Siirry suoraan sisältöön

Viikon 24/2021 uutuudet

Luettelo:

Kotimaiset uutuudet
Manga-uutuudet
Ennakkotilaukset
Ulkomaiset uutuudet
Lehdet ja kirjat
Käytetyt sarjakuvat
Alkuun

KOTIMAISET UUTUUDET

Elise Gravel: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Hurmaavan Olgan maailmassa tiede ja mielikuvitus sekoittuvat.

Sarjakuvaromaani lapsieläintieteilijä Olgasta, jonka tarkkanäköiset havainnot ympäristöstään kirvoittavat naurun takuuvarmasti myös aikuislukijoissaan.

Eräänä päivänä Olga kohtaa otuksen, joka näyttää paisuneen hamsterin ja perunan risteytykseltä. Oliolla on terävät kulmahampaat ja se haisee oudolta. Se ei tykkää, jos sen päähän vetää sukan. Se äännähtää vain sanan “njää”, ja siitä se saa kutsumanimensä.

Olga on onnensa kukkuloilla, sillä hän rakastaa eläimiä – koska ne kaikki ovat supersöpöjä – ja nyt hän saa nimetä uuden lajin itse.

Njään tieteelliseksi nimeksi tulee tietenkin Olgamus naurettavilius.

Elise Gravel: Olga – Avaruus kutsuu!

Olgan ja Njään hurmaavan höpsöt seikkailut jatkuvat!

Riemukkaalla otteella kuvitettu sarjakuvaromaani kartoittaa maailmankaikkeutta ja sen ihmeitä.

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta -kirjassa lapsieläintieteilijä Olga löysi aivan uuden eläinlajin, jonka hän nimesi osuvasti Olgamus naurettaviliukseksi. Olion kutsumanimi on Njää.

Ihmissukuun lopen kyllästynyt Olga haluaisi lähteä avaruuteen etsimään Njään alkukotia, mutta siinä on omat haasteensa. Tehdäänkö esimerkiksi hämähäkeille oikean kokoisia avaruuspukuja?

Samaan aikaan Njää haisee entistäkin pahemmalle ja se käyttäytyy tavallistakin oudommin. Olga joutuu käyttämään kaiken neuvokkuutensa, ennen kuin saa selville Olgamuksensa salaisuuden…

Elise Gravel: Olga ja täystuhot

Lapsieläintieteilijä Olgan ja hänen lemmikkinsä Njään elämä muuttui, kun Njäästä tuli äiti.

Nyt Olgan kodissa asuu kahdeksan hurmaavan outoa olgamus naurettaviliusta, ja elämä on täynnä melskettä, sateenkaarikakkaa ja suloista sekasortoa.

.

.

Alessandro Ferrari & Kawaii Studio: Star Wars – Kapinaliitto vastaan imperiumi

Imperiumin vauhdikkain sarjakuvaromaani!

Sukella suureen avaruusseikkailuun Luke Skywalkerin, Han Solon, prinsessa Leian ja Darth Vaderin kanssa. Koe avaruussaaga uudella tavalla!

Koko ensimmäinen Star Wars -trilogia samoissa kansissa: Tähtien sota, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu.
Kaikille Koiramiehen ja Kepler62-sarjan lukijoille, seikkailujen ja upean visuaalisen kerronnan ystäville.

Sarjakuvaromaanien trilogia kertoo kolmen ensimmäisen Star Wars -elokuvan mahtavan avaruusseikkailun mukaansatempaavan ja taidokkaan sarjakuvan muodossa.

Alkuun

MANGA-UUTUUDET

Yoshihiro Takahashi: Noah 2

Osa 2/6+

Noah on koirasarjojen mestari Yoshihiro Takahashin tuorein teos.

Ōun nelijalkaisten sankareiden elämästä kertova tarinakokonaisuus astuu nyt uuteen vaiheeseen.

Hirviömäinen Monsoon-karhu kätyreineen on voitettu, mutta elämä Pohjois-Japanin vuorilla on yhä täynnä haasteita. Noah jatkaa sarjojen Hopeanuoli, Weed, Orion ja Last Wars tassunjäljissä!

Ikäsuositus: 13+ / Toiminta/Seikkailu

Alkuun

ENNAKKOTILAUKSET

Eiichiro Oda: One Piece 97 (ENNAKKOTILAUS)

Ennakkotilaus. Ilmestymispäivä 24.6.

Isku Pirunsaarelle pitäisi aloittaa pian, mutta Kanjuuroon petos uhkaa turmella koko suunnitelman!

Luffyn ja muiden ilmaantuminen paikalle pelastaa samurait välittömältä vaaralta. Onko heillä kuitenkaan enää voimia haastaa mahtavaa Kaidoota ja tämän armeijaa?

Yllätykset eivät silti ole vielä lopussa. Vahva tahto ja aimo annos tuuria voivat selättää suuretkin vaikeudet…

Lopullinen taistelu Wa-valtakunnan kohtalosta on alkamassa!

Ikäsuositus 12+ / Seikkailu

Taiki Kawakami: Kun jälleensynnyin hirviönä 9 (ENNAKKOTILAUS)

Ennakkotilaus. Ilmestymispäivä 24.6.

Rimuru saa vieraakseen petokuningaskunta Eurazanian lähettiläät, jotka osoittautuvat haastaviksi neuvottelukumppaneiksi.

Käynnistyykö hedelmällinen yhteistyö siitä huolimatta, vai joutuuko toinen osapuolista kulauttamaan katkeran kalkin?

Ikäsuositus: 12+ / Fantasia 

.

Kohei Horikoshi: My Hero Academia 17 (ENNAKKOTILAUS)

Ennakkotilaus. Ilmestymispäivä 24.6.

”Kaduin sitä, etten voinut tehdä mitään hyväksesi silloin, kun lähdit luotamme peloissasi sillä pimeällä kujalla… Tiedän kyllä hyvin, että olen heikko. Mutta enää en tuota sinulle surua, Eri pieni! Ryhdyn sinun sankariksesi!”

PLUS ULTRA!

Ikäsuositus 12+ / Genre: seikkailu
.

Ilpo Koskela: Rajalinja (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 30.6.2021.

Rajalinja-sarjakuvakirjan uusi painos tulee nyt aiempaa suuremmassa koossa!

Loppuunmyyty ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2014 ja se valittiin yhdeksi peruskoulujen 5–6-luokkien Lukudiplomi-kirjoista.

Rajalinja on viihdyttävä sarjakuva juniorijalkapallon maailmasta. Huumorilla höystetyt vauhdikkaat tarinat kuvaavat mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun joukko innostuneita nuoria perustaa oman joukkueen ja elää siitä lähtien jalkapallolle. Lopulta tuloksia alkaa syntyä, ja joukkue pääsee osallistumaan Sao Paulon junioriturnaukseen.

Pitkän linjan sarjakuvantekijän Ilpo Koskelan Rajalinjaa julkaistiin Futari-jalkapallolehdessä vuosina 2005–2009.
Tämän teoksen sarjakuvat ovat aiemmista julkaisuista täydennettyjä versioita, ja mukana on yksi täysin uusi tarina. Jännittävien jalkapallotarinoiden lisäksi kirjan lopussa on tiivis tietopaketti futiksen perusasioista.

2. uusittu painos isommassa koossa.

Timo Ronkainen: Disney-sarjakuvien historia (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 20.7.2021.

Disney-sarjakuvien historia on yllättävä, kiehtova ja välillä hämmästyttäväkin sukellus ympäri maailmaa yli 80 vuoden aikana tuotettuihin Disney-sarjakuviin.

Kirja tarkastelee kansainvälisesti tuotettuja Disney-sarjakuvia oman aikansa historiallista, yhteiskunnallista ja kulttuurista taustaa vasten.

Miten toinen maailmansota vaikutti sarjakuviin, niiden tuottamiseen ja julkaisemiseen? Minkälaisia vaikutuksia sodanjälkeisellä, sarjakuvavastaisella ilmapiirillä oli Disney-sarjakuviin? Miten Mikki ja kumppanit levisivät ympäri maailman?

Kirja on ennennäkemättömän laaja katsaus Disney-hahmojen tuotantoon kautta aikain. Globaali kustannustoiminta kunkin maan ominaispiirteineen on antanut omat sävynsä periamerikkalaisen sarjakuvan kaanoniin.

Suomi-osioon sisältyy myös laaja katsaus tänä vuonna 70 vuotta täyttävän Aku Ankka -lehden historiaan.

Ville Tietäväinen & Iiro Küttner: Harvennus (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 10.8.2021.

Mitä Nooan arkissa oikeasti tapahtui?

Harvennus on Ville Tietäväisen kauan odotettu uusi sarjakuvaromaani. Iiro Küttnerin kirjoittama huikea arkeologinen dekkari tuo päivänvaloon toisen totuuden Nooan arkista ja ihmisen kyvyttömyydestä oppia virheistään.

Vuonna 2800 eaa.
Nooa saa Jumalalta käskyn rakentaa uiva arkki. Siihen on tarkoitus ottaa maailman eläinlajit turvaan tulevalta vedenpaisumukselta, joka on Jumalan rangaistus turmeltuneelle ihmiskunnalle.

Vuonna 450 eaa.
Jerusalemin temppelissä poltetaan roviolla kirjakääröjä. Juutalaisten historiaa kirjoitetaan uusiksi, jotta totuus Nooan aikaisista tapahtumista ei säilyisi jälkipolville. Yksi käärö kuitenkin säästyy…

Vuonna 2021.
Saksalainen kielitieteilijä Elke Greiss on saanut vihiä kätketystä kääröstä ja lähtee Araratvuorelle paljastaakseen yhden ihmiskunnan historian vanhimmista valheista.

Veli-Matti Ural & Matti-Pekka Heikura: Ahava – Ensimmäinen lippu (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 1.9.2021.

Voiko yksi ihminen muuttaa maailmaa?

Suuret aatteet muokkaavat maailmaa 1900-luvun alussa.
Liput nousevat, laskevat ja palavat.

Suomen ja Karjalan kansat elävät Venäjän vallan alla, mutta kun Verisunnuntain tahrat leviävät kohti länttä, itsenäistyminen tuntuu hetki hetkeltä todellisemmalta. Vanhemmilta perityn idealismin innoittamana uhtualainen Iivo Ahava kasvaa maailmassa, jossa vanhat rakenteet natisevat liitoksissaan ja vallitseva järjestys vaatii muutosta. Karjalan on aika itsenäistyä.

Ahava – Ensimmäinen lippu on tositarinaan perustuva kertomus punaisena heimosoturina tunnetun Iivo Ahavan myrskyisestä nuoruudesta.
Vapaasta Vienasta haaveileva vaikutusvaltainen Ahavan perhe työskentelee maltillisesti Kuusamosta käsin karjalaisen kansansa sivistämiseksi.
Iivosta, perheen esikoisesta, povataan tuon hiljaisen tehtävän jatkajaa. Hillitty sivistys tarkoittaa tulisieluiselle nuorukaiselle turhan kivikkoista tietä, kun historian hirveimpään verenvuodatukseen varustautuva maailma tarjoilee nopeita ja houkuttelevampia reittejä kohti vapautta. Iivo Ahava on luvannut muuttaa maailmaa.

Ja lupaus pitää kuin rauta.

Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 1.9.2021.

Tragikoominen satiiri menestyksestä ja sen tavoittelusta Ville Rannan omiin kokemuksiin pohjautuva sarjakuvaromaani kertoo taiteilija Ville Rannasta, joka tavoittelee läpimurtoa Ranskan mahtavilla sarjakuvamarkkinoilla – maksoi mitä maksoi.

25-vuotias Ville kohtaa ranskalaisen sarjakuva-alan vaikuttajan Lancelotin, joka kehuu hänen työnsä maasta taivaisiin.
Villen päässä napsahtaa: hän on nero, ja kunhan suuri ranskalaiskustantamo julkaisee hänen kirjansa, hänestä tulee juhlittu tähti. Mutta pian asiat alkavat saada outoja käänteitä…

Ville Rannan uusi sarjakuvaromaani on vahvasti itseironinen mutta myös surullinen tarina siitä, mitä tapahtuu taiteilijalle, jolle menestyksestä tulee pakkomielle.

Mari Luoma: Romeo ja hirviöt (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 1.9.2021.

Uutta kotimaista nuortensarjakuvaa! Romeo & Hirviöt on hillitön kauhukomedia, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.

Kun Romeo Addison täyttää 12 vuotta, hänet lähetetään yksityiskouluun komeaan kartanoon, kuten isoisoisoisosedän testamentti velvoittaa. Ensimmäinen sieltä huippuarvosanoin valmistunut Addisonin suvun nuori perii sedän koko omaisuuden.

Mutta kartano onkin eriskummallinen opinahjo, jossa opettajakuntaan kuuluvat muun muassa zombi, kummitus ja ihmissusi.

Onneksi Romeolla on koulukaverinaan neuvokas Jillian-serkku, jota ei pari hirviöopea hetkauta. Yhdessä serkukset ryhtyvät selvittämään sukukartanon hurjia salaisuuksia….

Minna Supinen & Anni Nykänen: Rosmariini 2 – Tulta ja mehujäätä (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 4.10.2021.

Tulta päin, tattiaiset!

Kokkiklubilaisten hurjat seikkailut jatkuvat tulivuoren sisuksissa! Pursuileva Rosmariini-sarja iskee huumorin kipinöitä etenkin alakoululaisille lukijoille.

Michelin, Madeleine, Slaissi ja Bebe matkaavat takaisin Kumarian hullunkuriseen taikamaailmaan.
Vastassa on vuosisadan villein vesipuisto, kimaltavasuomuisia kalaihmisiä sekä tulta puskeva tulivuorigrilli, jossa Rosmariini laittaa ruokaa hiki hatussa.

Kokkiklubilaiset joutuvat entistä hurjempaan seikkailuun pelastaessaan taikavispilää – ja samalla koko Kumariaa – sokkeloisen tulivuoren sisuksista.

Vesa Anttonen & Ville Hänninen: Timppa – Timo Mäkelän juhlakirja (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 5.10.2021.

70-vuotiaan Timo ”Timppa” Mäkelän ura on hämmästyttävä.

Hän aloitti levyjen kansikuvilla ja muilla kuvituksilla, mutta löysi pian pila- ja sarjakuvan. Molempia on syntynyt nelisen vuosikymmentä.

Timpan tarina on myös suomalaisen sarjakuvataiteen tarina. Samaan tahtiin kuin suomalainen sarjakuvailmaisu on edennyt kohti pidempiä ja kunnianhimoisempia tarinoita, myös Timppa on laajentanut ilmaisuaan.

Timo Mäkelän juhlakirja porautuu Timpan keskeisiin teemoihin kuten taiteilijuuteen ja Helsingin historiaan. Samalla se korostaa kädentyön merkitystä.
Vuonna 1951 syntynyt hauholaispoika muutti 17-vuotiaana Hämeestä Helsinkiin Taideteolliseen oppilaitokseen. Silloin saadut opit kantavat yhä ja näkyvät viivassa, joka elää ja hengittää.
Timppa tarkentaa katseensa taloihin, puihin ja ihmisen erityispiirteisiin, seuraa kätensä lisäksi maailmaa.

Lopputuloksena on syntynyt hyvin erilaisia ja vaikuttavia sarjakuvateoksia. 1980-90-luvuilla julkaistu sanomalehtisarjakuva Häjyt pelkistää pohjalaisen mielenmaiseman mustaan ja valkoiseen, huumorista tinkimättä.

Kolmiodraamaa Vaaleanpunaista pilveä (2001) markkinoitiin aikoinaan Suomen ensimmäisenä sarjakuvaromaanina. Rooma-sarjakuvakirjan (2004) lyhyissä tarinoissa näkyivät Timpan tiivistäjän ja tunnelmoijan taidot.

Uran edellinen huippuvuosi oli 2018, jolloin Timpalta ilmestyi sarjakuvakirja niin omasta lapsuudestaan (Lapsen kengissä) kuin Helsingin kuvaajasta Signe Branderista (Neiti Brander). Molemmissa näkyy herkkyys katoavia aikoja kohtaan.

Timo Mäkelän juhlakirja sisältää toistasataa sivua taiteilijan itsensä valitsemia sarjakuvatarinoita ja -strippejä uran varrelta. Mukana on myös harvinaisia kuvanäytteitä.

Dav Pilkey: Koiramies ja toramaan kutsu (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 19.10.2021.

Neropattiakin suositumpi sarja koiranpäisestä poliisista valloitttaa maailmaa hurjalla tahdilla. Pähkähullu ja sydämellinen toimintasarjis, jonka kyydissä pysyy myös aloitteleva lukija.

Koiramies, sinut on pidätetty!
Viides hulvattoman hauska Koiramies-kirja, jossa Koiramies joutuu Koiravankilaan. Dav Pilkeyn supersuositut, neliväriset Koiramies-sarjakuvakirjat naurattavat kaikenikäisiä lukijoita.

Hullunhauskoissa tarinoissa juhlitaan hyväsydämisten voittoa ja korostetaan empatian merkitystä.
Kirjat sopivat erinomaisesti myös vasta lukemista aloitteleville.

Tällä kertaa uuden Koiramies-tarinan innoittajana on Jack Londonin Erämaan kutsu.

Dav Pilkey: Kisuliin sarjiskerho (ENNAKKOTILAUS)

Koiramiehestä tuttu Kisulii tassuttelee omaan sarjaan! Kisulii yrittää ystäviensä kanssa opettaa 21 vauvasammakkoa luomaan omia sarjakuvia!

Dav Pilkey ylittää visuaalisen tarinankerronnan rajat: hillittömiä, koskettavia ja käsittämättömiä sarjistarinoita kerrotaan luovasti niin valokuvien, maalausten, animaatioelementtien avulla.

Dav Pilkeyn avulla miljoonat lapset ovat löytäneet lukemisen ilon. Publishers Weekly -lehti valitsi Dav Pilkeyn vuoden 2019 henkilöksi ja kirjoitti, että Pilkey tekee eniten lasten lukuinnostuksen lisäämiseksi sitten J. K. Rowlingin.

Alkuun

ULKOMAISET UUTUUDET

Kona – Monarch of Monster Isle 1

Debuting in DELL’s Four Color Comics #1256 (February 1962) before his own self-titled series started a few months later with issue #2.

KONA saves the lives of Dr. Henry Dodd, his daughter Mary and his grand children Mason and Lily after this group crashes their army surplus airship on the prehistoric Pacific island Monster Isle that KONA calls home.

Befriending them, KONA becomes their protector and saves them from many huge array of animals and monsters.

Scripted and drawn by Sam Glanzman, and featuring superbly painted covers are by Victor Prezio.
Collects KONA Monarch of Monster Isle #1-4 (February/April to October/December 1962) plus Reptilicus #1 (August 1961).

Sunstone 7 – Mercy

The tale of kink and metal continues as Ally and Alan ride their rollercoaster of sexual exploration.
Meanwhile, Anne and Laura enjoy their little slice-of-heaven relationship.
Good times all around.
Sure would be a shame if addictive behavior and trust issues ruined all that fun.
I mean, that would be terrible.

.

Ed Piskor: Hip Hop Family Tree 1970s-1981

This encyclopedic comics history of the formative years of hip hop captures the vivid personalities and magnetic performances of old-school pioneers and early stars like DJ Kool Herc, Grandmaster Flash and the Furious Five, plus the charismatic players behind the scenes like Russell Simmons; Debbie Harry, Keith Haring and other luminaries make cameos.

The lore of the early days of hip hop has become the stuff of myth, so what better way to document this fascinating, epic true story than in another great American mythological medium ― the comic book?

From exciting young talent and self-proclaimed hip hop nerd Ed Piskor, acclaimed for his hacker graphic novel Wizzywig, comes this explosively entertaining, encyclopedic history of the formative years of the music genre that changed global culture.

Originally serialized on the hugely popular website Boing Boing, The Hip Hop Family Tree is now collected in a single volume cleverly presented and packaged in a style mimicking the Marvel comics of the same era.

Piskor’s exuberant yet controlled cartooning takes you from the parks and rec rooms of the South Bronx to the night clubs, recording studios, and radio stations where the scene started to boom, capturing the flavor of late-1970s New York City in panels bursting with obsessively authentic detail.
With a painstaking, vigorous and engaging Ken Burns meets Stan Lee approach, the battles and rivalries, the technical innovations, the triumphs and failures are all thoroughly researched and lovingly depicted. plus the charismatic players behind the scenes like Russell Simmons, Sylvia Robinson and then-punker Rick Rubin.

Piskor also traces graffiti master Fab 5 Freddy’s rise in the art world, and Debbie Harry, Keith Haring, The Clash, and other luminaries make cameos as the music and culture begin to penetrate downtown Manhattan and the mainstream at large.
Like the acclaimed hip hop documentaries Style Wars and Scratch, The Hip Hop Family Tree is an exciting and essential cultural chronicle and a must for hip hop fans, pop-culture addicts, and anyone who wants to know how it went down back in the day.

Ed Piskor: Hip Hop Family Tree 1981-1983

The second installment of this acclaimed graphic novel hip-hop history (originally serialized on the popular website Boing Boing) covers the years 1981-1983.

Covering the early years of 1981-1983, Hip Hop has made a big transition from the parks and rec rooms to downtown clubs and vinyl records.

The performers make moves to separate themselves from the paying customers by dressing more and more flamboyant until a young group called RUN-DMC comes on the scene to take things back to the streets.

This volume covers hits like Afrika Bambaataa’s Planet Rock, Grandmaster Flash and the Furious Five’s the Message, the movie Wild Style and introduces superstars like NWA, The Beastie Boys, Doug E Fresh, KRS One, ICE T, and early Public Enemy. Cameos by Dolemite, LL Cool J, Notorious BIG, and New Kids on the Block (?!)!

2015 Eisner Award Winner: Best Reality-Based Work

Alkuun

LEHDET JA KIRJAT

Timo Ronkainen: Carl Barks – Ankkamestarin salaisuus

2. uusittu painos.

Modernin sarjakuvan todellisen mestarin, Carl Barksin (1901–2000) syntymästä tuli maaliskuussa kuluneeksi 120 vuotta.

Roope-sedän, Karhukoplan, Pelle Pelottoman, Hannu Hanhen, Milla Magian ja monien muiden klassisten hahmojen luoja on Ankkalinnan todellinen perustaja.

Barks työskenteli vuosina 1935–1942 Walt Disneyn studiolla kohoten käsikirjoittajaksi ja animaattoriksi, joka työsti erityisesti Aku Ankka -piirroselokuvia.
Terveyssyistä Barks jätti studion ja perusti kanafarmin – huonolla menestyksellä. Hän onnistui saamaan töitä Disneyn ym. studioiden piirroshahmojen sarjakuvalisenssit ostaneelta Western Publishingilta ja osoittautui aliarvostetun ”funny animal” -genren taituriksi.

Teostensa todellisen vaikutuksen Barks sai kuitenkin nähdä vasta yli 90-vuotiaana tekemällään Euroopan kiertueella, jolloin hän sai kaikkialla lähes kuninkaallisen vastaanoton.

Carl Barks – Ankkamestarin salaisuus sisältää kokoelman kirjoituksia, jossa tutkaillaan Barksin sarjojen näkökulmia ruokaresepteistä rakettitieteeseen.
Barks pysytteli ajan hermolla, vaikka ei televisiosta piitannut. Muun muassa National Geographic -lehden juttujen ja kuvien avulla hän saattoi lähettää Ankat mihin tahansa aikakauteen ja maailmankolkkaan. Barksin omat vaihtelevat kokemukset eri ammateista siirtyivät satiirin kautta Aku Ankan elämään.

Timo Ronkainen (s. 1967) on ansioitunut ankisti ja sarjakuvaneuvos. Monipuolisen sarjakuvaan liittyvän toimintansa ohessa hän päätoimitti yli 20 vuoden ajan Ankkalinnan Pamaus -fanzinea. Tämä Disney-maailmaan ja erityisesti Barksiin keskittyvä julkaisu palkittiin amerikkalaisen Carl Barks Fan Clubin myöntämällä Goose Egg Nugget Award -palkinnolla 2005.

2. uusittu painos. Ensimmäisen painoksen julkaisi Zum Teufel 2018..

Sarjainfo #191 (2/2021)

Sarjainfo #191, 2/2021. Sis. mm.:

• Juliana Hyrri
• Derf Backderf
• Essee: Tosipohjaisuus sarjakuvassa
• Sarjakuvien myynnistä
• Arkisto: Huutokaupat
• Ajan vangit: Antonia Ringbom
• Kuvan ja sanan jaksollinen järjestelmä
• Vieraskynä: Juha Mäkinen
• Pääarvio: Dropsie Avenue – Katu Bronxissa

Sarjainfo on Suomen sarjakuvaseuran lehti, joka ilmestyy neljästi vuodessa.

The Creeps #27

The Creeps revives the iconic Warren illustrated horror magazines of the 1970’s by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic!

.

.

Erik Larsen: Graphic Fantasy #2

“POSSESSED!”

One of the most valuable and hardest to find SAVAGE DRAGON comics of all time is the 1982 fanzine GRAPHIC FANTASY where “the Dragon” made his first appearance.

This book is long out of print and highly sought after and completely unobtainable for most collectors—until now.

This deluxe version reprints this rare book continuing Paul Dragon’s early adventures..

The Creeps #28

The Creeps revives the iconic Warren illustrated horror magazines of the 1970’s by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic!

.

.

Vampiress Carmilla #3

Vampiress Carmilla revives the iconic Warren illustrated horror magazines of the 60’s and 70’s by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic!

.

.

The Creeps #29

The Creeps revives the iconic Warren illustrated horror magazines of the 1970’s by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic!

.

.

The Creeps #30

The Creeps revives the iconic Warren illustrated horror magazines of the 1970’s by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic!

.

.

Alkuun

KÄYTETYT SARJAKUVAT

Allt för konsten X (K)

KÄYTETTY.

Den tionde utgåvan av ALLT FÖR KONSTEN är lika fullspäckad som alltid med serier av Nordens bästa serieskapare.
336 sidor är det den här gången, det mesta i färg.

Boken är inbunden och har märkband.

Medverkande: Daniel Ahlgren, Niklas Asker, Jenny Berggrund, Malin Biller, Alice Engström, Martin Ernstsen, Stef Gaines, Hanna Gustavsson, Henri Gylander, Bjarni Hinriksson, Sofia Karlström, Kati Kovács, Johan F. Krarup, Nicolas Krizan, Mika Lietzén, Sofia Lindh, Søren Glosimodt Mosdal, Tommi Musturi, Pentti Otsamo, Patrik Rochling, Tiitu Takalo, Amanda Vähämäki, Tom Waldton, Tor Ærlig, Li Österberg, och Emelie Östergren. Omslagsillustrationer av Marcus Ivarsson.

Will Eisner: Liv på en annen planet (K)

KÄYTETTY.
Hva vil skje på jorden hvis et signal fra rommet beviser at det finnes intelligent liv på en annen planet?

.

.

.

.

Åke Forsmark: Åke Forsmarx samlade värk (K)

Välkommen till Åke Forsmarks serievärld.

En värld som är mycket rolig och fylld av underfundig humor.
Samtidligt som han berättar historier hämtade ur sin egen frodiga fantasi, håller Åke Forsmark hela tiden ena ögat öppet och observerar sin egen (och vår) verklighet.

Under ytan ligger nästan alltid något mörkt och avslöjande på lur.
Precis som livet självt pendlar hans serier mellan det goda och onda i tillvaron.

Albumet inleds med ett förord av serieförfattaren Magnus Knutsson.

Hugo Pratt: Konsert för harpa och nitroglyserin (K)

KÄYTETTY, ensimmäinen sivu irrallinen.
Den mycket personligt berättade och stämningsmättade serien om äventyraren Corto Maltese har under de senaste åren nått internationellt erkännande som en av de främsta europeiska serierna.
Corto Maltese är inte någon riktig hjälte.
Hans roll är snarare åskådarens, och genom hans ögon får vi följa dramatiska händelser och rörande människoöden vid tiden för första världskriget.
.
.

Henrik Lange: Välkommen tillbaka (K)

Henrik Lange åker i “Välkommen tillbaka” till Egypten och varvar självbiografin med surrealistiska drömmar och många exotiska miljöer.

Men varför har han hela tiden bokat dubbelrum?

Sedvanlig nostalgi, härliga teckningar och febriga drömmar finns förstås också med.

.

Allt för konsten 9 (K)

KÄYTETTY.

Allt för konsten 9 samlar det senaste årets bästa serier från hela norden i en enda tjock volym.

314 sidor är det den här gången, varav över hälften är i färg.

Omslaget är gjort av Emelie Östergren och hela 25 serieskapare medverkar i boken.

Medverkande: Daniel Ahlgren, Jenny Berggrund, Malin Biller, Martin Ernstsen, Oskar Forsgren, Stef Gaines, Henri Gylander, Bjarni Hinriksson, Clara Johansson, Nickan Jonasson, Gunnar Krantz, Nicolas Krizan, Lissu Lehtimaja, Mika Lietzén, Joakim Lindengren, Hanneriina Moisseinen, Pentti Otsamo, Ville Ranta, Patrik Rochling, Jan Solheim, Patrik Stigzelius, Katja Tukiainen, Amanda Vähämäki, Li Österberg, samt Emelie Östergren.

Ted Benoit: Hospitalet (K)

KÄYTETTY.

Om en mandlig patients oplevelser på et fransk hospital, hvor han er indlagt med en bullen finger, men ender som en brik i det vanvittige hierarkiske system.

.

.

Ted Benoit: Ray Banana 1 – Dubbelgångaren (K)

KÄYTETTY.

Det var mjölkmannens fel, alltsammans, Om inte han hade strejkat hade Ray Banana aldrig gått ut så tidigt på morgonen.

Och då hade han troligtvis inte heller sett sitt porträtt i fönstret på galleriet…

.

.

Jacques Tardi: Den ödesdigra resan/Gevärsblomman (K)

KÄYTETTY.

Innehåller de delvis sammanhängande äventyren “Den ödesdigra resan” och “Gevärsblomman”.

Det första äventyret utspelar sig strax innan första världskrigets utbrott, det andra under kriget. Det finns en pacifistisk tendens i det andra av dessa äventyr.

Kanske syns det tydligare än någon annanstans att Tardi är utbildad konstnär i “Den ödesdigra resan”.

Tomas Antila: The Life and Times of Antila-man (K)

KÄYTETTY.

This is the story of a character called Antila-man and his angst and anxiety.
Some of these stories are said to have happened, some are just made up. And you won’t know which one is which!
Ok honest, it won’t get any more fun than this backside text, so enjoy pitch black darkness and spine chilling mental horror in the wolrd of elusive happiness of Antila-man.
.

Anders Nilsen: Dogs and Water (K)

KÄYTETTY.

Dogs and Water chronicles a piece of a lonely journey, without origin or destination.

A young man wandering a nameless path has only a stuffed bear as a companion, which inertly endures his desperation, anger, and musings along the way.

The landscape is cold and bleak with few landmarks, and offers only precarious encounters with animals and armed men.
These interactions are rife with instinct, the drive for survival, and human ethics concerning the killed and injured.

He finds acceptance with a pack of dogs, though their nature is wild and their potential threat is as unsettling as the sudden presence of a massive pipeline on the horizon.

In a dreamlike state, the endless land becomes a vast body of water where his boat is destroyed and his body floats in a subconscious space. On land, the road disappears and only blind circumstance remains. All is uncertain and all can be lost, but he continues on regardless.

Alkuun

Avainsanat: