Siirry suoraan sisältöön

Tuomas Tiaisen FUN∙LAND RE∙VISITED -näyttely 7.6.–30.6.2013 Turun Sarjakuvakaupalla, avajaiset perjantaina 7.6. klo 17–19

funland

FUN∙LAND on kaupungin kulmalla lutakkoisen jättömaan laitamilla muurien taakse kätkeytyvä huvipuisto. Ihmisjoukkojen, ilonkiljahdusten ja ilkamoinnin sijaan puiston täyttävät tyhjyys, tummuus ja hiljaisuus. Huvilaitteet seisovat liikkumattomina – vastoin luontoaan – valkeina luurankoina valotonta taivasta vasten.

FUN∙LAND RE∙VISITED jatkaa syvemmälle viime marraskuussa Helsingin ikkunagalleria Ruudussa nähdyn FUN∙LAND-installaation huvipuistomaailmaan. Painostava uhkaavuus saa yhä kylmäävämpiä muotoja paikassa, jonka tulisi edustaa estotonta riemua ja puhtainta mielihalujen tyydyttämistä. Mitä kätkeytyy varjojen mustaan?

Näyttely perustuu Tiaisen Man wih the Dog -sarjakuvakirjaan. Teos on lähes sanaton kertomus miehestä, jonka yksinäisyyden rikkoo odottamaton kumppani mielen ja materian tuolta puolen. Se on synkeän graafinen kokonaisuus, jossa mustan ja valkoisen väliin ei mahdu häivähdystäkään harmaata.

Tuomas Tiainen (s. 1980) on Helsingissä asuva sarjakuvantekijä. Ensimmäinen pitkä sarjakuvakirja Man with the Dog ilmestyi syksyllä 2012 Tiaisen oman Dead Genesis -pienkustantamon kautta. Tiaisen lyhyitä sarjakuvia on julkaistu muun muassa Kuti-lehdessä, Sarjainfossa ja Kundipimussa. Hän on myös tehnyt levynkansia ja muita kuvituksia. Tiainen pitää myös Kalakukhonen-sarjakuvablogia.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 7.6. klo 17–19. Taiteilija tavattavissa, tarjoilua.

http://www.deadgenesis.com/
http://tuomastee.sarjakuvablogit.com/

manwiththedog_etukansi_web
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin