Siirry suoraan sisältöön

Milla Paloniemen Kiroileva siili -sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla tammikuussa, avajaiset lauantaina 7.1.2012 klo 15–17.

Turun Sarjakuvakaupan tammikuun näyttelyssä on nähtävillä Kiroileva siili -töitä kautta koko tuotannon.

Suomalaisten rakastama strippisarjakuva Kiroileva siili syntyi Milla Paloniemen luentomuistiinpanojen lomaan syksyllä 2003. Hahmo siirtyi pian internetiin ja hyvän palautteen seurauksena Paloniemi teki pippurisen otuksen seikkailuista omakustannealbumin. Kolme vuotta ensimmäisen omakustannealbumin jälkeen kustannusosakeyhtiö Sammakko julkaisi vuonna 2007 siilistä oikean kovakantisen sarjakuva-albumin. Se oli samalla Paloniemen lopputyö EVTEK-muotoiluinstituuttiin.

Helmikuussa 2012 Sammakko julkaisee kuudennen ja toistaiseksi viimeisen Kiroileva siili -kirjan. Paloniemi aikoo tämän jälkeen pitää taukoa uusien Kiroileva siili ­-sarjakuvien piirtämisestä ja keskittyä muihin sarjakuvaprojekteihin.

Milla Paloniemi (s. 1983) on kotoisin Jalasjärveltä, Pohjanmaalta. Paloniemi on monipuolinen sarjakuvataiteilija. Kiroileva siili -albumien lisäksi hän on tehnyt mm. lukuisia omakustanteita, sarjakuvia useisiin antologioihin, ja hänen piirtämänsä sarjakuvablogi on yksi Suomen luetuimmista. Paloniemi on myös yksi Turun Sarjakuvakaupan yhdeksästä osakkaasta.

Milla Paloniemi on tavattavissa näyttelyn avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Etusivu

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin