

Anna Viro: Olmi

Olmi on silmätön, kädetön ja jalaton. Olmilla ei ole edes hikirauhasia. Mutta onko olmi silti onneton?

Olmin ei tarvitse olla kuten kaikki muut, sillä vain olmi voi olla maailman paras olmi!

64-sivuinen liimasidottu A5-kokoinen albumi sisältää kaikki Olmit vuosilta 2008-2012 sekä muutamia kommentteja strippien synnystä. Mustavalkoisesta yleissävystä huolimatta värilliset Olmit on painettu värillisenä.

Giorgio Cavazzano & Kari Korhonen: Ankka vailla menneisyyttä

Kun italialainen piirtäjämestari Giorgio Cavazzano toivoi, että saisi piirrettäväkseen vielä ainakin yhden kunnon leffasarjiksen, Aku Ankan toimitus tarttui oitis toimeen!

Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix -palkinnon voittanut Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä on Cavazzanonkin suosikkielokuvia,´ja loppu on sarjakuvahistoriaa…

Kari Korhosen käsikirjoittama ja Cavazzanon piirtämä Ankka vailla menneisyyttä -sarja on uljas kunnianosoitus Suomen arvostetuimmalle elokuvaohjaajalle ja uskollinen Ankka-sovitus klassikkorainasta.

Myös kirjan muissa sarjoissa pysytellään tiiviisti elokuvan maailmassa. Muun muassa Akun sekoilut Oscar-gaalassa sekä Korhosen klassikko Maltan Ankka kuuluvat huiman elokuvakirjan valikoimaan!

Peter Milligan & Leando Fernández: The Discipline 1 – The Seduction

Melissa Peake on kyllästynyt kotirouva.

Kun hänen elämäänsä astuu komea, ja salaperäinen muukalainen, hän antaa periksi himoilleen.

Nautinnon hinta on kuitenkin katumusta suurempi, sillä nyt hän on osa ikuista sotaa kahden osapuolen välillä.

Tuleeko hän löytämään sisältään voiman selviytyä näiden kahden rintaman välillä? Ja mitä se tulee maksamaan hänelle?

Aku Ankka -lehden juhlakirja

Suomalaisen sarjakuvalehdistön lippulaiva, maailman ylivoimaisesti suosituin Disney-sarjakuvajulkaisu Aku Ankka täytti vuonna 2011 60 vuotta, mitä juhlistamaan koottiin tämän upean juhlakirjan täydeltä harvinaisuuksia ja muita helmiä lehden kunniakkaalta taipaleelta.

Asianharrastajien iloksi on juhlakirjaan seulottu edustava valikoima laadukkaita sarjoja, jotka aikoinaan ovat syystä tai toisesta ilmestyneet Aku Ankassa lyhennettyinä tai muuten sensuroituina jopa niin, että juonikulku on olennaisesti muuttunut. Tässä kirjassa monet näistä kaltoin kohdelluista sarjakuvista nähdään lopulta siinä muodossa, johon ne on alun alkaen piirretty. Mukana on myös tarinoita, jotka eri syistä jäivät kokonaan ilmestymättä Aku Ankassa.

Suomalaisten suosikkilehdellä on jännittävämpi historia kuin uskoisikaan! Sivumäärien asettamat rajat, tiukat aikataulut ja menneiden vuosikymmenien käsitykset siitä, mikä on nuorille lukijoille soveliasta, eivät antaneet armoa edes Carl Barksin ja Paul Murryn kaltaisille piirtäjäsuuruuksille, vaan myös heidän töitään on aikoinaan saksittu ankarallakin kädellä. Nyt kuitenkin sarjakuvaharrastajat pääsevät lukemaan Barksinsa, Murrynsa sekä mm. Tony Stroblin ja Jack Bradburynkin tarinat alkuperäisessä asussaan – uusin värityksin ja tarkistetuin suomennoksin totta kai.

Luvassa on siis erityisen maittavaa herkkua ankka-aarteiston uumenista vannoutuneille ankisteille!

Power Man & Iron Fist Epic Collection 2 – Revenge!

Takaisinmaksun paikka!

Näille kahdelle vuokrasankarille se merkitsee jotain mikä suoritetaan kovimman kautta!

Rautanyrkki melkein kuolee Sotahaukka-nimisen superroiston kanssa taistelussa, ja Voimamiehen tehtävä on tasata tilit!

Asia ei ole näin helppo kun Sapelihammas ja Constrictor iskevät sankariemme kimppuun heidän ystäviensä kautta!

Carl Barks: Carl Barksin parhaat sarjat – Leirielämää

Ankkamestari Carl Barksin klassikoita esittelevä kirjasarja on edennyt jo viidenteen osaansa!

Kirjan nimitarinassa Aku ja pojat joutuvat telttaretkellään huimaan seikkailuun, joka vilisee villieläimiä, viekkaita konnia ja vaarallisia tilanteita.

Kirjan muita ulkoilmahenkisiä tarinoita ovat esimerkiksi Norjan vuonoille sijoittuva Sopulivuosi, Alaskan lumilakeuksilla tapahtuva Kylmää kultaa sekä ankkojen asuntovaunulomaa esittelevä Huiskahäntä.

X-Men – Fatal Attractions

Magnetoa seuraavat pahat mutantit, Akolyytit ovat korottaneet mestarinsa aloittaman sodan panoksia.

Nyt he hyökkäävät Homo Sapiensin edustajien eli normaalien ihmisten kimppuun kaikkialla.

Vain Ryhmä-X voi pysäyttää heidät!

Mutta kuka voi pysäyttää mutantteja kaikkialle tappavan viruksen..?

Carl Barks & Don Rosa: Kulmikkaiden munien jäljillä ja muita klassikoita

Supersuositun sarjan toinen osa jatkaa siitä, mihin ensimmäinen jäi!

Carl Barksin klassikot ja Don Rosan niihin tekemät jatko-osat ovat nyt viimeinkin yksissä kansissa.

Kirjan nimitarinakaksikon muodostavat Barksin Kulmikkaat munat ja Rosan Andien kutsu, jossa Ankat seikkailevat Vihoviimeisessä rotankolossa kulmikkaan kansan kanssa.

Kirjan muita ikimuistoisia tarinapareja ovat muun muassa Onnellinen laakso ja Takaisin Xanaduun sekä Vaarallinen keksintö ja Kutistuva kitupiikki.

Arvind Ethan David & Ilias Kyriazis: Dirk Gently – A Spoon Too Short

Douglas Adams tullaan aina muistamaan miehenä joka loi Liftaajien Käsikirjan Galaksiin ja sen monet jatko-osat.

Hän loi myös jotain muuta: Dirk Gentlyn, yksityisetsivän joka uskoo kaiken olevan yhteydessä kaikkeen, jolla on vaikeuksia hyväksyä todennäköisyyksiä ja fysiikan lakeja sekä kuka rakastaa kissoja että pizzaa.

Nyt hänellä on työn alla mysteeri, johon liittyy salametsästystä, mistään tajuamattomia turisteja sekä sarvikuonon nenän sisäosat…

Carl Barks: Carl Barksin parhaat sarjat – Atomivakoojat

Carl Barksin tuotantoa esittelevän kirjasarjan neljännen osan nimitarina Atomivakoojat on huikea harvinaisuus, ainoa Barks-seikkailu, jossa on mukana oikeita ihmishahmoja!

Hyytävän hauska seikkailu on ankistien kaikkien aikojen parhaan sarjan äänestyksissä monesti rankattu kärkikolmikkoon.

Kirjan muihin klassikoihin lukeutuvat esimerkiksi pitkät seikkailut Hondorican salaisuus ja Rämeikön arvoitus sekä kymmensivuinen Turhaa tuhlausta.

Chris Ryall & Ilias Kyriazis: Dirk Gently – The Interconnectedness of All Kings

Dirk Gently pakotetaan jättämään rakas, sateinen ja kylmä Iso-Britannia taakseen ja muuttamaan Kaliforniaan, jossa on aivan liian aurinkoista ja aivan liikaa pirteyttä.

Arvoitukset kuitenkin ovat samanlaisia kaikkialla. Nytkin hänellä on selvitettävänä kolme tapausta (vai onko se yksi tapaus?), joihin liittyvät henkiinheränneet egyptiläiset, kultaiset kännykät ja kopiomurhaajat.

Eikä mistään edes saa kunnon kuppia teetä!

Carl Barks & Daan Jippes: Korakarumin ruhtinas ja muita tarinoita

Uutuusteoksessa Carl Barksin alkuperäiskäsikirjoitukset 1960- ja 1970-luvuilta saavat arvoisensa ulkoasun nykysarjakuvan kärkijoukkoon kuuluvan Daan Jippesin taiteilemina.

Kirjan nimitarina kertoo Roope-sedän eli Roope-shaahin reinkarnaation aarrejahdista muinaisen Rahakasastanin pääkaupungissa Korakarumissa – seikkailuun ottavat osaa totta kai myös Aku ja ankanpojat. Lisäksi kirjassa nähdään 12 muuta ensiluokkaista tarinaa: mukana on klassikoita kuten Päivä lainvartijana ja Ankkalinnan pillipiipari sekä monta unohtumatonta sudenpentuseikkailua kuten Ryysyistä rikkauksiin ja Pelastakaa Mustametsä.

Spider-Man – The Complete Clone Saga Epic 1

Tässä se on: yksi sarjakuvamaailman kohutuimmista teoksista! Eikä välttämättä hyvässä mielessä!

Hämähäkkimiehen klooni on palannut, ja alkuperäinen hämähäkkimies taistelee hänen rinnallaan!

Molempia tarvitaan kun murhanhimoinen Kaine saapuu kaupunkiin myös eikä lepää ennen kuin jompikumpi Hämähäkkimiehistä on kuollut…

Carl Barks: Carl Barksin parhaat sarjat – Yksisarvisen jäljillä

SAnkkamaailmassa yksi on ylitse muiden, ja hän on Carl Barks. Barks loi mm. Roope-sedän, Karhukoplan, Hannu Hanhen, Pelle Pelottoman ja Ankkalinnan kaupungin.

Barks hallitsi niin pitkät seikkailut, kymmensivuiset johtosarjat kuin lyhyet vitsisarjatkin suvereeniin tapaan, ja tähän uljaaseen kokoelmaan on poimittu edustavat esimerkit laidasta laitaan.

Nimitarinan lisäksi kirjan muita helmiä ovat mm. Juovikas rubiini, Barksin ainoa Mikki-seikkailu Punaisen hatun arvoitus sekä lyhyemmät sarjat Filmihullu ja Höyhensarjan mestari.

Black Panther Epic Collection – Panther’s Rage

Stan Lee ja Jack Kirby loivat 60-luvulla joukon sankareita jotka jatkavat yhä voimakkaina.

Yksi heistä oli yhden maailman teknisesti kehittyneimmän afrikkalaisen valtion Wakandan hallitsija, T’challa eli supersankari Musta Pantteri.

Kun Musta Pantteri sai oman sarjakuvansa, hänen ensimmäinen sooloseikkailunsa vei hänet savanneilta viidakon syvimpiin paikkoihin ja lopulta lumen peittämälle vuorenhuipulle!

Carl Barks & Don Rosa: Kielletyn laakson tarinat ja muita klassikoita

Tässä huikeassa uudessa Ankkalegendat-sarjiskokoelmassa julkaistaan rinta rinnan Carl Barksin kuolemattomia klassikkotarinoita ja suursuosikki Don Rosan niihin kirjoittamia jatko-osia.

Kirjoissa nähdään myös Barksin alkuperäisistä sarjoista tuttuja paikkoja ja hahmoja.

Uuden sarjan ensimmäiseen osaan on valittu mm. rakastettu Kielletty laakso ja sen jatko-osa Pako kielletystä laaksosta sekä hulvaton Vahva-Jussi ja Vahva-Jussin paluu.

Nick Sousanis: Unflattening

Liian usein sanat hallitsevat kuvaa. Mitä jos kumpikin olisi tasa-arvoinen suhteessa toiseen, molempien tukiessa toisiaan?

Nick Sousanis yrittää tässä albumissa tuoda lukijan eteen uudenlaisen tavan nähdä sarjakuvat.

Miten muodostamme tietämyksen siitä mitä koemme, näemme, luemme? Jotkin asiat ovat enemmän kuin silmä paljastaa.

Don Rosa: Kadonneen kirjaston vartijat -juhlapainos

Kaikkien aikojen ensimmäisen Rosa-kirjan ensijulkaisusta on kulunut jo peräti 20 vuotta. Juhlapainosta varten sarjat on yhdessä Don Rosan kanssa tarkastettu huippukuntoon, esipuheita on täydennetty ja mukaan on otettu lisää sarjoihin liittyviä luonnoksia ja kansikuvia.

Don Rosa kirjoitti tätä kirjaa varten myös tervehdyksensä suomalaisille ystävilleen: ”Jos olet jo lukenut vuonna 1995 painetun kirjan riekaleiksi, on käsissäsi nyt uusi, entistä ehompi versio. Jos taas olet tämän tarinakokoelman äärellä ensi kertaa, pidät siitä toivottavasti niin paljon, että luet sen aivan riekaleiksi.”

Dave McKean: Black Dog – The Dreams of Paul Nash

Dave McKeanin uusi albumi käsittelee Paul Nashia, joka teki surrealistisia taideteoksia Ensimmäisen Maailmansodan aikana.

Mukaan on sekoitettu oikeita sotilaiden muistoja tapahtumista tuona aikana. Yhdessä ne kertovat tarinan siitä kuinka äärimmäiset tilanteet ja niiden aikana tekemämme teot muokkaavat ja muuttavat meitä…ja kuinka selviämme sen aiheuttamasta tuskasta.

Floyd Gottfredson & Romano Scarpa & Paul Murry: Hessu Hopon juhlakirja

80-vuotiasta Hessua juhlistetaan hulppealla juhlajulkaisulla, joka tarjoaa runsaasti sekä klassista että harvinaista Hessu-sarjakuvaa.

Kirjassa on ennen Suomessa julkaisemattomia tarinoita kuten Floyd Gottfredsonin pitkä seikkailu Atomisateenvarjo ja kauhea Riimittäjä (1952) sekä kalsarisankari Superhessun toilailuja niin Romano Scarpan kuin Paul Murrynkin kynästä.

Tiina Molander: Yyhoo

Tältä tuntuu kun väriä riittää mutta rahasta on pulaa.

Taide keventää nöyrtymättömän ypöyksinhuoltajan elämänkulkua.

Tiina Molander (s. -75) on oululainen sarjakuvataiteilija, jonka blogi “Yyhoo” kuvaa sievistelemättä työttömän yksinhuoltajan arkea. Materiaalista toimitti albumin Keijo Ahlqvist.

Carl Barks: Walt Disney’s Donald Duck – The Ghost Sheriff of Last Gasp

Akua ja veljenpoikia viedään taas pitkin maita ja mantuja!

Mikä on muinaisen villin lännen kylän salaisuus? Kummitteleeko siellä oikeasti?

Akusta tehdään syrjäisen rautatieaseman asemamestari, mutta yhtäkkiä edessä onkin ongelma jota kukaan ei osannut odottaa: 10 000 vauvakalkkunaa täytyy ruokkia kunnes juna tulee noutamaan ne!

Ja löytääkö Joulupukki sukellusveneeseen?

Hannele Richert (toim.): Mitä sä täällä teet? – Tarinoita maahantulosta

Ajankohtainen sarjakuvakirja maahanmuuttajista ja heidän tarinoistaan.

Kun tutustumme ihmiseen, jonka nimi, olemus tai puhetapa vihjaa vierasmaalaisuudesta, uteliaisuutemme herää ja mietimme hänen tarinaansa: miten hän on päätynyt Suomeen. ”Mitä sä täällä teet?” kuulostaa kuitenkin kysymyksenä kömpelöltä, tylyltäkin. Tässä sarjakuva-antologiassa viisitoista eri puolilta maailmaa Suomeen tullutta eri-ikäistä ihmistä vastaa kysymykseen ja kertoo kokemuksestaan maahanmuuttajana.

Jokaisella tarinankertojalla on visuaalisesti oma ”ääni”. Erilaiset kertomukset näyttävät rinnakkain esitettyinä poikkileikkauksen siitä, miten lähtömaa, matkalla kohdatut ihmiset ja puhdas sattuma vaikuttavat matkantekoon.

Sarjakuvien välissä on ytimekkäitä, kuvitettuja tietoiskuja aiheeseen liittyen. Niiden tehtävänä on selkeyttää käsitteitä ja näyttää, miten poliittiset päätökset ja kansainväliset sopimukset määrittävät maata vaihtavien ihmisten kohtalon. Lopputulos on yhtä aikaa jännittävä, ahdistava, hauska ja valaiseva.

Kirjan sarjakuvataiteilijat ovat Mari Ahokoivu, Warda Ahmed, Henri Gylander, Filippa Hella, Olli ”Hillo” Hietala, Otso Höglund, Antti Kyrö, Reetta Laitinen, Annukka Mäkijärvi, Milla Paloniemi, Henna Räsänen, Julia Stein, Aino Sutinen, Tuukka Teponoja ja Suvi Tirronen.

Eiichiro Oda: One Piece 79

Tappavan lintuhäkin vauhti kiihtyy!

Soturit ja Dressrosan väki yrittävät epätoivoisesti pysäyttää sen etenemisen. Aikaa tuhoon on enää minuutteja…

Luffy puolestaan on toistaiseksi poissa pelistä, toipumassa nelosvaihteen tuomasta rasituksesta. Nouseeko hän ajoissa kehään pysäyttämään Dolflamingon!?

Valtakunnan kohtalo ratkaistaan nyt!

Brian Wood & Garry Brown: Black Road 1 – The Holy North

Vuosi on 1000 jaa.

Pakanamaita käännytetään kovaa vauhtia kristinuskoviksi.

Tämän myötä viikienkien hallitsemat alueet ovat muuttuneet miehitetyuksi sotatantereiksi paikallisten ja uuden uskonnon edustajien välillä.

Kaiken keskellä on entinen viikinki-soturi Musta Magnus, joka yrittää parhaansa mukaan tehdä pakollisesta muutoksesta mahdollisimman kivuttoman omille maanmiehillee ja -naisilleen.

Mutta kun hänen suojeluksessaan oleva Vatikaanin lähettiläs murhataan, Magnus pääsee salaliiton jäljille. Salalaiiton, joka voi toteutuessaan muuttaa voiman tasapainoa Euroopassa…

Leo Kuikka: Tappavat kädet 2/2016

Läskimooseslehdet / Kreegah Bundolo ylpeänä esittää Leo Kuikan TAPPAVAT KÄDET 2!

.

.

.

.

Arrow – The Dark Archer

Hänet on tunnettu monilla nimillä.

Malcolm Merlyn, Arthur King, Ra’s al Ghul…mutta kuka hän todella on?

Vuosia sitten miehen nimeltään Malcolm Merlyn oli määrä suojella mystistä temppeliä Salamurhaajien liigalta.

Hän epäonnistui ja hänen uskollisuutensa kyseenalaistettiin.

Nykyään hänet tunnetaan nimellä Malcolm Merlyn, mutta se ei estänyt häntä metsästänyttä uhkaa löytämästä häntä.

Nyt hänen ainoa toivonsa selviytymiseen piilee ajassa, jonka hän vietti Arthur Kinginä…

Matti Hagelberg: Läskimooses 30/2016

30: Helähtää kuminen kannel

.

.

.

.

Tony Isabella & Trevor von Eeden: Black Lightning 1

Jefferson Piercellä on voima luoda sähköä sisältään.

Suojellakseen asuinympäristöään, Metropolisin huonomaineisia Itsemurhaslummeja, hän ottaa nimekseen Musta Salama ja alkaa taistelemaan kaikkea pahuutta vastaan!

Silti hänenkin voimillaan on vaikea pysäyttää kaikkia niitä, jotka tahtovat hyötyä yhteiskunnan heikoimmista ja avuttomista.

Matti Hagelberg: Läskimooses 31/2016

31: Höpönpöppöä

.

.

.

.

Jeff Lemire: Sweet Tooth Deluxe Edition 2

Kuin raaka yhdistelmä Disneyn Bambia ja Cormac McCarthyn Tie-romaania.

Vuosikymmen sitten maailma muuttui.

Gus oli yksi näistä muutoksista, harvinainen ihmisen ja eläimen hybridi. Kun hänen isänsä kuoli, hän joutui puolustamaan itse itseeän.

Sitten hän törmäsi kulkuriin nimeltä Jepperd, joka lupasi auttaa hänet suojelu-alueelle, joka on tarkoitettu hybrideille. Mutta tie sinne on pitkä ja vaarallinen, eikä Gus voi luottaa keheenkään…

Matti Hagelberg: Läskimooses 32/2016

32: Aikajana kiristyy

.

.

.

.

OHEISTUOTTEET

Harley Quinn 2017 Wall Calendar

16-kuukautinen kalenteri kaikille jotka tykkävät jekuista, jäynistä ja Harley Quinnista.

Ajatelkaa! Euro per kuukausi!

.

.

.

Tom Angleberger: Star Wars, Jedin paluu – Voiman pimeä puoli

Huom! Romaani, ei sarjakuvaa.

Galaktinen Imperiumi on rakentamassa toista Kuolemantähteä, jonka avulla Kapinaliitto voitaisiin tuhota. Luke Skywalker ei tätä purematta niele, vaan käy taistoon pahaa Imperiumia ja keisari Palpatinea vastaan.

Hänen tiellään on vain yksi este – hänen oma isänsä Darth Vader!

Tom of Finland: Tom of Finland -postikortti – Joulukuusen kaatajat

Tom of Finland -joulukortti – Joulukuusen kaatajat

.

.

.

.

Tom of Finland: Tom of Finland / Avainnippu-postikortti

Tom of Finland / Avainnippu-postikortti

.

.

.

.

Tom of Finland: Tom of Finland / Käsiraudat-postikortti

Tom of Finland / Käsiraudat-postikortti

.

.

.

.

Tom of Finland: Tom of Finland / Miehet ja raippa -postikortti

.

.

.

.

.

ENNAKKOTILATTAVAT

Queer 2017 – Taiteellinen pervokalenteri (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY LOKA-MARRASKUUSSA 2016

Mikä pervokalenteri?

QUEER2017 ei ole perinteinen tyttö- tai poikakalenteri. Sellaiset tuppaavat työntämään ihmisyyttä varsin ahtaisiin lokeroihin. Naisyleisölle suunnatut poikakalenterit esittelevät paidattomia Miehisiä Miehiä, miesyleisölle suunnatut tyttökalenterit puolestaan vähäpukeisia Naisellisia Naisia. Yhteiskunnassamme vallalla oleva kehojen, sukupuolten ja seksuaalisuuksien kuvasto tuntuu suppealta ja yksinkertaistavalta. Me corpuslaiset haluamme laajentaa tätä kuvastoa. Queer-kalenterimme kuvissa annamme tilaa erilaisille sukupuolen ja seksuaalisuuden ilmenemismuodoille.

Kaikilla on oikeus olla ja toimia juuri sellaisena kuin on. Kenenkään ei pitäisi joutua häpeämään kehoaan, sukupuoltaan tai seksuaalisuuttaan. QUEER2017-kalenterin kuvilla haluamme voimaannuttaa ihmisiä, jotka kokevat kuuluvansa normin ulkopuolelle. Haluamme myös rohkaista normiin identifioituvia pohtimaan yhteiskunnassamme vallitsevaa kuvastoa ja leikittelemään oman identiteettinsä rajoilla.

QUEER2017 on taiteellinen pervokalenteri. Kalenterin kuvissa queeriytämme eli toiseutamme, kieroutamme tai pervoutamme tunnettuja taide- ja kulttuuriteoksia. Näytämme, että jo olemassa olevaa kuvastoa voi aina katsoa toisin. Kuvamme käsittelevät muun muassa kehojen moninaisuutta, kauneuden käsitettä, sukupuolen performatiivisuutta, sukupuolirooleilla leikittelyä, seksuaalisia toiseuksia, ihmissuhteiden moninaisuutta sekä feminiinisyyden ja maskuliinisuuden rajojen rikkomista.

Kalenteri on tehty corpuslaisten voimin. Se tarkoittaa, että kuvat ovat taiteellisesti kunnianhimoisia ja korkeatasoisia. Myös mallit ovat ainejärjestömme jäseniä. Tällä on kääntöpuolensa: mallikaartin valkoisuutta ei voi olla huomaamatta. Muutenkaan emme voi väittää kalenterin kuvaston esittelevän koko ihmisenä olemisen kirjoa. Kuvissa ei esiinny esimerkiksi näkyvästi vammaisia ihmisiä. Malleja etsiessämme korostimme, että kaikki kiinnostuneet kelpaavat mukaan sellaisina kuin ovat. Kalenterimme ei ole täydellinen. Se on kuitenkin avaus, jonka eteen olemme tehneet parhaamme. Tavoitteena on ollut laajentaa kalenterien tarjoamaa sukupuolien ja seksuaalisuuksien kuvastoa, ja siinä olemme toivoaksemme onnistuneet.

Kalenteri on tehty vapaaehtoistyönä ja sen tuotot lahjoitetaan Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toimintaan.

Floyd Gottfredson: Mikki, Konnien kauhu (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY MARRASKUUSSA 2016.

Mikkikö muka tylsä?

Viimeistään sarjan edellinen osa Vaarallinen Mikki mursi lukijoiden käsitykset kiltistä pullahiirestä.

Tähän jättikokoiseen Mikki-kirjaan on koottu edustava valikoima Floyd Gottfredsonin kovaksikeitettyjä konnia, kelmejä ja vaarallisia tiedemiehiä. Jopi Jalkapuoli, Salomo, Katti, Eks, Dupleks ja Triplex, Miklos sekä muu konnakaarti takaavat Mikille kivenkovan vastuksen!

Kirjan sarjat ovat peräisin Mikin kultakaudelta, 1930-40-luvun kiihkeiltä vuosilta.

Lewis Tronheim & Keramidas: Mikin hurjimmat seikkailut (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY MARRASKUUSSA 2016.

Mitä syntyy, kun Ranskan kovimpia sarjakuvapiirtäjiä pyydetään toteuttamaan oman visionsa mukainen Ankkalinna-tarina?

Uuden kirjasarjan ensimmäisessä osassa nähdään taiteilijakaksikko Lewis Trondheimin ja Keramidaksen näkemys Aku Ankasta ja Mikki Hiirestä.

Miehet keksivät tarinan vanhoista, yksisivuisista Mikki-sarjakuvista, jotka olisivat ilmestyneet kuvitteellisessa sarjakuvalehdessä. Yhden sivun tarinoista muodostuu huikea ja monivaiheinen seikkailu, jossa Mikki ja Aku jahtaavat Roopen rahoja havittelevia roistoja ja päätyvät samalla mitä ainutlaatuisimpiin paikkoihin.

Ranskassa tämä äärettömän kaunis sarjiskirja myi ensimmäisen päivän aikana 25 000 kappaletta!

Amanda Vähämäki: 2017 Kalenteri (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 16.11.2016

Amanda Vähämäen salaperäinen kalenteri vuodelle 2017.

Sisältää 12 lyijykynäpiirrosta ja kätevän pikku muistiinpano-alan vuoden jokaiselle päivälle. A5 rei’itetty lehti, aukeaa ripustettavaksi A4 seinäkalenteriksi.

Emelie
 Östergren: Nuppuset 10 – “Dr Hills dotter” (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 16.11.2016

Kymmmenes osa riemastuttavasta ja herttaisesta Nuppuset-sarjasta, joka koostuu taiteilijoiden laatimista lasten katselukirjoista.

Nuppusista on iloa myös aikuisille. Emelie Östergren on tuottelias ruotsalainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Östergrenin Nuppunen kertoo eriskummallisen tarinan tohtoriperheen tyttären yöllisestä seikkailusta.

Tommi Musturi: Nuppuset 11 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 16.11.2016

Tommi Musturi on puupäähattu-palkittu sarjakuvataiteilija ja nykysarjakuvan merkittävä moniottelija.

Musturin Nuppusessa kuljetaan eteenpäin ja kavereita tarttuu mukaan joka käänteestä. Joukkoon kelpaavat kaikki ranskanperunasta korvavaikkuun.

Mari Ahokoivu: Nuppuset 12 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 16.11.2016

Mari Ahokoivu on sarjakuvataiteilija, joka on viime vuosina tullut tunnetuksi myös Sanni ja Joonas -lastensarjakuvien piirtäjänä.

Ahokoivun Nuppusessa pääsemme kurkistamaan eri eläinten unipesiin. Petomies takaa kauniit unet kaikille tämän Nuppusen lukijoille.

Leon Sadler: Nuppuset 13 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS – ILMESTYY 16.11.2016

Leon Sadler on englantilainen kuvataiteilija, joka tunnetaan myös uskomattomien Mould Map -antologioiden toimittajana.

Sadlerin Nuppunen on tarjoaa huuruisia näkymiä söpöyden hikisempiin ulottuvuuksiin. Siinä kaikki on yhtä hymyä!

Kiero Dick: Rivo Länsi 5 – Kiirastulesta helvettiin (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 18.11.2016.

Linda, kerro synnin hinta!

Lainsuojaton Linda Clayton ystävineen pakenee palkkionmetsästäjiä henkensä edestä. Viimein pelastus löytyy pienen uskovaisten yhteisön huomassa. Mutta ystävällisen kuoren alta paljastuukin katkeraa kiihkomielisyyttä, vihaa ja turmeltuneita haluja.

Tämä on matka kiirastulesta helvettiin.

Avainsanat: