Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 51

Kalkkuna Nro 1

CAMP – EKSPLOITAATIO – ROSKA – SUOMI-FILMI

Sirpa Lane – eurosexploitaation suomalainen tähti!
Leo Jokela – prätkäjannusta papukaijaksi!
Mikko Niskanen – itku kurkussa!

Leffa-arvioissa Sensuela, Pi pi pil… pilleri, Väreitä, Kuu on vaarallinen, Kuuma kissa?, Saatanan radikaalit, Vatsa sisään, rinta ulos! ja Huvila.
Kirja-arvioissa Lena von Martensin elämäkerta Kaikki minun roolini.

Toimitus: Matti Saine ja Juha Ruotsalainen

Hugo Pratt: Corto Maltese – Mysteerien laguunit

Mysteerien laguuneissa kuljetaan Orinocon jokisuistosta Venezuelasta Perun kautta Venetsiaan ja Montenegroon. Kaiken takana on muinainen fransiskaanimunkin ihoon piirretty kartta, joka näyttää tien tarunhohtoisiin Cíbolan kultakaupunkeihin.

Laivaton merikapteeni Corto Maltese matkaa kulta­-aarteen jäljillä ja seikkailee sademetsissä, ensimmäisen maailmansodan taisteluissa ja unien ja näkyjen maailmassa.

Suomentajan tarkistama albumi sisältää tarinat Suloisten unten laguuni, Tarinoita ja isoisiä, Itäisen ikkunan enkeli ja Mammonan lipun alla. Mukana on myös Marco Steinerin uudet alkusanat.

Tarinat ilmestyvät nyt ensi kertaa suomeksi nelivärisinä. Alun perin ne on julkaistu ranskaksi vuonna 1971. Suomeksi ne ovat ilmestyneet mustavalkoisina albumeissa Kelttiläistarinoita (1998) ja Banaaniconga (1997).

Paula Bulling: Aamuvirkkujen maassa

Aamuvirkkujen maassa on saksalaisen Paula Bullingin (s. 1986) ensimmäinen suomennettu teos. Tekijän esikoisalbumi, alkuperäisnimeltään Im Land der Frühaufsteher (Avant-Verlag, 2012) herätti ilmestyessään suurta keskustelua kotimaassaan.

Teos kertoo itäisen Saksan turvapaikanhakijoista, heidän elämästään vastaanottokeskuksessa ja päivittäisistä kohtaamisista rasismin ja väkivallan kanssa. Bulling ystävystyy teoksessa afrikkalaisten turvapaikanhakijoiden kanssa. Hän pohtii albumissaan myös sitä, miten nuori valkoinen länsimaalainen nainen voi kertoa näistä aiheista ja onko oikein kertoa toisten tarinaa näiden puolesta.

Kesällä 2012 Bulling osallistui Goethe-Institutin Comic-Transfer -projektiin, jossa eurooppalaiset sarjakuvantekijät matkustivat Euroopassa ja Lähi-idässä ja dokumentoivat paikalliselämää ulkopuolisin silmin yhteiseen blogiin (http://blog.goethe.de/comic-transfer).

Käännös saksasta ja ranskasta: Hannele Richert

Charles M. Schulz: Tenavat – Parhaat sarjat 1950-1959

Charles M. Schulzin Tenavat on yksi maailman tunnetuimpia ja rakastetuimpia sarjakuvia.

Jaska Jokusen, Ressun, Epun, Tellun ja muiden lasten maailmasta kertova sarja on hauska, oivaltava, lämminhenkinen ja aika ajoin myös surumielinen. Tenavat kertoo lapsihahmojen kautta meitä kaikkia koskettavia totuuksia, naurattaen ja viihdyttäen.

Tähän kirjaan on koottu sarjan parhaita strippejä 50-luvulta. Valikoima kattaa Jaska Jokusen ensimmäiset taistelut leijansa kanssa, lasten baseball-joukkueen ikimuistoisimmat osumat sekä Ressun klassisia kuvitelmia. Sarjakuvastrippien lisäksi kirja sisältää Schulzin kommentteja yksittäisistä tarinoista ja kattavan artikkelin Tenavien historiasta meillä ja maailmalla.

Nyt riittää!

“In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.” – Martin Luther King

Taiteilijat: Ninni Aalto, Warda Ahmed, JP Ahonen, Apila Pepita, Benjamin Bergman, Roope Eronen, Matti Hagelberg, Olli Hietala, Wilfred Hildonen, Petri Hiltunen, Otso Höglund, Pertti Jarla, Jupu, Kaltsu Kallio, Pauli Kallio, Leo Kuikka, Aapo Kukko, Verna Kuutti, Reetta Laitinen, Kivi Larmola, Joonas Lehtimäki, Kaisa Leka, Teppo Manninen, Emmi Nieminen, Christer Nuutinen, Milla Paloniemi, Ville Pirinen, Hannele Richert, Joonas Rinta-Kanto, Jussi Seppänen, Aino Sutinen, Tuomas Tiainen, Jukka Tilsa, Emmi Valve ja Karstein Volle.

Julkaisu on sarjakuvantekijöiden reaktio kuluvana syksynä ihmisvastaisiksi teoiksi kärjistyneeseen rasismiin.

Tuotot ohjataan Suomen Punaisen Ristin työhön.

Finnish comics artists against racism, proceeds go to the Finnish Red Cross.

Floyd Gottfredson: Walt Disney’s Mickey Mouse 7 & 8 Gift Box Set

Tässä Disney-fanin unelmapaketissa ovat mukana kaksi erillistä Mikki Hiiri-kokoelmaan:  March of the Zombies (volume 7) ja The Tomorrow Wars (volume 8).

Molemmat albumit ovat kovakantisia ja tulevat tätä kirjakokoelmaan varten suunnitellussa pakkauksessa.

Pertti Jarla: Fingerpori-paita – Rekkakuskin ura on aina kiinnostanut

Fingerpori-paita – Rekkakuskin ura on aina kiinnostanut (ja tässä k.o. sarjakuvastrippi).
100 % musta puuvilla, valkoinen painatus, valmistusmaa Bulgaria