Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan kesäkuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. André Franquin: Mustat sivut (Uusi)

Mustat sivut on pikimustan huumorin klassikkoteos. Belgialainen André Franquin (1924-1997) on eurooppalaisen sarjakuvan suurmestari, joka muistetaan Piko ja Fantasio -seikkailuista sekä uskomattoman Marsupilami-eläinhahmon kehittäjänä.

Mustissa sivuissa Franquin päästi pimeän puolensa valloilleen.

Hän käy hirtehisen tarkasti modernin ihmisen hulluuden kimppuun. Vieraantuminen luonnosta, saasteet, järjetön kilpavarustelu ja yleinen typerä piittaamattomuus näytetään tyylikkäästi kiteytettyinä ja “kolmiulotteisella” mustalla piirrostyylillä esitettyinä.

Albumi on julkaistu aiemmin suomeksi, mutta nyt mukana on aiemmin suomentamatonta materiaalia.

4. Pertti Jarla: Fingerpori – Tutkanpaljastin (Uusi)

Ihminen on luotu liikkuvaksi ja fingerporilaiset toteuttavat tätä neuvoa riemulla. Vilkkaan ihmekaupungin katuja täyttää liikennevälineistön koko kirjo, aina uutuuttaan kolisevista Stalin Kombeista kaupunginjohtaja Homeliuksen saunalla ja avannolla varustettuun Neva 900 Svetogorskiin.

Täsmäteemoitettu Fingerpori-sarja, jossa aiemmin ovat ilmestyneet uskollinen Heräämisopas, sotainen Kamppailuni ja tervehenkinen Lääkärileikit saa jatkoa.

Fingerpori: Tutkanpaljastin on ohjekirja kaikille jokaihmisluokan kaasuttelijoille. Sen lukemiseen ei tarvita ajokorttia, F-kortti riittää. Kirja soveltuu kaikille ikäryhmille, liikenneaiheisten Fingerpori-sarjojen ohella mukana on myös juttuja Pertti Jarlan pienoismalli- ja autorataharrastuksesta sekä ohjeistus joka voi sytyttää kipinän rakentaa oma versio Heimo Vesan Stalin Kombi 1200:sta.

3. Fingerpori: Lääkärileikit (Uusi)

Varoitus: tämä kirja ei korvaa Joka Kodin Lääkärikirjaa ja/tai Wikipedian tartuntataudit-sivustoa. Mutta jos onnistutte työntämään tämän itseenne ja menette lääkärille, se auttaa sairasloman saannissa.

2. Kris K.: #Ahistaa (Edellinen sijoitus: 1)

Ahdistaako? Stressaako? Pelottaako?

Eikö motivaatiota löydy mihinkään?

Ei syytä huoleen. Vertaistukea on nyt saatavilla ja Ahistunu Pupu on täällä voidakseen todistaa, että kyllä joku ymmärtää.

Turkulaisen Kris K:n luoman Ahistuneen Pupun elämä on yksinkertaista, mutta arkipäiväiset tilanteet ja ajatukset iskevät väkisin päin näköä. Pieni ripaus stressiä, pelkoa sekä motivaation puutetta tuo elämään enemmän jännitystä.

1. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Pieruterapia NIMMARILLA (Edellinen sijoitus: 2)

Mikä olikaan maailman halvin huvi? Arvatenkin pieruaiheisen sarjakuvakirjan lukeminen. Aihe on vanha, mutta haihtumaton. Kamala luonto -sarjasta tutut ilves ja kärppä ilahduttavat, lohduttavat, haastavat ja tyrmistyttävät toisiaan luontevalla paukuttelulla.

Sana “pieru” on kyseisen päästön oikea, virallinen ja lääketieteellisesti pätevä nimi, ei suinkaan alatyylinen ilmaus, vaikka ytimekkyytensä ja kuvaavan soinnikkuutensa ansiosta toimii sellaisenaan myös arkikäytössä.

Pieruun (lat. flatus) liittyy uskomaton määrä kirjoitettua historiaa ja tietenkin tarinoissa, kuvainnollisessa puheessa, sanonnoissa ja herjauksissa se saa uusia verbaalisia ulottuvuuksia niin kauan kuin ihminen hengittää ja syö. Siitä on laadittu valtavia määriä julkaisuja ja onpa sen ympärille kehittynyt oma taiteenlajinsakin.

Mittaamattomasta triviatiedon määrästä on kirjan tekstiosuudet suodattanut Vesa Anttonen, joka tietää, ettei ratkaisevaa ole hyvä maku, vaan se haju.

Leave a Reply