Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 32

Tony S. Daniel: Batman Detective Comics 2 – Pelottelutaktiikkaa

Batman.

Se lihaksi ja vereksi muuttunut pelko, jonka Gothamin rikolliset tuntevat jatkuvasti rikkoessaan lakia.

Mutta loppujen lopuksi hänkin on vain ihminen.

Kuinka yksi mies voi selvitä kun Hullu Hatuntekijä, Linnunpelätti, Black Mask ja Pöllöjen hovi lyöttäytyvät yhteen auttaakseen Herra Toksiinia nujertamaan Batmanin?

Tom Taylor: Injustice – Gods Amongs Us

Kaikki muuttui kun Teräsmies huijattiin tekemään jotain sanoinkuvaamatonta… jotain mikä muutti hänet lopullisesti.

Siitä lähtien rikolliset saivat maksaa kalliisti teoistaan, ja supersankareidenkin oli päätettävä, seisovatko he Teräsmiehen rinnalla vai taistelevatko he häntä vastaan.

Ja voi niitä jotka olivat häntä vastaan.

Mutta silti heitä oli.

Ja suurin heistä oli Batman.

Tämä kovakantinen kokoelma toimii esiosana Mortal Kombatin tekijöiden hittipelille Injustice: Gods Among Us.

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga 2

2000-luvun kovin sarjakuvahitti saa jatkoa suomeksi!

Toisiinsa rakastuneiden vihollissotureiden pakomatka jatkuu halki äärettömän avaruuden.

Yhdessä pienen vauvansa ja yllätysvieraiksi saapuneiden appivanhempien kanssa Alana ja Marko väistelevät kuolettavia tappajia, vähäpukeisia jättiläisiä sekä muita mielikuvituksellisia vaaroja.

Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 2 – Nukkekoti

“… ja lumppu on sitä paitsi vainaa.”

Rakastetut Coraline, Neverwhere, Tähtisumua ja Mirrormask olisivat kenties riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys. Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien ikuisten suku.

Tähän jungilaiseen maisemaan ja epätavallisen rikkaaseen hahmogalleriaan saattelee alkuperäisen Sandman-lehden numerot 9 – 16 sisältävä ja sarjakuvamaailman kärkiartistien loihtimilla muotokuvilla ryyditetty Nukkekoti. Naisille omistamissaan tarinoissa Gaiman kuvailee erilaisia muureja, joita ihmisten välille tietoisesti ja tiedostamatta muodostuu.

Tom of Finland: Tom of Finland -seinäkalenteri 2016

Tom of Finland -seinäkalenteri 2016

Tom of Finland-wallcalendar 2016

.

.

.

ENNAKKOTILAUKSET

P.A. Manninen: Teräslilja vs Mutanttizombiet

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA 31.8.

Mutanttizombiet vyöryvät, Maailmankaupunkia uhkaa lopullinen tuho, ja ainoa vihje pelastuksesta on syvällä vihollislinjojen toisella puolen!

Teräslilja, legendaarinen verenhimoinen poliisirobotti, lähetetään tälle epätoivoiselle tehtävälle. Mutta tyydyttääkö suoli- ja aivokylpy antisankarimme halut, vai löytääkö hän seikkailun edetessä jotain muutakin, mistä tykätä..?

Aiemmin Tähtivaeltajassa ilmestyneen Teräsliljan ensimmäinen pitkä seikkailu, 120 sivua veristä, mustan huumorin siivittämää toimintaa!

P.A. Mannisen käsikirjoituksen ovat kuvittaneet Krisse Tuominen, Aleksi Siirtola, Janne Luokkanen, Miisa Lopperi, Outi Mentula, Joonas Kainulainen, Henri Tervapuro, Mikko J.Jakonen, Sauli Jokinen ja Petri Hiltunen.

Lisäksi albumissa on piirrosgalleria ja sarjakuvataiteilija Mikael J. Mäkisen esipuhe.

Tommi Musturi: Vortex

ENNAKKOTILAUS. LEHTI SAATAVILLA 31.8.

Tommi Musturin Vortex esittelee palkitun sarjakuvantekijän vapaita sarjakuvallisia kuvituksia sekä kuvataidetta.

Musturin piirrokset ovat värikkäitä ja pursuavat energiaa. Niiden sisältö purkautuu katsojalle usein koomisena. Alkuperäinen Vortex julkaistiin italialaisen Thaumatropical-kustantamon taiteilijakirjana 50 kappaleen painoksena vuonna 2014.

Leave a Reply