Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan suomenkielisiä uutuuksia viikolla 7

Veera ja minä

Tieteellinen fakta: koira ymmärtää ihmistä paremmin kuin lähin sukulaisemme simpanssi (todiste)

Tieteellinen fakta: koirat ymmärtävät asioita myöskin ihmisten näkökulmasta (todiste)

Ei-nyt-ihan-niin-tieteellinen fakta: koirien ja niiden emäntien elämä on todella hulvatonta.

Todiste on tämä Milla Paloniemen tekemä albumi elämästään Veera-koiransa kanssa.

Varjojen armeija 1: Venäjän talvi

Venäjän talvi on uuden albumisarjan ensimmäinen osa.

Syksyllä 1942 seikkailunhaluinen 19-vuotias Ernst Kessler astuu Wehrmachtiin. Hän haluaa todistaa aseveljilleen olevansa univormunsa arvoinen, niin kuin moni ennen häntä itärintamalla.

Mutta pian todellisuus iskee kovemmin kuin Ernst osasi kuvitella. Vihollinen ei ole pelkästään se pitkään odotettu bolshevikkisotilas, vaan yhtä monta uhria vaativa Venäjän talvi, jota vastaan ei pysty taistelemaan!

Houkutuslintu

Kerrotaan että Ankardolla on kaksi haavaa sydämessään.

Toinen niistä on tullut luodista.

Toisen niistä aiheutti nainen.

Nainen on myös tämänkin tarinan alullepanija, kun Belgamburgin kulttuuriministeri kohtaa hemaisevan naisen jonka auto on hajonnut, ja ottaa tämän kyytiinsä.

Ennen kuin tarina on loppu, Ankardon sydämessä voi olla uusia haavoja.

Cigurin mies

Arvoituksellinen majuri Gruber on jättänyt Ilmatiiviin Autotallin maailman ja paennut paikkaan, joka muistuttaa vahvasti meidän tuntemaamme todellisuutta.

Mutta viholliset Batmagoo ja Sper Gossi roikkuvat yhä hänen kintereillään, ja majurin Ciguri-alusta ohjaavat kumppanit alkavat menettää toivoaan. Onneksi kahden maailman välinen linkki löytyy “lyhennelmiä” sisältävän kirjan sivuilta…

Tämä Moebiuksen tekemä sarjakuva on kosmisia kuvia, mystisiä käänteitä ja hulvatonta tarinankerrontaa.

Tex Willer Kirjasto 17: Peli on pelattu

Huhutaan että vuorilta löytyy kätketty aarre. Mutta ennen kuin se löytyy Mount Superstitionilta, Texin täytyy paljastaa Gideonin, mahtavan rancheron, suunnitelmat. Gideon ei nimittäin vältä edes inhottavia ja väkivaltaisiakaan keinoja saadakseen käsiinsä aarteen luokse johtavat kartanpuoliskot…
Tex aloittaa myös pitkän ja armottoman ihmisjahdin napatakseen Burrowsin veljekset Jimin ja Ruben. Heitä etsitään mm. Pinkertonin etsivätoimiston agentin murhasta, joten Tex ryhtyy vapaamuotoiseen yhteistyöhön toimiston etsivien kanssa.

Rehdit, häjyt ja kierät

Aluksi tuli peli nimeltään Pohjanmaan valtias.

Nyt lautapelin tekijöiltä tulee samaan aiheeseen perustuva albumi.

Suuret ryöstöretket ovat koetelleet pitäjiä ja kaupunkeja, eikä saaliista näy jälkeäkään, kunnes rannikolla pidätetään epäilyttävä HÄJY.

REHTI ja rohkea maatilan isäntä saa tehtäväkseen toimittaa Häjy vankilaan, mutta matkan varrella seurueeseen liittyy juonitteleva KIERÄ.

Panokset kovenevat ja miljoona alkaa näyttää pikkurahalta, mikä ei riitä edes taistossa toiseksi jäävälle. Rehtiys ei ole aina helppoa, kun vaakakupissa painaa oma maine ja toisella puolella vaanii loppumaton rahanhimo.

Ketkuta & Jyrää

Tässä sitä nyt sitten olisi tarjolla!

Nimittäin vanha kunnon pienlehti vanhalta kunnon tekijältä.

Matti Saine esittelee lehdessä mimmirockin historiaa ja muistelee elävästi punk-aikoja.

Mukana ketkuttamassa & jyräämässä ovat mm. Lemmy, Rokkaava Mikko Niskanen, Sliipparit, Shit Dogs ja Mikko Alatalo.

Che Guevara vasta-alkajille ja edistyville

Ernesto ”Che” Guevara oli viime vuosisadan legendaarinen vallankumousjohtaja ja –ideologi joka toimi Latinalaisen Amerikan vallankumouksellisissa liikkeissä. Tämä kirja vastaa kysymykseen siitä, miten argentiinalaisesta tuli Kuuban vallankumouksen sankarihahmo ja Fidel Castron oikea käsi?

Argentiinalaiset Sergio Sinay ja Miguel Angel Scenna ovat koonneet Chen värikkään elämän ja hänen monitahoisen toimintansa sarjakuvaksi. Kirja valottaa tiivistetyssä muodossa Chen elämää ja ajatuksia.

Shakespeare vasta-alkaville ja edistyville

William Shakespeare oli ihmisenä tuntematon, mutta hänen näytelmänsä ovat kirjallisuushistorian kirkkaimpia helmiä. Tunnemme Hamletin sekä Romean ja Julian, mutta entä Cymbeline tai Coriolanus tai Antonius ja Cleopatra?

Kirjassa kerrotaan harvat tiedossa olevat faktat Shakespearen elämästä ja käydään läpi hänen 33 näytelmäänsä: tapahtumapaikat ja -ajat, juonenkäänteet, keskeiset teemat, kuuluisat repliikit ja kriitikoiden näkemykset.

Lisäksi kirjassa esitellään Shakespearen runoutta ja vertaillaan Cajanderin ja Rossin suomennoksia toisiinsa.

Leave a Reply