Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 24

Joe Kubert: Faksi Sarajevosta

Tämä albumi on legendaarisen sarjakuvataiteilijan Joe Kubertin kaikkein hienoin ja henkilökohtaisin suurtyö hyvin pitkän ja arvostetun uran aikana.

Faksi Sarajevosta on tarina Joen ystävästä Ervin Rustemagicista, joka joutui kamppailemaan henkensä ja ihmisarvonsa puolesta Sarajevon armottomassa 18 kuukauden piirityksessä vuosina 1992-1993.

Ervinin tukena ja hauraana elämänlankana vaarojen keskellä oli vain faksikone, jolla hän piti yhteyttä ystäviinsä. Sadoissa fakseissa hän kuvaili kaikki sodan kauhut “etnisen puhdistuksen” julmuuksista Rystemagicin perheen jokapäiväiseen pelkoon ja ahdistukseen.

Kubert kokosi ja kuvitti näistä viesteistä todella kouraisevan kertomuksen meidän aikamme järkyttävimmästä tositragediasta ja elävän painajaisen keskellä sammumatta lepattavasta toivosta.

René Goscinny & Morris: Lucky Luke 35 – Jesse James

Lucky Luke kohtaa lännen kuuluisimman lainsuojattoman – itsensä Jesse Jamesin!

Jesse James lukee Robin Hoodia ja päättää ryhtyä Lännen Robin Hoodiksi.

Yhdessä Shakespearea siteeraavan veljensä Frankin ja serkkunsa Cole Youngerin kanssa Jesse James ryöstää junia ja pakoilee lakia. Mutta sitten Lucky Luke suuntaa Jesse Jamesin kintereille Texasiin.

AK: Reijo – Säkit matkassa

“Jos on leimautunut “kadunmieheksi” ei kukaan halua olla tekemisissä eikä edes lähellä. Helposti jää aika yksinäiseksi.

Mutta jos sattuu löytämään säkillisen rahaa, se auttaa nälkään ja janoon mutta ei kukaan hyväksy ihmiseksi jos raha ei näy päällepäin.”
– Reijo

Leave a Reply