Siirry suoraan sisältöön

Viikon 37/2021 Uutuudet

Luettelo:

Kotimaiset uutuudet
Manga-uutuudet
Ennakkotilaukset
Ulkomaiset uutuudet
Lehdet ja kirjat
Käytetyt sarjakuvat
Alkuun

KOTIMAISET UUTUUDET

Sara Valta: Monisuhdetta – Päiväkirjamerkintöjä polyamoriasta

Saran haaveet tyttöystävästä saavat vielä odottaa, sillä vaikka hän asuu polyamorisessa perheessä kahden miehen kanssa, hän on auttamattoman huono flirttailemaan.

Sara, hänen miesystävänsä H-P ja H-P:n kumppani Paju asuvat saman katon alla. H-P yrittää täyttää kotia kasveilla, Paju ruokkii koko perheen ja Sara piirtää perheensä edesottamukset sarjakuviksi.

Tämä kirja kokoaa yhteen Sara Vallan humoristisia strippejä polyamoriasta, naiseudesta, queer-identiteetistä ja perheen tulevaisuuden haaveista.

Pentti Otsamo: Välittäjä – Kauppa-Lopo kaukana, kaukana Kuopiosta

Pentti Otsamon (s. 1967) käsikirjoittama ja piirtämä Välittäjä perustuu Minna Canthin novelliin Kauppa-Lopo.

Vuonna 1889 ilmestynyt naturalistinen alkuteos korosti sitä, että ihmisen arvo tai luonne ei riipu hänen syntyperästään tai yhteiskunnallisesta asemastaan.

Otsamon kaukaisiin galakseihin kulkeva versio yhdistää Canthin klassikkoteoksen eetoksen ja piirtäjän teinivuosien scifiin painottuneet kulttuurivaikutteet.
1970- ja 80-luvun vaihteessa Kirjayhtymän scifi-sarja vei vieraille planeetoille ja tulevaisuuteen, samoin television Avaruusasema Alfa ja Taisteluplaneetta Galactica sekä Mustan aukon, Kolmannen asteen yhteyden ja Star Wars -sarjan ensimmäisten osien kaltaiset elokuvat.

Välittäjän tärkeimmät herätteet tulevat kuitenkin Pierre Christinin, Jean-Claude Mézièresin, Enki Bilalin ja Moebiuksen sarjakuvista.

Otsamon avaus tieteissarjakuvan saralla säteilee samaa häikäisevää valoa kuin lajityypin kiintotähtien työt.

Jarkko Räihä: Pekurinen

Arndt Pekurinen (1905-1941) lienee Suomen tunnetuin aseistakieltäytyjä.

Pekurisen kuolemasta tulee 5.11.2021 kuluneeksi 80 vuotta, mutta nuorena kuolleen pasifistin sanoma ei ole vanhentunut.
Pekurinen vastusti ehdottomasti väkivaltaa ja kieltäytyi kaikesta sotakoneistoa hyödyttävästä toiminnasta.
Hän oli valmis palvelemaan jossakin muussa valtion osoittamassa työssä, mutta 1920-luvulla vain uskonnollinen vakaumus hyväksyttiin kieltäytymisen perusteeksi.

Tämä johti vankilakierteeseen, mutta lopulta myös ensimmäisen siviilipalveluslain säätämiseen, joka vuonna 1931 mahdollisti aseistakieltäytymisen eettisen vakaumuksen vuoksi.
Laki koski vain rauhanaikaa, ja Pekurinen teloitettiin rintamalla suomalaisjoukkojen Neuvostoliitolta valtaamalla alueella. Hänestä haluttiin tehdä maanpuolustushenkeä kohottava varoittava esimerkki.

Jarkko Räihän sarjakuvaromaani Pekurinen pureutuu lakimuutosta edeltävään parin vuoden ajanjaksoon. Kieltäytyjä kohtaa kutsuntavirkailijat, keskuspoliisin kuulustelijat, Lapinlahden psykiatrit, Suomenlinnan kurikomppanian vartijat ja Lapuan liikkeen muiluttajat, mutta ei tingi periaatteistaan.

JARKKO RÄIHÄ (1984) on kotoisin Vantaalta, mutta varttui Kuopiossa ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä IT-alalla. Räihä on julkaissut aikaisemmin omakustanteita, mutta Pekurinen on hänen ensimmäinen sarjakuvakirjansa..

Suvi Ermilä: Vastaanottokeskus

Vuosina 2015-16 kärjistynyt pakolaiskriisi toi Suomeen enimmillään kolmessa kuukaudessa noin 32 000 turvapaikanhakijaa, pääosin Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.

Suvi Ermilän tähänastinen pääteos sijoittuu vastaanottokeskukseen, jollaisiin turvapaikkaa hakeneet sijoitettiin odottamaan viranomaisten päätöksiä.
Arki on hidasta ja odottavaa, tulokkaat kelluvat menneen ja tulevan epävarmassa välitilassa.

Kirja sisältää pari tusinaa novellimaista tarinaa.
Kertomukset nivoutuvat kokonaisuudeksi, joka käsittelee pakolaisten ahdinkoa, yksinäisyyttä ja turhautumista, virkamiesten moraalisia pohdintoja ja laitosarjen absurdiutta.
Kohtaamisen vaikeus tuo perusvireeltään apeaan teokseen omintakeista kuivaa komiikkaa.

SUVI ERMILÄ (s. 1985) on paitsi sarjakuvataiteilija myös sosionomi, joka on työskennellyt ohjaajana eri vastaanottokeskuksissa vuosina 2010-2018. Häneltä on ilmestynyt aiemmin kaksi sarjakuvakirjaa, Hauho (2017) ja Jälki (2018).

Pauli Kallio & Reetta Niemensivu: Lyhenevä kesä 4 – Annikki ja poppamiehet

Anteron, Annikin ja Jaakon seikkailujen neljäs nide avaa ovet ja ikkunat vuoden 1970 ennätyspitkään kesään, jonka sinitaivasta pilvet harvoin varjostavat.

Pojat perustavat bändin, mutta meluisa euforia lässähtää, kun he huomaavat joutuneensa laulutaitoisen Annikin taustamuusikoiksi.
Ihmeellistä luontoa ei tarvitse etsiä television ainoalta kanavalta, sillä siihen törmää kotipihassa, järvellä ja lähimetsässä.
Jaakko ja Antero eivät pääse yksimielisyyteen siitä, onko Kinnunen kovempi keihäänheittäjä kuin Nevala vai päinvastoin.

Annikin perusturvallisuus järkkyy, kun käy ilmi, että hänen isosiskonsa osaa olla kiva.
Antero ja hänen kiharapäinen, kitaraa rämpyttävä mielikuvituskaverinsa käyvät syvällisen keskustelun rusinoiden tehtävästä ja tarkoituksesta.

Eikä siinä ole vielä läheskään kaikki, sillä Peppi Pitkätossu ja Ratsupoliisi King nelistävät kesämaisemiin yllätysvierailulle.

Pauli Kallio & Juliana Hyrri: Kalle, Kaneli ja kipsi

Kallen ja Kanelin korkealentoiset seikkailut jatkuvat lapsille suunnatun sarjan toisessa osassa.

Kaneli pimputtaa pianoa ja Kalle sahaa selloa Huttuvainion musiikkiopistossa.
Molemmat potkivat palloa Huttulammen Palloseuran junioreissa, kunnes toinen heistä kapuaa koivuun noutamaan oksanhaaraan jumittunutta jalkapalloa.

Kipeä kömmähdys johdattaa sankarimme Huttuvaaran terveyskeskukseen, jossa he kohtaavat sairaanhoitaja Keijo Kolhuvaaran, tohtori Huttu-Vellisen sekä röntgensisko Säde Rönniläisen ja päätyvät lopuksi kipsimestari Kari Kallisen kabinettiin. Palloton ja selloton toipilasaika kuluu kiduttavan hitaasti, mutta elämänilo voittaa viimeistään silloin, kun kipsille heitetään hyvästit ja Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki tupsahtaa Hupsin harjoituksiin.

JULIANA HYRRI (s. 1989) kuuluu suomalaisen kuvataiteen ja sarjakuvan nouseviin tähtiin. Hänet palkittiin keväällä 2021 Suomen Arvostelijain liiton Kritiikin kannuksilla.

PAULI KALLIO (s. 1960) on Suomen ja maailman ainut sarjakuvaneuvoksen arvonimellä, Puupäähatulla ja Sarjakuva-Finlandialla palkittu alan taiteilija.

Mikael Salo: Satu Sammalkorpi – Melankolian auringon alla

Satu Sammalkorven seikkailut.

.

.

.

John Callahan: Nouse ylös, John Callahan

Pyörätuoliin joutuneessa neliraajahalvaantuneessa ei ole mitään hauskaa.

Paitsi jos hän on John Callahan. Tämä yhdysvaltalainen pilapiirtäjä on järkyttänyt ja ihastuttanut monia kierolla huumorintajullaan. Callahanille mikään ei ole pyhää.

Callahanin ensimmäinen suomennettu teos sisältää lyhyitä tarinoita, joissa on paitsi aseista riisuvaa vinoilua myös herkkyyttä.
Mukana on pilapiirroksia, joista osaa ei ole ymmärrettävistä syistä aiemmin julkaistu. Callahan esittelee häpeilemättä pöyristyneitä lukijakirjeitä ja innokasta fanipostia.
Voi olla, että päädyt vihaamaan John Callahania, mutta yhtä hyvin voit rakastua häneen.

John Callahan (1951–2010) halvaantui auto-onnettomuudessa 21-vuotiaana. Hän julkaisi lukuisia teoksia, ja hänen piirroksiaan ilmestyi säännöllisesti useissa lehdissä Yhdysvalloissa.
Suomessa hänet muistetaan Sairasta sakkia– ja Pelswick-animaatiosarjojen luojana.

Callahania ihaili myös Robin Williams, joka suunnitteli elokuvaa piirtäjän elämän pohjalta. Kirja sisältää Robin Williamsin alkusanat.

Alkuun

MANGA-UUTUUDET

Natsumi Ando: Valssin aika 2

Osa 2/3.

Anna valssin viedä!

Hime Makimura jatkaa tutustumisretkeään tanssin ihmeelliseen maailmaan.

Lahjakas tyttö on pian valmis ensimmäisiin kilpailuihinsa, mutta saadaanko Himen unelmien partneri Tango taivuteltua takaisin kilpatanssin pariin?

Tarjolla on juhlakattaus viekkaita juonia, säkenöiviä tanssikuvioita ja kuohuvia tunteita!

Romantiikka/tanssi / Kaikenikäisille.

Wataru Kubota: Weathering with You 1

Osa 1/3.

Animaatioelokuvaan Weathering with You perustuvassa kolmeosaisessa sarjakuvassa nuorukainen karkaa kotoa pieneltä saarelta.

Hän matkustaa Tokioon, jossa on meneillään poikkeuksellisen sateinen kesä. Suurkaupunki osoittautuu kovaksi paikaksi elää, ja nuorukainen joutuu pian vaikeuksiin.

Lisäksi hän kohtaa tytön, jolla näyttää olevan voima karkottaa sadepilvet taivaalta. Tuo kohtaaminen muuttaa kummankin nuoren elämän…

Sarjakuvan pohjana olevan saman nimisen animaatioelokuvan on ohjannut mm. superhitistä your name. tunnettu Makoto Shinkai.

Ikäsuositus 10 +.

Alkuun

ENNAKKOTILAUKSET

Karstein Volle: Pandemia mielessäin (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA SAATAVILLA ARVIOLTA 13.9.2021.

Pandemia Mielessäin on Karstein Vollen improvisoitu koronapäiväkirja keväästä 2020, ensimmäisen sulkutilan ajasta.

Miten selviytyä jokapäiväisestä arjesta eristyksissä?
Kuinka selittää lapsille, että he eivät voi tavata kavereitaan?
Miltä tuntuu, kun kotipalvelu vierailee naapuruston yksinäisten vanhusten luona täydessä suojavaatetuksessa…

Teos kuvaa päiviä, jolloin ajatukset palaavat kaikkeen, mitä ihminen on kokenut elämässään. Pohdinnan aiheina ovat tehdyt elämänvalinnat, kuolleiden vanhempien ja menehtyneiden ystävien kaipuu – eikä vähäisimpänä kavala tauti, joka piileskelee joka nurkan takana.

“Pieni, tärkeä dokumentti ajasta, jota juuri nyt elämme.”   – Empirix

ONE & Yusuke Murata: One-Punch Man 8 (ENNAKKOTILAUS)

Osa 8/20.
ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 17.9.

Kurmootusmangan kuninkaiden kuningas!

Saitama kohtaa Kingin, kaikkien aikojen mahtavimman sankarin.

Onko luvassa titaanien taistelu vai noloakin nolompi tilanne?

Ikäsuositus: 13+ / Toiminta

Rino Mizuho: Maaginen suklaapuoti 20 (ENNAKKOTILAUS)

Osa 20/20+.
ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 17.9.

Koulukiusaaminen johtaa yllättäviin seurauksiin, kun pelissä on herkullista taikasuklaata! Herkkä tarina saa odottamattoman käänteen.

Tässä osassa syvennytään myös tosiystävyyden saloihin kahdessa urheiluun liittyvässä, suklaisen kiehtovassa kertomuksessa.

Eikä Maagista suklaapuotia ilman häijyä Blanchea, joka saapuu sekoittamaan rakkauskiemuroita entisestään…

Ikäsuositus: 10+

Sui Ishida: Tokyo Ghoul:re 16 (ENNAKKOTILAUS)

Osa 16/16.
ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 17.9.

Sarjan päätösosa!

Ghoulien ja CCG:n liittouma vapauttaa Kanekin hirviön uumenista. Lohikäärme kuitenkin jatkaa yhä uusien mutanttighoulien synnyttämistä, ja nämä puolestaan muuttavat tartuttamansa ihmiset verenhimoisiksi petoghouleiksi.

Jaksavatko Kaneki ja hänen ystävänsä yhä taistella maailmanloppua vastaan?

Ikäsuositus 15+ /Kauhu/Toiminta

Tiia Salmelin: Kuolleet puutarhat 1 – Unten kaupunki (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 16.10.2021.

Unten kaupunki on Kuolleet puutarhat -fantasiasaagan ensimmäinen osa.

Koko elämänsä Flar on ollut äitinsä tavoin unennäkijä.

Unet ovat olleet hänen ilonsa ja taakkansa, ja nyt ne ovat johdattaneet hänet halki erämaiden mystisen kaupungin porteille; unohdetun kaupungin, joka seisoo unten virrassa. Flar uskoo löytävänsä sieltä vastaukset mieltään piinaaviin kysymyksiin ja keinon ymmärtää uniaan, sekä oppia niistä.

Kaupunkia hallitseva Unten temppeli ottaa matkalaisen vastaan ilolla ja hyväksynnällä luvaten auttaa miehen tiedonjanon tyrehdyttämisessä paljastamalla unten virran salat. Kaiken huipuksi Flar tapaa kaupungissa unioppaansa, jota on luullut mielensä tuotokseksi, rakkaan ystävän, joka on johdattanut häntä oikeaan suuntaan lapsuudesta saakka.

Flar iloitsee saavutettuaan määränpäänsä, mutta saa pian huomata, ettei kaikki Unten kaupungissa ole sitä, miltä näyttää. Kaupungin muurit kätkevät taakseen synkkiä salaisuuksia ja jokin pimeä voima tuntuu pitävän paikkaa otteessaan. Flarille valkenee lopulta, että hänen matkansa pää onkin sen alku.

Kuolleet puutarhat on tarina ystävyydestä, syyllisyyden painolastista, sovituksesta ja siitä, mitä on olla ihminen.
Sarjakuvaa julkaistiin alunperin netissä vuosina 2010-2019. Tämä albumi sisältää kokonaan uudelleen piirretyn ja sovitetun tarinan aloitusosan. Tällä kertaa kokonaan värillisenä sarjakuvana.

Jiipu Uusitalo: Okanaamio (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA SYYSKUUSSA 2021.

Uusitalon trilogian ensimmäinen osa on Kukkaisruoska, joka käsittelee rangaistusvaltaa.

Sitä seuraa Puupenni, jossa tutkitaan rahan mahtia.

Kolmikon täydentää sosiaalista valtaa tutkiskeleva Okanaamio.

Se on katastrofisarjakuva, jossa tulvan erilleen heittämät rakastavaiset joutuvat pohtimaan millaisia valta-asetelmia terveyden, varallisuuden ja sukupuolen kaltaiset tekijät tuovat sosiaalisiin tilanteisiin.

Tuomas Myllylä & Petri Hiltunen: Troll Patrol (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA SYYSKUUSSA 2021.

Hirviöitä, peikkoja ja talvisodan henkeä!

Toimintasarjakuvan taituri Tuomas Myllylän Troll Patrol -sarja jatkuu, tällä kertaa yhteistyönä sarjakuvamaestro Petri Hiltusen kanssa.
Toisessa maailmansodassa peikkojen täydentämät suomalaiset sotajoukot käyvät taistoon kosmista kauhua vastaan.

Pelissä ei ole vain sodan ratkaisu, tärkeintä on estää hirviöitä syrjäyttämästä koko ihmiskuntaa.

Reippaasti ryskyvää dieselpunkkia kaikille vauhtiviihdettä ja pulp-estetiikkaa rakastaville!

Harri Filppa: 20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 18.11.2021.

Kalervo Palsa taiteilee omissa maailmoissaan ja Keijo Ahlqvist piirtää puhtaaksi Kemin kaupungin vuosikertomuksia? Pohjoisen sarjakuvatarjonta on viimeisten vuosikymmenien aikana monipuolistunut huomattavasti.

Harri Filpan opas pohjoiseen sarjakuvaan esittelee 20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta Lauri Ahtisen Homepäiväkirjasta Karoliina Korhosen Suomalaisten painajaisiin. Lopputulos on oiva apuväline kirjavinkkaukseen ja uusia sarjakuvamaailmoja etsivälle lukijalle. Teos on toteutettu kokonaan sarjakuvamuodossa.

”Sarjakuvalla pystytään välittämään ytimekkäästi tietoa ja kertomuksia lukijoille. Kuvilla ja sanoilla kertomisen mahdollisuuksia osataan hyödyntää vuosi vuodelta paremmin” kiittelee tekijä, joka toimii Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtajana.

Mukaan monista pohjoisessa vaikuttavista ansioituneista sarjakuvantekijöistä ovat valikoituneet Keijo Ahlqvist, Lauri Ahtinen, Harri Filppa, Matti-Pekka Heikura, Jussi Hukkanen, Karoliina Korhonen, Ilpo Koskela, Aapo Kukko, Emilia Laatikainen, Jyrki Mäki, Sami Nyyssölä, Kalervo Palsa, Jii Roikonen, Riika Ruottinen, Mirjam Sumu, Anu Terho, Jari Terho, Petteri Tikkanen (Black Peider), Veli-Matti Ural ja Juha Vuorma..

Alkuun

KOTIMAISET UUTUUDET

Jack Kirby: Omac – One Man Army Corps by Jack Kirby

One of Jack Kirby’s final projects for DC Comics in the 1970s presents a dystopian future in which ordinary people are pushed to violence to relieve their stress, and a corporate nobody called Buddy Blank is recruited by the Global Peace Agency to become the super-powered being known as O.M.A.C. — One Man Army Corps.

In these 1970s tales, Jack Kirby introduced O.M.A.C. — One Man Army Corps!

Powered by the orbiting, sentient satellite known as Brother Eye, O.M.A.C. has been charged by the Global Peace Agency with stopping the evil schemes of power hungry millionaires who seek to exploit those less fortunate than them.

It’s a vision of the future unlike any you’ve seen before.

John Byrne: Fourth World by John Byrne Omnibus

Following his legendary work on Superman, X-Men, and Fantastic Four, John Byrne takes on Jack Kirby’s groundbreaking creations in this oversized hardcover collection!

John Byrne reinvented Superman and illustrated some of the most famous stories in X-Men history.
Much like how Jack Kirby created the Fourth World at DC following his genre-defining career at Marvel, after Byrne’s work on multiple pop culture icons, the writer and artist took on the Fourth World himself, as collected in this hardcover omnibus.

While staying faithful to Kirby’s original vision, these tales brought characters like Orion, Darkseid, Mr. Miracle, and the Forever People into the 1990s, reviving the epic mythology of New Genesis and Apokolips for a new generation of readers.

This collection also includes Genesis, a team-up between the heroes of Earth–including Batman, Superman, and Wonder Woman–and the New Gods of New Genesis against Darkseid, as the Godwave threatens reality!

This volume collects New Gods #12-15, Jack Kirby’s Fourth World #1-20, and Genesis #1-4.

Tom Parkinson-Morgan: Kill 6 Billion Demons 4 – King of Swords

In this collection of the fourth chapter of the popular webcomic KILL SIX BILLION DEMONS, heir to the multiverse Allison Ruth must grapple with the limits to her own strength as she enters the world’s deadliest multiversal fighting tournament in a desperate struggle against the god-king Solomon David.

.

.

Linda Sejic: Punderworld 1

Hades and Persephone’s love-struck misadventures.

The classic tale of Greek mythology, but 100% more awkwardly relatable.

Hades is the officious, antisocial ruler of the Underworld; Persephone, daughter of Demeter, is an earth goddess of growth and renewal – they’ve been crushing on each other for the past two centuries.

But when a festival (and a little liquid courage) present an opportunity to put an end to their olympian will-they-won’t-they, a meddlesome pantheon and several titanic misassumptions threaten to give every god in the sky the wrong impression… and leave their romance dead before it can bloom..

Robert Crumb: R. Crumb Sketchbook 6

“Silly Fool Comics” fills the final page in this final volume, with a devilish creature telling the anguished Crumb, “YOU Will Soon Be DEAD!”

He was a mere 67, but in his self-absorbed Crumbish way was obsessing about death, when not making intimate and loving portraits of his wife Aline and all the other women who’d tormented his libido since boyhood.
Most impressive in this book are his historic tableau, some single page, others multi-page strips, including Piers the Ploughman of 14th century England, My Secret Life by “Walter,” Rough Women of the Dark Ages and The Apache Dance, from a 1930s Parisian postcard.

His Rapidographed cross hatching is superb as ever and we are treated to long screeds displaying his undimmed brilliance at analyzing the human condition, in a morbid but nonetheless amusing way.

One could say there are no surprises in content, as Crumb has produced a consistent body of work over the last 40, if not 50, years, yet each page is also jarringly different from the one before, due to his personal juxtaposition of images.
So much is packed in you can spend an hour and find you’re only a quarter of the way through, with Crumb bemoaning his mortality, while continuing to prosper, every few pages.

A fine stand-alone volume, and must-have completion for the sketchbook set.

Captain America Epic Collection – The Captain

O Captain, my Captain!

When Steve Rogers refuses to become a government operative, he’s stripped of his uniform and shield — and a new Captain America is appointed!

John Walker, formerly known as the Super-Patriot, does his best to fill the big shoes that Rogers left behind. But can the volatile Walker handle the pressure, especially after his parents are caught in the crossfire?

Meanwhile, Rogers reinvents himself with a new black costume and the identity of The Captain!
But why is he trading blows with his old friend Iron Man?

Freedom Force, the Horsemen of Apocalypse and the Serpent Society wreak havoc, but when the Red Skull returns, the two Caps will be put on a collision course — and by the end, only one shall wield the shield!

COLLECTING: Captain America (1968) #333-350, Iron Man (1968) #228

Kyle Higgins & Marcelo Costa: Radiant Black 1 – (Not So) Secret Origin

Visionary writer Kyle Higgins (Mighty Morphin Power Rangers, Ultraman) and artist Marcelo Costa reinvent super heroes for a new generation!

Nathan Burnett has just turned thirty and things aren’t great ― he’s working (and failing) at two jobs, his credit card debt is piling up and his only move… is moving back home with his parents.

But when Nathan discovers the ethereal, cosmic RADIANT, he’s given the power to radically change his fortunes…unless the Cosmic Beings who created them succeed in taking them back by any means necessary.
Oh, and did we mention there’s a RED RADIANT who wants Nathan dead?

The next must-read comic book series STARTS HERE.

Collects RADIANT BLACK #1-6.

Alkuun

LEHDET JA KIRJAT

Outsider: Pekka Lipponen kaukomailla

Nimimerkkiä Outsider käytti aluksi legendaarinen rikoskirjailija Aarne Haapakoski (1904-1961) ja sittemmin yhtä legendaarinen Seppo Tuisku (1935-2019).

Vuodesta 1945 lähtien ensin radiokuunnelmina ja sitten kirjoina koko kansan suosikeiksi nousseet hahmot Pekka Lipponen ja Kalle Kustaa Korkki seikkailivat yhteensä lähes kahdessasadassa tarinassa.

Tapani Bagge on koonnut niistä kolme yhteisniteeksi Pekka Lipponen kaukomailla.
Tarinat Suezin sulttaani, Kuubalainen serenadi ja Etelämeren hirviö henkivät toimintaa ja jännitystä, savolaista huumoria ja suomalaisten ikiaikaista kaukokaipuuta.

Oman säväyksensä seikkailuihin luo kylmä sota, jota tarinoiden syntyaikana käytiin kuumana.

Kansi: Juho Juntunen

Alkuun

KÄYTETYT SARJAKUVAT

Brian Michael Bendis & Butch Guice: Ultimate Origins (K)

KÄYTETTY. KANSISSA JÄLKIÄ.

This is it: The story that finally reveals the conspiracies behind the entire Ultimate universe!

When they first met, Bruce Banner mysteriously warned Spider-Man that “Everything is connected.”
Now it’s time to discover the jaw-dropping secrets that men have fought and died to protect.

From the dark days of World War II to the frightening present, journey through history to learn what’s really behind the Super Soldier and Weapon X Programs, and how heroes such as Captain America, Nick Fury, and Wolverine have more in common than codenames and costumes.

The dream team of Brian Michael Bendis and Butch Guice (Captain America, Iron Man) unite for the first time for the Ultimate series of the year that is a must-read lead-in to Ultimatum!

Collects Ultimate Origins #1-5.

Jeff Parker & Roger Cruz: X-Men – First Class 1 (K)

KÄYTETTY. KANSISSA JÄLKIÄ.

For millions of years, mankind’s place on Earth was unchallenged – until five young people paved the way for a new kind of human!

While students at the Xavier School for Gifted Youngsters, Cyclops, Marvel Girl, Angel, Beast and Iceman taught the world what it meant to be X-Men.
These are the hidden stories of the team that laid the foundation of a mutant dynasty!

Collecting: X-Men: First Class (2005) #1, #2, #4, #5, #7; 2007 Special (Kevin Nowlan story )

Exiles Ultimate Collection 6 (K)

KÄYTETTY. ETUKANNESSA TAITOS.

Six strangers, each an X-Man from a different reality-brought together to ensure that life as we know it doesn’t cease to exist!

They have become unhinged from time. They are heroes from different realities whose own timelines have become compromised. The lives they once knew are gone. To return to their worlds, they must travel together from one alternate universe to another, each time completing a mission to set right what went wrong.

They have found love, experienced danger and formed friendships. Their lives are unpredictable. No one can say where their next mission will take them.

They are the Exiles, and this is their fate.
Now, relive their quest to fix the kinks in the chains of reality, collected across six titanic trade paperbacks!

Collecting: Exiles #90-100, Days of Then & Now; X-Men: Die by the Sword #1-5.

Reginald Hudlin & Scot Eaton: Black Panther – Civil War (K)

KÄYTETTY.

The Royal Couple, King T’Challa and Queen Ororo, embark on a diplomatic tour that will have them spanning the globe – and beyond!

Stops include Latveria (Dr. Doom), the Moon (Black Bolt and the Inhumans), Atlantis (Namor the Sub-Mariner) and the Civil War-ravaged United States, for a meeting with none other than the point man for the U.S. government’s implementation of the Superhuman Registration Act: Tony Stark, T’Challa’s former Avengers teammate.

Will the Black Panther and Storm decide to get off the sidelines of the Civil War and get involved?

Collects: Black Panther #19-25.

Brian Michael Bendis & Jonathan Hickman: Secret Warriors 1 – Nick Fury: Agent of Nothing (K)

KÄYTETTY.

Exploding out of the pages of Secret Invasion and Mighty Avengers!

Nick Fury and his new band of young heroes uncover the darkest secret in the history of the Marvel Universe!
A secret that sends the Secret Warriors tumbling into an underworld of rogue S.H.I.E.L.D. agents, super-powered spies, and global criminal organizations.

Collects Secret Warriors #1-6, and Dark Reign: New Nation.

Jonathan Hickman: Secret Warriors 4 – Last Ride of the Howling Commandos (K)

KÄYTETTY.

The glory days of WWII are revisited as you are invited to the reunion of Steve Rogers, Nick Fury and the remaining members of the US’s most elite Special Unit from the Greatest Generation!

And in SIEGE: SECRET WARRIORS, Nick Fury’s plans are revealed!

Find out why ComicBookRecources.com raves that SECRET WARRIORS is “a surprisingly tense and engrossing black-ops story.”

Collecting: Secret Warriors #17-19, Siege: Secret Warriors.

Jonathan Hickman: Secret Warriors 5 – Night

KÄYTETTY.

The power struggle between Hydra, Leviathan and Nick Fury has cost each side dearly, forcing Fury to reassess his future following the defeat of the Howling Commandos and the deaths of two of his oldest friends.

But with a massive attack on a Seattle Hydra base, Leviathan and Hydra again make war – on each other and the world.

As night falls and Seattle explodes, Fury makes some of the grittiest life-and-death choices his Warriors have ever seen. And as the long fight between the Secret Warriors and Hydra draws to its inevitable conclusion, Fury’s final wild card is revealed.

Who are the members of his third covert team, and what have they been up to all this time?

Writer Jonathan Hickman’s (FANTASTIC FOUR, S.H.I.E.L.D.) series of intrigue and international espionage builds to a shocking climax with breathtaking action and intense drama.

Collecting SECRET WARRIORS #20-24.

David F. Walker: Power Man and Iron Fist 1 – The Boys Are Back in Town (K)

KÄYTETTY.

The best buddy team in comics, reunited at last!

Luke Cage and Danny Rand, the Heroes for Hire turned Avengers, are going back to street-level basics — and there’s a mystery to solve that will draw in crime lords, hired goons and old friends!

But which of the three pose the most trouble? The Big Apple may end up poisoned by magic unless Luke and Danny can put a stop to whoever is wielding the mystical Supersoul Stone!
Business starts to boom, with a flurry of big-hitting, kung-fu-fighting action.

Luke brings the power, Danny brings the fists — you bring the snacks!

Collects Power Man and Iron Fist (2016) #1-5.

Alkuun

Avainsanat: