Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 2

Dungeon Zenith 3 – Back in Style

Tervetuloa seuraamaan kahdessa seikkailussa/sekoilussa lisää luolaston (anti)sankareiden elämää!

Nyt kerrotuissa tarinoissa pääosassa on Herbert.

Ensimmäisessä tarinassa Isistä ollaan naittamassa luolamestarille, mutta hän haluaakin Herbertin!

Sitten Herbert yrittää tehdä paluun kotikaupunkiinsa, mutta pikkumutka matkassa on että hänen nimellään on sama arvo kuin sillä jollakin mitä joudut kaivelemaan kävelykengistäsi iltalenkin jälkeen. Ei hätää, onhan hänellä käytössä maaginen juoma naamioitumiseen…paitsi että jos hän nauraa, hän palaa omaan ulkoasuunsa.

Voi Herbert…

Paul Levitz: Worlds’ Finest 3 – Control Issues

Huntress and Power Girl ovat vapaata riistaa!

Darkseidin ilkeä kätyri DeSaad ja hänen Apokolipsen helvetinhurttansa metsästävät sankareitamme.

Kykenevätkö he selviämään yhteenotosta?

Ja miksi Desaad on heidän perässään?

Vain salaperäinen Mr. Terrific tietää totuuden, mutta hän on kateissa ja tuntematon henkilö esiintyy hänenä…

Osamu Tezuka: Triton of the Sea 1

Vesille mahtuu monta tarinaa.

Tarinoita merenneidoista, vedenalaisista kuningaskunnista ja mahtavista pedoista aaltojen alla.

Kazuya lähtee näiden tarinoiden innoittamana matkaan, mutta tarujen sijaan hän löytää vauvan.

Eikä ketä vain, vaan Tritonin, viimeisen uljaan meressä eläneiden ihmisten pitkässä linjassa. Triton vaikuttaa ihmiseltä, mutta epätavallisia ja kauheita tapahtumia alkaa sattua hänen ympärillään. Tämä herättää kysymyksen siitä kuka hän oikeastaan on, ja miksi hänen läheisyytensä tuntuu tuovan kaikille hänen ympärillään epäonnea?

Jai Nitz & Greg Smallwood: Dream Thief 1

Työtön pilvenpolttaja John Lincoln varastaa kallisarvoisen Aboriginaalien naamion museosta.

Mutta naamion myötä hän sai kirouksen päällensä: hänen nukkuessaan kostonhimoiset henget valtaavat hänen kehonsa ja mielensä!

Nyt Lincoln kiertää ympäri Etelä-Amerikkaa hyödyntäen kuolleiden muistoja sekä taitoja…samalla yrittäen pysyä hereillä ettei hän tapa enää uudestaan!

Marko Tiainen: Kaukopartio Verkko

Kesä 1943, Syväri. Osasto Vehniäinen sai käskyn lähettää kaukopartio tiedustelemaan Vytegran kaupunkia ja Marian kanavan liikennettä Äänisjärven pohjukassa. Matkaan lähetettiin vääpeli Mauri ”Muuha” Kärpäsen johtama kahdeksanmiehinen kaukopartio. Partioon kuului myös siihen viime tingassa liittynyt Mannerheim-ristin ritari, ylikersantti Paavo ”Pate” Suoranta.

16.6.1943 kaukopartio laskettiin syrjäiselle Tuhtjärvelle vihollisen selustaan. Suunnitelma ei edennyt aivan toivotulla tavalla ja pian suomalaiset joutuivat venäläisjoukkojen jahtaamaksi.

Kokeneen sarjakuvien tekijä Marko Tiainen sarjakuva Verkko kertoo vaiheikkaan kaukopartion vaiheet vihollisen selustassa, jonka suomalaiset kaukopartiomiehet joutuivat kokemaan. Kaukopartio Verkon tarina on yksi jatkosodan legendoista.

ENNAKKOTILAUKSET

Pertti Jarla: Fingerpori 8

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 20.1.2015.

Kahdeksas Fingerpori-kokoelma katsoo suoraan kohti lukijaa puolivallattoman Rieti-kissan silmillä.

Tarjolla on jälleen täyteläinen terttu huumorihelmiä, jotka itse Pertti Jarla onomakätisesti poiminut vuoden strippisadon joukosta.

Tutut ja tuntemattomat, yleisesti ottaen hieman omituiset fingerporilaiset puurtavat arjen askareissa.

Sekalaisten töiden ja suhteiden erikoismies Allan Kurma oppii, miten ennaltaehkäisy voi mennä liiallisuuksiin.Heimo Vesa ottaa uusia askeleita tietotekniikan avulla: Buuttaus onnistuu, kun jaloissa on kunnon saappaat. Suorastaan kiero Jorma Suoro pistää haisemaan. Lääninpervo Asko pitää lapsia silmällä, ja aromikas kahvilaemäntä Rivo-Riitta näyttää kaiken kaikille.

André Franquin: Mustat sivut

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY (?) MAALISKUUSSA 2015.

Mustat sivut on pikimustan huumorin klassikkoteos. Belgialainen André Franquin (1924-1997) on eurooppalaisen sarjakuvan suurmestari, joka muistetaan Piko ja Fantasio -seikkailuista sekä uskomattoman Marsupilami-eläinhahmon kehittäjänä.

Mustissa sivuissa Franquin päästi pimeän puolensa valloilleen. Hän käy hirtehisen tarkasti modernin ihmisen hulluuden kimppuun. Vieraantuminen luonnosta, saasteet, järjetön kilpavarustelu ja yleinen typerä piittaamattomuus näytetään tyylikkäästi kiteytettyinä ja “kolmiulotteisella” mustalla piirrostyylillä esitettyinä.

Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 1

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY TOUKOKUUSSA 2015.

Täyteläinen kokoelma Suomen kansan suosiman ihmekaupungin tapahtumista. Kirjasarjassa julkaistaan kaikki Fingerpori-sarjakuvatripit ilmestymisjärjestyksessä ja tarvittaessa kommenttien kera. Sarjan ensimmäinen teos sisältää lisäksi taustoittavan artikkelin Pertti Jarlan sarjakuvan synnystä ja kasvamisesta Pahkasian sivuilta omaksi sarjakseen, Karl-Barks-Stadiksi, ja edelleen Fingerporiksi. Näe, miten suosikkihahmot löytävät omat persoonansa ja ulkoasunsa.

Kaikki teoksen sarjakuvastripit ovat värillisiä. Osa sarjoista julkaistaan ensi kertaa painetun kirjan sivuilla.

Leave a Reply