Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan huhtikuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Peter O’Donnell: Modesty Blaise – Vapauden tyttäret

Vapauden tyttäret sisältää neljä Modesty Blaise -­seikkailua vuosilta 1980–1985.

Albumin nimitarina on ainoa Modesty­-seikkailu, joka ei ole koskaan ilmestynyt suomeksi sarjakuvalehdissä tai -albumeissa. Siinä Modesty päätyy etsimään naisterroristi­ryhmän kaappaamaa pikkutyttöä Marokossa olevasta linnakkeesta.

Platonin valtakunta ­-tarinassa Modestyn entinen yhteistyökumppani Platon pitää val­taamallaan saarella herruudessaan ortodok­sista munkkiluostaria. Rikollisjohtaja suun­nittelee näyttävää iskua, ja Modesty soluttau­tuu saareen tuhotakseen liigan. Herttainen Carolina -­tarinassa taas mielikuvituksellisia tappomenetelmiä soveltava rikollisliiga ki­ristää rikkaita uhrejaan uhkaamalla heitä hengenmenolla.

Neljäs tarina, Merlinin labyrintti, sijoittuu luolastoon, johon velho Merlin on kansan­tarujen mukaan haudattu. Kun tunnettu arkeologi saa selville, että luolastoon on kät­ketty luostarin aarre, alkaa huima seikkailu.

Sarjat ovat piirtäneet Neville Colvin ja Pat Wright.

4. Hermann & Greg: Comanche 8 – Seriffit

Pirun Sormi on noussut ylös tuhkasta.

Viimeistelytyöt ovat loppusuoralla, kun ranchille ilmestyy erikoinen ratsumies, joka etsii Red Dustia.

Muu seurue on aivan hänen kannoillaan. Onko ex-apulaisseriffi menneisyytensä vanki?

Yksi aikamme parhaimmista lännensarjakuvista jatkuu taas.

3. J.J. Nääs: Mourukatit

Mourukatit perustuvat todellisiin mouruaviin karvapalloihin, joiden nimet ovat Hobbes (Hobby), Milky ja Kitkat.

Uroskissa Hobbes on oranssein ja raidallisin, leikkisä ja iloinen pieni karvainen krokotiili, joka tykkää purra ja näykkäillä kaikkea mahdollista, kehräten samalla kuin viaton kerubi.

Milky (Hobbesin sisko) on rauhallinen, sylissä viihtyvä kissa. Milky murisee äänille oven takana ja kaikille, jotka yrittävät varastaa kupista Milkyn jauhelihat.

Kitkat (naaraskissa) on tyhjäpäinen takkuturkki, joka oksentelee, ei osaa avata ovia kuten muut kissat, mutta on omalla tavallaan ihan söpo sekin. Kitkat osaa myös olla melkoinen draamaprinsessa, joka friikattuaan pitää muita kissoja sähinällään pelon vallassa.

2. Diaz Canales & Guardino: Blacksad 5 – Amarillo

Suosittu kissadekkari palaa uuden upean albumin myötä.

Etsivän hommiin väsynyt John Blacksad ottaa vastaan autonkuljetuspestin.

Matka Amerikan halki osoittautuu kaikkea muuta kuin rauhalliseksi, ja pian alkaa syntyä ruumiita.

Suositellaan erityisesti Noir-dekkarien ja sarjakuvien ystäville.

1. JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Lapsus

JP Ahosen humoristinen kulttisarjakuva seuraa ikuisuusopiskelijoista koostuvaa kaveriporukkaa, joka on tehnyt valmistumisen välttelystä lähestulkoon taiteenlajin. Nyt osa ryhmästä on kuitenkin ylittänyt väistämättömän rajan aikuisuuteen.

Naistennaurattaja ja pelimies Rontti saa harteilleen isyyden viitan pyytämättä ja yllätyksenä. Alkujärkytyksen jälkeen ikuisena sinkkuna itseään pitänyt Anna hyväksyy äidin roolinsa täysin – herättäen omistautumisellaan jopa kateutta ystäväpiirissään.

Leave a Reply