Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakauppa muuttaa uusiin tiloihin, avajaiset 4.4.2018

Turun Sarjakuvakauppa Oy TIEDOTTAA Turussa 29.3.2018

Turun Sarjakuvakauppa muuttaa uusiin tiloihin, avajaiset 4.4.2018

Turun Sarjakuvakauppa muuttaa uusiin tiloihin. Uusi myymälä avautuu keskiviikkona 4.4.2018 klo 11 osoitteessa Humalistonkatu 8B. Avajaispäivänä paikalla vierailee useita ajankohtaisia sarjakuvataiteilijoita.

Turun Sarjakuvakauppa Oy perustettiin vuoden 2010 vaihteessa. Yhtiön taustalla on yhdeksän sarjakuva-alan harrastajaa ja ammattilaista. Turun Sarjakuvakaupalla on nykyään myös kaksi toimipistettä muualla Suomessa. Oulun myymälä avattiin elokuussa 2015 ja Helsingin myymälä marraskuussa 2016.

Turun Sarjakuvakauppa on kahdeksan vuoden olemassaolonsa aikana vakiinnuttanut asemansa uuden sarjakuvan monipuolisena jälleenmyyjänä. Valikoimissa on nykyään yli 5000 eri nimikettä, joista yli puolet on englanninkielisiä. Laajalla valikoimalla pyritään palvelemaan kaikkia sarjakuvan harrastajia.

Kauppa on laajentanut myös kustannustoiminnan puolelle. Kaupan perustajajäsenen ja toimitusjohtajan Petteri Ojan kustantamo Zum Teufel on sulautunut osaksi kauppaa, ja se julkaisee nykyään laajalti eurosarjakuvaa yhteistyössä tanskalaisen Zoom Förlagin kanssa. Zoom Teufel -nimikkeellä on julkaistu mm. Comanche– ja Pikku Piko -albumeita.

Muuttoaikeiden tultua julki yleisin kysymys on ollut, puretaanko vanhan kaupan puutalorakennus. Ojan mukaan päätös muutosta ei johtunut pelkästään Österbladin tontin epävarmasta tulevaisuudesta, vaan erityisesti tarpeesta saada paremmat tilat. Vanha myymälä alkoi käydä pieneksi ja epäkäytännölliseksi. ”Uusi kauppa on vanhaa kauppaa huomattavasti selkeämpi ja avarampi. Valikoiman saa sinne aiempaa paremmin esille”, Oja toteaa. ”Humalistonkatu vaikuttaa myös vilkkaalta kauppapaikalta sijoittuessaan rautatieaseman ja torin välimaastoon”.

Avajaispäivän ohjelmassa on sarjakuvataiteilijoiden vierailuita, signeerauksia sekä pientä tarjoilua. Varmistuneita vieraita ovat sarjakuvataiteilijat Milla Paloniemi (Kiroileva siili), Miha Rinne (D’Moleyk), Tuomas Myllylä (Pakanat, Alhaiset) ja Johanna Jasmine (Kummitus). Avajaispäivän tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan avajaisviikon kuluessa Turun Sarjakuvakaupan blogissa (https://blogi.sarjakuvakauppa.fi) ja Facebook-sivuilla (https://www.facebook.com/sarjakuvakauppa).

Yhteystiedot:

Turun Sarjakuvakauppa, Humalistonkatu 8B, 20100 Turku, puh. 050 452 1088, avoinna ma-pe 11-18, la 11-16

kauppa@sarjakuvakauppa.fi