Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan suomenkielisiä uutuuksia viikolla 13

Milla Paloniemi: Kiroileva siili – JUHLAKIRJA

Kiroileva siili – JUHLAKIRJA kokoaa supersuositun kulttihahmon ja sen tekijän vaiheet kymmenen vuoden ajalta yksiin kansiin.

Se sisältää suosituimmat stripit, harvinaisemmat kohtaukset, sekä tekijän omat lempparit tunteellisen Siilin elämästä albumi-, sanomalehti-, kalenteri-, omakustanne- ja nettijulkaisuista.

Sarjakuvien lisäksi teos esittelee Milla Paloniemen henkilökohtaisia muistelmia ja arkistokuvia liittyen kaikkeen hahmon ympärillä tapahtuneeseen.

Anni Nykänen: Mummo 3

Vaikka elämän peräseinä jo häämöttää, Mummon meno sen kun kiihtyy.

Kolmannessa sarjakuva-albumissaan hän osallistuu rautaisella elämänkokemuksella nuoren pojantyttärensä elämään. Toisinaan hieman turhankin innokkaasti. Rauhallinen Sulo-pappa seuraa vierestä rouvansa koheltamista, mutta epäonnekseen joutuu usein osallistumaan Mummon älynväläyksiin. Edellisessä albumissa iskenyt matkakuume vain pahenee ja Mummo raahaa Papan mukanaan kauas valtameren taakse.

Mari Ahokoivu: Talviunta 3. osa

Hengästyttävän kauniin kirjan kolme tarinaa – Ursa Major, Kierto ja Ukkonen – kulkevat valtavia matkoja talviunesta heränneen karhunpennun kysymyksistä universumin laidoille ja luonnonvoimien ylivoiman kuvaukseen.

Tove Janssonin ja japanilaisten animaatioiden jalanjäljissä kulkevat voimakkaat kuvat ovat pieniä ihmeitä. Mari Ahokoivu loistaa jälleen mininovelleillaan.

With English subtitles!

HUOMIO! Kaikki kolme osaa saatavilla edulliseen yhteishintaan 20 €

René Goscinny & Albert Uderzo: Umpah-pah

Umpah-pah on täällä jälleen, vahvana kuin toteemieläimensä puuma! Mukanaan aina valmis joskaan ei kauhean urhea tai ovela ystävänsä, kreivi Olvin Janoisin!

UMPAH-PAH -kirja kokoaan Asterixin luojien toisen hulvattoman hauskan sarjakuvan yksiin kansiin. Kirja sisältää kaikki viisi Umpah-pah -seikkailua: PÄÄNAHANMETSÄSTÄJÄT, LATUSKAJALAT SOTAPOLULLA, MERIROSVOJA NÄKÖPIIRISSÄ, SALAINEN TEHTÄVÄ sekä PETOLLISET SILMÄPUSSIT. Tarinat on aiemmin julkaistu suomeksi 70-luvulla sekä legendaarisessa Zoom-lehdessä että omina lehtinään, mutta nykyisin nuo julkaisut ovat kiivaasti etsittyjä harvinaisuuksia.

Uderzo ja Goscinny hioivat Umpah-pahin julkaisukuosiin 50-luvun loppupuolella, ja vaikka sarja jäi lyhyemmäksi kuin kuuluisa gallialainen serkkunsa, siitä löytyvät monet Asterixin mestarilliset ominaisuudet – Goscinnyn veitsenterävä huumori sekä Uderzon huima piirrosjälki nyt heti ensimmäisinä!

Kirja sisältää kattavan artikkelin siitä, miten René Goscinny ja Albert Uderzo kehittivät Umpah-pahin hahmon, runsaasti luonnoksia ja kuvitusta sekä sarjan alkuperäiset 8 ensisivua, joita ei aiemmin ole suomeksi julkaistu. Kaikki sarjakuvat on ladottu sekä väritetty huolellisesti uudelleen.

Alan Moore & Kevin O’Neill: Nemo – Jääsydän

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten seikkailuista tuttu, kapteeni Nemon manttelin perinyt Jenni Dakkar suuntaa isänsä jäljissä kohti Etelänapaa, jossa Nautiluksen miehistöä odottavat silmittömät kauhut.

Amerikkalainen lehtikeisari Kane on usuttanut kolme uuden ajan tiedemiesseikkailijaa reippaiden merirosvojen perään, mutta häikäilemättömät takaa-ajajat kalpenevat suurten muinaisten hirviöiden rinnalla, jotka ikijää kätkee sisäänsä. Ja niin napamantereella kaikuu hyytävä huuto TEKE-LI-LI!

Alan Moore ja Kevin O’Neill jatkavat kulttisuosikkiaan Kerrassaan Merkillisten Herrasmiesten Liigaa tällä hienolla, itsenäisellä tarinalla, joka yhdistää vernemäisen tiedeseikkailun lovecraftilaiseen kauhuun kerrassaan hykerryttävin lopputuloksin!

Leave a Reply