Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 28

Tony S. Daniel: Batman Detective Comics 1 – Kuoleman kasvot

Hän on maailman paras salapoliisi.

Vähempi ei riitä kun Nukentekijäksi kutsuttu psykopaatti auttaa Jokerin karkuun Arkhamin Mielisairaalasta, ja ottaa panttivangikseen viattoman tytön sekä Gothamin poliisipäällikön James Gordonin.

Mutta Batman on etsinnöissään yksin, sillä häntä estämään nousevat pormestari Hady ja mellakoivat kansanjoukot.

Loppunäytöksen puitteina toimii Pingviinin vasta avattu Jäävuori-kasino.

Gregg Hurwitz & Szymon Kudranski: Pingviini – Tylyys ja ennakkoluulo

Tämä Gregg Hurwitzin ja Szymon Kudranskin luoma viisiosainen minisarja kertoo Pingviinin tarinan.

Äidin rakas poika Oswald Cobblepot ei saanut helppoa lapsuutta.

Mutta koettelemuksien ja julmuuksien kautta hänestä kasvoi huomattava alamaailman johtohahmo, ja eräs Batmanin tunnetuimmista verivihollisista.

J. Michael Straczynski & Ardian Syaf: Teräsmies Maa Yksi 3

Haavoittumaton? Ehkä.

Yksin? Ehdottomasti.

Clark Kentin lyhyt ura Teräsmiehenä on ollut yhtä kujanjuoksua maailman vaarallisimpien ja hirviömäisimpien rikollisten kanssa. Hänen vaarallisimmat vihollisensa saattavat silti olla kaksi supervoimatonta ihmistä.

Tämän planeetan älykkäimmät ihmiset.

Lex ja Alexandra Luthor ovat saaneet tehtäväksi kumota Teräsmiehen voimat huimaa palkkiota vastaan. Kryptonin tuhonnut mies saa Maan hallituksilta vapaat kädet viimeistellä työnsä murhaamalla Kal-Elin.

Petetyllä ja haavoittuneella Clark Kentillä ei ole piilopaikkaa, eikä hän voi luottaa kehenkään. Smallvillen poika, joka halusi olla Teräsmies, kohtaa nyt suurimman haasteensa, kun hänen pelastamansa maailma kääntyy häntä vastaan.

Kuka pelastaisi Teräsmiehen?

Jorma Pitkänen: Näkymätön Viänänen

Syrjäseutusarjakuvia Suomen herrojen unohtamasta kansansirpaleesta (savolaiset separatistit), joka kaikesta huolimatta haluaa uskoa horjumatta parempaan tulevaisuuteen.

Jos nyt ei horjumatta, niin sitten vaikka nelinkontin vodkan voimalla?

Esipuheen albumiin on piirtänyt Juba.

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto -muistikirja – Da Vincin ilves

Kamala luonto -suosikkisarjakuvan hahmoilla kansikuvitetut muistikirjat tuovat hyvää tuulta arjen monien muistettavien askareiden keskelle.

Kansiaiheet leikittelevät taidemaailman ikonisilla teoksilla Jarkko Vehniäisen jäljittelemättömän hilpeään tapaan.

.

.

Pertti Jarla: Fingerpori-muistikirja – Sankarin paluu

Fingerpori-suosikkisarjakuvan hahmoilla kansikuvitetut muistikirjat tuovat hyvää tuulta arjen monien muistettavien askareiden keskelle.

Kansiaiheet leikittelevät taidemaailman ikonisilla teoksilla Pertti Jarlan jäljittelemättömän hilpeään tapaan.

.

.

Pertti Jarla: Fingerpori-muistikirja – Heimon kirous

Fingerpori-suosikkisarjakuvan hahmoilla kansikuvitetut muistikirjat tuovat hyvää tuulta arjen monien muistettavien askareiden keskelle.

Kansiaiheet leikittelevät taidemaailman ikonisilla teoksilla Pertti Jarlan jäljittelemättömän hilpeään tapaan.

.

.

ENNAKKOTILAUKSET

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Vain eläimiä NIMMARILLA

ENNAKKOTILAUS TEKIJÄN NIMMARILLA! ILMESTYY ELOKUUN ALUSSA.

Askel askeleelta, lehti lehdeltä Kamalan luonnon petomaiset filosofit kärppä ja ilves valtaavat itselleen elintilaa.

Kun Jarkko Vehniäinen julkaisi erääseen tv-ohjelmaan viittaavan stripin netissä, se keräsi muutamassa päivässä yli 400 000 katsojaa. Kyseisestä sarjakuvasta tuli myös uutuusalbumin nimi: Vain eläimiä!

Kamalan luonnon tapahtumapaikka, lehtimetsä, on myyttistä aluetta. Uuden ja vanhan kansanperinteen ilmiöt heräävät siellä henkiin. Metsänelävät pohdiskelevat olemisensa merkitystä päivä toisensa jälkeen. Juuri kun kaikki tuntuu turhalta sekä masentavalta, eteen loikkaa jotakin aivan uutta.

Hullu hirvi löytää jälleen järjettömän rakastumisen kohteen.

Kaheli kettu riehaantuu itsestään.

Taivaalta voi tipahtaa mitä tahansa, Joulupukista ufoihin. Tai mikä parasta, jokin erinomaisen mehukas eläin saapuu ilveksen ja kärpän raadeltavaksi.

Kamala luonto edustaa kotimaista, ensiluokkaista ja herkistävää luomusarjakuvaa.

Fabien Nury & Sylvain Vallée: Olipa kerran Ranskassa 5-6 – Pikkukaupungin tuomari/Luvattu maa

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.8.

Vanhat synnit palaavat vainoamaan valtansa huipulla olevaa Joseph Joanovicia. Pikkukaupungin tutkintatuomari haluaa Josephin oikeuden eteen nuoren vastarintamiehen murhasta.

Korruptiosta, uhkailusta ja poliittisista vehkeilyistä välittämättä lakimies jatkaa itsepintaisesti tutkimuksia, jotka saattavat viedä häneltä kaiken, sielua myöten.

Tämä kirja sisältää tositapahtumiin perustuvan sarjan kaksi viimeistä osaa yksissä kansissa. Josephin ja alati uskollisen Rauta-Lucien elämää seurataan toisen maailmansodan jälkeisistä vuosista 60-luvulle asti. Tapahtumat lomittuvat sarjan ensimmäisen osan sisältämien episodien kanssa.

Jacques Martin: Alix 9 – Alix peloton

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.8.

Vuonna 53 eKr. triumviri Crassuksen armeija on tunkeutunut Parthiaan. Rikkauksia himoitseva kenraali Marsalla johtaa legioonansa tarumaiseen Khorsabadiin, joka on kukistunut armottoman piirityksen jälkeen.

Nuori orja on selviytynyt verilöylystä kuin ihmeen kaupalla. Hän vakoilee roomalaisia ja pudottaa vahingossa kiven kenraalin niskaan. Hurja seikkailu alkaa, ja peloton sankari joutuu toistuvasti kiperiin vaaratilanteisiin.

Kyseessä on ensimmäinen Alix-tarina, joka ilmestyi belgialaisessa Tintin-lehdessä vuosina 1948 – 1949.

Tommi Musturi: Snake in the Nose

ENNAKKOTILAUS. LEHTI SAATAVILLA 24.8.

Tommi Musturin “Käärme nenässä” on vapaasti soljuva tarina yksinasuvasta vihaisesta miehestä.

Päähenkilö on kuin Scooby Doon maaninen versio itse sarjakuvan muuttuessa painajaiseksi jo muutaman ruudun jälkeen.

Sisältää alastomuutta edestä ja takaa.

Jotkut kutsuisivat tätä huumoriksi, mutta sitä sietää epäillä.

Kutikuti: Tempora Mutantur

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA 24.8.

Kutikuti on suomalaisen sarjakuvankentän kansainvälisesti tunnetuimpia ilmiöitä.

Taiteilijakollektiivista alan ammatilliseksi järjestöksi kasvanut yhdistys on perustamisestaan lähtien toiminut suomalaisen nykysarjakuvan uranuurtajana.

Tempora Mutantur -antologia juhlistaa Kutikutin kymmenvuotista taivalta. Se kokoaa yhteen yhdistyksen nykyisen jäsenistön esitellen uusia sarjakuvateoksia yhteensä 38 tekijältä. Isokokoisesta ja värikkäästä kokonaisuudesta paistaa läpi suomalaisen sarjakuvan tyylien ja kerrontatapojen moninaisuus.

Tekijät:

Sami Aho, Mari Ahokoivu, Benjamin Bergman, Heta Bilaletdin, Terhi Ekebom, Roope Eronen, Matti Hagelberg, Jyrki Heikkinen, Mikko Huusko, Ville Kallio, Jan Konsin, Leo Kuikka, Reijo Kärkkäinen, Jarno Latva-Nikkola, Tiina Lehikoinen, Mikko Luostarinen, Aapo Rapi, Kati Rapia, Hannele Richert, Heikki Rönkkö, Anna Sailamaa, Kari Sihvonen, Katri Sipiläinen, Eeva Meltio, Hanneriina Moisseinen, Pauliina Mäkelä, Lauri Mäkimurto, Tommi Musturi, Reetta Niemensivu, Jyrki Nissinen, Tuomas Tiainen, Petteri Tikkanen, Katja Tukiainen, Riitta Uusitalo, Jari Vaara, Emmi Valve, Amanda Vähämäki & Mikko Väyrynen.

Avainsanat:

Leave a Reply