Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 20

K & JP Ahonen: Like Plastic – Muovautuva mieli

Tiedättehän miten kaksi nuorta, viehättävää ja muodikasta japanilaista naista voi näyttää joskus hillittömän iloisilta.

Megumi ja Junko ovat todella iloisia, koska he ovat Lontoossa ensimmäistä kertaa ja se on kaikkea sitä, mitä he ovat odottaneet. Heidän ensimmäinen matkapäivänsä on vangittu kaikkine yksityiskohtineen 172 digitaaliseen valokuvaan.

Yökerhossa he saavat laseihinsa jotain ylimääräistä, ja herättyään Megumi huomaa menettäneensä jotakin hyvin henkilökohtaista.

Megumi soittaa hädissään serkulleen Rokulle ja pian tämä saapuu tyylikkäine vaimoineen Lontooseen järjestelemään asioita esikuvansa, sarjakuvasankari Brett Plasticin tapaan. Lannistaako ystävällisyyden hypervoima venäläisen mafiapomon perverssin pojan, vai tarvitaanko sittenkin järeämpiä otteita?

Samppanjan lailla poreileva tyylittely leimaa proosaa ja sarjakuvaa aivan uudella tavalla yhdistävää pienoisromaania. Keveän kokeileva komiikka on uusi lisä kirjailijanimeä K käyttävän englantilaisen Kevin Wignallin kirjailijakuvaan. Sarjakuvaosuudet ovat suomalaisen alan taiturin JP Ahosen käsialaa.

Sokal: Ankardo – Ankkavanhus ja meri

Ankardo on saanut hoidettavakseen vähem­män motivoivan jutun: hänen on vahdittava parin viikon ajan sisarenpoikaansa Marcelia. Poika on innostunut ylikaupallisesta ja tuot­teistetusta piirroshahmokalasta, joka kuuluu uhanalaiseen punapilkullisten meriahventen lajiin.

Trooppisella Koudouland­saarella, kysei­sen kalalajin kotialueella, tunnetun belgam­burgilaisen kiinteistömogulin vaimo kaapa­taan hämärän keinottelu­, korruptio­ ja politiikkaselkkauksen ympäröimänä.

Ankardo lähetetään – pieni Marcel mukanaan – paikal­le ratkaisemaan törkyistä tapausta, johon on sekaantunut räjähdysherkkiä diplomaattisia aineksia, tunnettu piirroshahmo, paikallinen ekokatastrofi ja merirosvoja…

Grant Morrison: Teräsmies – Viimeiset päivät

Tuho uhkaa viidennestä ulottuvuudesta!

Hänen aseensa kykenevät hävittämään kokonaisia maailmoja. Hänen kumppaneinaan ovat Teräsmiehen julmimmat viholliset. Pelkkä hänen olemassaolonsa voi murskata kuolevaisen mielen sirpaleiksi. Hän voi iskeä Teräsmiehen kimppuun kautta aikojen ja romahduttaa ajan yhdeksi loputtomaksi tuomiopäiväksi.

Hän on VYNDKTVX, musta maagi korkeammasta ulottuvuudesta. Ja hänen nimensä tarkoittaa kostoa.

Teräsmies ei ole koskaan kohdannut tällaista vastustajaa. Voitto Vyndktvxia vastaan tuntuu mahdottomalta. Mutta kun tilanne on toivoton, Teräsmiehellä on yksi ratkaisu… hän tekee mahdottomasta totta.

Käsikirjoittajanero Grant Morrisonin huima visio Teräsmiehen suurimmasta seikkailusta päättyy tässä sarjan kolmannessa kirjassa!

Lise Myhre: Nemi 28 – Voimanainen

Nemissä on mystistä tummaa voimaa.

Voimaa, joka auttaa häntä voittamaan arjen pikku vastoinkäymiset.

Nemin kanssa selviää parhaiten, jos tuntee hänen laatimansa pelisäännöt…

Oletko valmis pelaamaan?

Petri Hiltunen: Kalkkaro 18-22

Yhteishintaan nyt kaikki viisi liuskaa, jotka sisältävät Susi ja karitsa -tarinakokonaisuuden.

¡Todas las cinco hojas! ¡Que incluya el lobo y la aventura ovejas!

¡Una compra obligada! ¡Obligaaaadaaaa!

Morvan & Buchet: Sillage 9 – Soluttautuja

Sillagen hallituksella on uusi tehtävä Navisille: hänen pitää soluttautua terroristiryhmän riveihin, sillä nämä suunnittelevat kaikesta päätellen jotakin suurta ja vaarallista.

Navis saakin rikolliset luottamaan itseensä, mutta juuri kun näiden päämäärä on paljastumassa, hänet komennetaan keskeyttämään tehtävä. Navis päättää kuitenkin jatkaa, ja saa selville jotakin järkyttävää.

Yann & Olivier Schwartz: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 8 – Leopardinainen

Huipputekijät Schwartz ja Yann jatkavat albumissa Tummanvihreä pikkolopoika aloittamaansa tarinaa.

Vuosi on 1946, ja Piko on joutunut takaisin Moustic-hotelliin töihin. Sotasankarin maineestaan huolimatta hän on edelleen pelkkä pikkolo, ja niin Piko turruttaa viinalla päivien tylsyyden sekä kiusalliset muistot.

Mutta pian hänen elämäänsä törmää salaperäinen leopardinainen sekä tätä jahtaavat pelottavat robotit!

Charlier & Uderzo: Haikararalaivue 6 – Varastettu hävittäjä

Uusi Mirage IIIE -hävittäjä on Ranskan ilmavoimien ja Marcel Dassault’n lentokonetehtaan ylpeys. Koneen toimintaa on lähdettävä testaamaan maailman ankarimmissa sääolosuhteissa, ja kukapa voisikaan olla paremmin tuon vaativan tehtävän tasalla kuin reippaat ystävämme Michel Tanguy ja Ernest Laverdure?

Haikaralaivueen sankarit lähetetään Grönlannin arktisille jäälakeuksille suorittamaan suunnitelman mukaisia testejä… mutta kuten arvata saattaa, myös vieraan vallan vakoojat ovat erittäin kiinnostuneita uuden Miragen huippusalaisista laitejärjestelmistä ja virittävät katalan ansan urheiden lentäjäsankariemme pään menoksi.

Pitkällä lennollaan pohjoiseen pilotit joutuvat tukaliin tilanteisiin niin jäätävien sääolosuhteiden kuin myös salakähmäisten juonittelijoiden takia.

Gianluigi Bonelli & Galep: Tex Willer Kirjasto 24 – Syvyyden kansa

Don Manuel Espinosa kuvittelee voivansa sanella oman lakinsa Texas Cityssä. Meksikolainen on ottanut mukaan rikollisiin puuhiinsa Mustan lohikäärmeen kiinalaiskoplan, jonka johtaja, pyylevä Wang, piileskelee salaperäisessä ja kiehtovassa lymypaikassaan.

Mutta he eivät olekaan vielä kohdanneet Tex Willeriä…

Seuraavaksi vastassa ovat kierot poppamiehet, jotka käyttävät hyväkseen punanahkojen herkkäuskoisuutta. Tex, Kit ja Tiger Jack joutuvat syvälle maanalaiseen maailmaan, jossa elää valtavia esihistoriallisia hirviöitä.
Matti Hagelberg: Läskimooses 17/2014

17: Kehkeytyvä kirjoitus

.

.

.

.

Matti Hagelberg: Läskimooses 18/2014

18: Vankkumaton keinulauta

.

.

.

.

Leave a Reply