Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 11

Alan Moore & Steve Parkhouse: The Bojeffries Saga

“Ukki on ihmissusi,
Setä taas vampyyri.

Vauva on ydinreaktio, isoisä tuskin ihmisolento.

Horjuttaa ei perhettä voi niitten.

Tänään ei tarvii olla onneton,
Sillä meillä jälleen koossa on
Onnellinen, onnellinen perhe.”

(Anteeksi Ne Luumäet)

Alan Mooren näkemys perhe-elämästä ei ole ehkä se normaalein, mutta ainakin se on se eksentrisin.

Kieron Gillen & Greg Land: Iron Man 1 – Believe

Maailmaa uhkaa tekno-virus Extremis ja vain yksi mies voi pysäyttää sen!

Taistelu aikaa vastaan vie Rautamiehen Venäjälle, Columbiaan ja Pariisiin, ja kaikkialla hän joutuu kohtaamaan entistä vaarallisempia vihollisia.

Ehtiikö edes Rautamies  kaikkialle ja kykeneekö Tony Stark rakentamaan tarpeeksi nopeasti?

Grant Morrison: Teräsmies – Luodinkestävä

Teräsmiehen metsästyskausi on avattu!

Jokin aika sitten Metropolisiin ilmaantui salaperäinen, huimapäinen sankari, jota ihmiset ryhtyivät kutsumaan Teräsmieheksi. Hän käyttää ylimaallisia kykyjään auttaakseen vähäväkisiä ja vastustaakseen pahuutta. Kukapa olisi arvannut, että tämä toisen maailman vierailija vasta opetteli käyttämään huikeita voimiaan!

Nyt nuo voimat joutuvat äärimmäiseen tulikokeeseen.

Paholaismainen Teräsmies, jonka suuryritysten ahneus on rappeuttanut. Pysäyttämätön Metsästäjä, joka saalistaa Metropolisin vaarallisinta riistaa. Muukalainen, jonka mahtaa mieli kykenee murskaamaan jopa Teräsmiehen. Ovatko he ensimmäiset soturit Teräsmiehen vastaisessa liittoumassa, jota täydellistä pahuutta edustava salamyhkäinen hahmo kokoaa ympärilleen?

Kaikki saavat kuitenkin oppia, että Teräsmies on enemmän kuin henkilö. Hän on idea. Ja ideat ovat luodinkestäviä.

Hämähäkkimies Vuosikerta 1984

Hämähäkkimies-vuosikertojen sarja jatkuu entistä muhkeammalla kokoelmalla, sillä vuoden 1984 loppupuolella Hämähäkkimies-lehti muuttui 52-sivuiseksi.

Vuoden 1984 hienoimpiin hetkiin kuuluvat Roger Sternin ja John Romita Jr.:n kehittelemän Mörkö-tarinan loppuhuipennus, Kingpinin paluu Hämiksen elämään sekä hurjat yhteisseikkailut Tuomarin ja Ihmenelosten kanssa.

Kirja pitää sisällään lisäksi Ihmenelosten sekä Tohtori Oudon tarinoita ja kaksi pitkää tarinaa, jotka on kuvittanut Frank Miller.

Mauro Boselli & Lito Fernandez: Tex Willer – Maxi-Tex 27: Alaskan ihmissyöjät

Alaskan kaakkoisella rannikolla Sitkassa päällikkö Koween tlingit-heimon sekä kapteeni Roscoen valaanpyytäjien kesken on leimahtanut suoranainen sotatila.

Tex Willer ja Kit Carson tulevat selvittämään hankaluuksia vanhan ystävänsä Gros-Jeanin ja hänen kummityttönsä Dawnin, kauniin ja kipakan inuiittinaisen avuksi.

He saavat selville, että levottomuuksien takana ovat intiaanineitojen sieppaukset. Kukaan ei suostu uskomaan, että pahamaineiset kuchtaqat eli metsien saukkohenget olisivat katoamisten takana. Kun myös Dawn ja Koween tytär Shaya kaapataan, hyytävä jahti vie sankarimme yli pohjoisten vuorten maahan, jonne hirviömäistä kannibaalijumalaa palvova heimo on kuljettanut idolinsa tulevat morsiamet.

Greg & William Vance: Bruno Brazil 3

Bruno Brazil ja ”Iskuryhmä Kaimaani”, johon kuuluvat Gaucho Morales, Whip Rafale, Texas Bronco, Billy Brazil sekä Big Boy, ovat tehokkaita ja kovaotteisia agentteja, jotka ovat erikoistuneet torjumaan kansainvälisiä terroristeja siinä kuin paikallisempiakin roistoja.

Suomessa käsikirjoittaja Michel Gregin (salanimellä Louis Albert) ja kuvittaja William Vancen luoma huikean jännittävä ja graafisesti nerokas Bruno Brazil tuli lukijoille tutuiksi 70-luvun legendaarisen Zoom-lehden sivuilla ja myöhemmin myös omina albumeinaan. Nyt koko sarja julkaistaan suomeksi kolmena hienona kokoelmana.

Kolmas kirja esittelee ryhmän viimeisen täyspitkän seikkailun sekä lukuisia lyhyttarinoita Brazilista, joista monet suomennetaan nyt ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukana on harvinainen Bruno Brazil -novelli, artikkeleita, kuvitusta sekä kesken jääneen albumin 12 käsikirjoitus.

Richard Corben: Shokki – Tekijänä Richard Corben Osa 2

Richard Corben on sarjakuvan elävä legenda, joka on uransa aikana tehnyt sarjakuvia undergroundista supersankareihin. Yksi Corbenin arvostetuimpia kausia ovat hänen 70-luvulla laatimansa Shokki-tarinat amerikkalaisiin lehtiin Creepy ja Eerie, ja nyt nämä upeat sarjat julkaistaan suomeksi kahtena näyttävänä kokoelmana.

Jälkimmäinen kokooma esittelee Corbenin ensimmäiset maineikkaat yhteistyöt käsikirjoittajien Bruce Jones sekä Jan Strnad kanssa. Kirja sisältää Jonesin kirjoittaman hyytävän meritarinan “Syvillä vesillä”, joka on yksi kaikkien aikojen tehokkaimpia kauhusarjakuvia. Mukana on myös Corbenin hienoja tulkintoja Edgar Allan Poen tarinoista sekä kolmiosainen aikamatkatarina, joka yllättää lukijan moneen otteeseen.

Mark Kidwell: Bump – A Ghost Story with Teeth

HUOM! Ei sarjakuva, vaan novellisaatio sarjakuvasta.

30 vuotta sitten sheriffi Gil Lundy jätti sarjamurhaajan Edgar Dillin kuolemaan.

Hän uskoi että se oli viimeinen kerta kun tästä hirviöstä kuultaisiin.

Hän erehtyi.

Nyt jokin on vapaana Alder Countyssa.

Jokin paha ja nälkäinen…

Tarmo Koivisto: Pääkaupunki – Yhtä jytkyä

Perussuomalaiset valloittivat Suomen poliittisen kentän, mutta kuntavaaleissa ääniharaviksi osoittautuivat Aku Ankka ja Kirkkovene. SDP:stä tuli yllättäen rakkauspuolue ja Vihreästä puolueesta ruskea.

Mutta ei hätää: ennakkoluuloton kokoomusnuori keksi ratkaista ihmiskunnan ongelmat yhdessä sukupolvessa yrittämällä estää heikomman ihmisaineksen lisääntymisen.

Älä unohda ensimmäistä osaa: Pääkaupunki – Politiikka on tylsää

Johanna Rojola & Kalle Hakkola (toim.): La bande dessinée finlandaise 2013

Finnish Comics Annual -sarjan kolmas osa esittelee suomalaisen naissarjakuvan parhaimmistoa ranskaksi.

Antologian tekijät: Mari Ahokoivu, Maria Björklund, Terhi Ekebom, Annukka Leppänen, Hanneriina Moisseinen, Reetta Niemensivu, Tiina Pystynen, Kati Rapia, Anna Sailamaa, Tiitu Takalo, Katja Tukiainen, Riitta Uusitalo ja Amanda Vähämäki.

Toimittajat: Johanna Rojola ja Kalle Hakkola.

Ranskan yhteyshenkilönä ja käännösvastaavana toimi Kirsi Kinnunen.

Matti Hagelberg: Läskimooses 16/2014

16: Keskeyttämisvaikeuksia

Avainsanat:

Leave a Reply