Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 36

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Minäkö hullu? NIMMARILLA

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY LOKAKUUSSA. TEKIJÄN SIGNEERAAMA.

Minäkö hullu? on sarjasta toimitettu, pienin tietoiskuin varustettu kokoelmateos, jossa käydään urheasti ja ujostelematta todellisten mielenhäiriöiden kimppuun.

Kansikuvapoikana tuulettaa sekopäisestä säntäilystään tunnettu kettu, kelpo esimerkki kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Ilves kärsii kausittaisesta masennuksesta ja hirven todellisuudentaju hämärtyy kumppanin kaipuusta. Onneksi ystävät, olivatpa ne petoeläimiä tai syötäväksi kelpaavia, osaavat lääkitä ja ennaltaehkäistä mielenterveyden horjahduksia kukin kykyjensä mukaan.

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sunnuntaisarjat 1 NIMMARILLA

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY LOKAKUUSSA. TEKIJÄN SIGNEERAAMA.

Kamalassa luonnossa elämä on nopeaa ja lyhyttä. Hetken kestää elämä, mutta sen ei tarvitse olla synkkä ja ikävä. Näissä sunnuntaisarjoissa pienikin otus antaa panoksensa ilahduttaakseen toisia, joko sanallisella nokkeluudellaan tai herkullisella maullaan. “Huono päivä! Ensin tulee tyrmätyksi taistelussa ja kun herää, niin huomaa tulleensa syödyksi!”

Elämässä tulee tehtyä virheitä, mutta onneksi niistä ei ole pakko oppia mitään, ilves ja kärppä tuumivat pistäessään perinteisiä eläinsatuja ja sananlaskuja uusiksi. Kamala luonto sunnuntaisarjat 1 esittelee eläinkunnan elämää hirtehisen karussa kauneudessaan ja luontaisen raadollisissa väreissä!

Mézières & Christin: Valerian – Muistoja tulevaisuuksista

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA SYYSKUUN ALUSSA.

Avaruusagenttien Valerian ja Laureline seikkailut päättyivät tarinassa Aika-avaaja. Tässä albumissa palataan hahmojen menneisyyteen – oikeastaan siis tulevaisuuteen.

Albumissa vieraillaan uudestaan Valerian-tarinoiden kiehtovimmissa paikoissa ja kerrotaan esimerkiksi se, millaista Laurelinen elämä oli ennen kuin hän tapasi Valerianin. Ikimuistoisia kohtauksia tarkastellaan uudelleen eräiden suosituimpien albumeissa näyttäytyneiden hahmojen, kuten veikeiden shinguz-vakoojien, näkökulmasta.

Muistoja tulevaisuuksista ilmestyi ranskaksi syksyllä 2013. Albumin myötä kaikki Valerian-tarinat on nyt suomennettu.

Hugo Pratt: Mies ja seikkailu 4 – Karibian mies

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA SYYSKUUSSA.

Karibianmeren aalloilla kohti Jamaikaa matkaa tanskalainen merimies Svend mukanaan rikas italialainen gangsteri tumman rakastajattarensa Bonbonin kanssa. Kun kapinallisjoukko yllättää seurueen ja he joutuvat panttivangeiksi, Svend huomaa joutuneensa keskelle tapahtumia, jotka pakottavat hänet luopumaan järkähtämättömästä tyyneydestään…

Pratt järjestää tarinansa kuin seikkailuelokuvan ja punoo siihen taidokkaasti kaksi tyypillistä teemaansa: petoksen ja koston.

Mies ja seikkailu -sarjan albumit ovat itsenäisiä tarinoita, joiden tapahtumat sijoittuvat eri puolille maailmaa.

Morris & Fauche & Léturgie: Lucky Luke – Daltonit häissä

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 3.9.

Luotikuurot uhkaavat pilata hääjuhlat, kun Daltonit pakenevat vankilasta kostaakseen heidät sinne passittaneelle sheriffille. Häihin on onneksi kutsuttu myös Lucky Luke, mutta sulhanen haluaa vangita konnat ilman sankarimme apua. Morsiamen sukukin joutuu koville, kun Daltonit pistävät kunnolla hulinaksi. Luvassa on myös vankka kattaus viittauksia lännenelokuvien ystävien bongattavaksi.

Heikki Paakkanen: Saksa – Suomi im Bunde

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA 4.9.

Heikki Paakkasen luoma eripurainen parivaljakko, Sissi ja Siviilipalvelushenkilö, jalostavat pasifistis-militaristista yhteyttään jo kuudennessa seikkailukertomuksessa. Sissi muistelee uraansa Hitlerin henkilääkärinä pahan ytimessä, sotaa käyvässä natsi-Saksassa.

Paakkanen paljastaa albumissa äärimmäisen salaista ja arkaluonteista informaatiota Suomen ja Saksan väleistä toisen maailmansodan aikana.

Poliittisen historian tutkija Markku Jokisipilä on kirjoittanut albumiin sotahistoriallisen kommentaarin sekä esipuheen. Jokisipilä on kirjoittanut kirjoja Suomen ja Saksan suhteista toisessa maailmansodassa ja väitellyt aiheesta tohtoriksi.

Gianluigi Bonelli & Giovanni Ticci: Tex Willer – Maxi-Tex 28: Keltainen koira

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Intiaanipäällikkö Keltaisen Koiran levoton ute-heimo hyökkää sotureineen navajojen ja heidän päällikkönsä Yön Kotkan kylään.

Tex Willer ja Kit Carson lähtevät jäljittämään intiaanisodan lietsojia. Taistelut riehuvat niin maatiloilla, jokilaivalla kuin kukkuloillakin, kunnes Tex ja Keltainen Koira lopulta kohtaavat kaksintaistelussa.

Pasquale Ruju & Corrado Roi: Tex Willer Suuralbumi 30 – Auringonlaskun paholaiset

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 22.10.

Auringonlaskun jälkeen petolaumana saalistavat ratsastajat johdattavat rangerit mystisen legendan jäljille.

Sen keskeiset hahmot ovat arvoituksellinen balkanilainen aristokraatti sekä petollisen kaunis mustalaisnainen. Keskellä villeintä länttä kohoava keskiaikainen linna kätkee merkillisen mysteerin.

Scott Snyder & Greg Capullo: Batman – Vuosi nolla

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Huippusuosittu uusi Batmanin tekijätiimi jatkaa synkkää saagaansa.

Gothamissa uskotaan Batmanin kuolleen, mutta uusi uhka pakottaa Bruce Waynen pukemaan tutun viitan ylleen vuosien tauon jälkeen.

Synkkää ja modernia supersankarisarjakuvaa parhaimmillaan.

Jeph Loeb & Tim Sale: Batman – Synkkä voitto

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 22.10.

Armoton Batman-trilleri! Eisner-palkitun tekijätiimin murhamysteeri kuuluu monien mielestä kaikkien aikojen merkittävimpien Batmantarinakokonaisuuksien joukkoon. Mukana kaikki Gothamin merkittävimmät konnat ja sankarit.

Tim Salen upea goottilainen taide takaa, että Synkkä voitto hivelee vaativimmankin sarjakuvaharrastajan silmää.

Charlier & Uderzo: Haikaralaivue 7 – Lento pohjoiseen

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Albumissa Varastettu hävittäjä alkanut tarina jatkuu.

Laverdure ja hänen Miragensa ovat vieraan vallan agenttien armoilla. Hoksaavatko Haikaralaivueen lentäjätoverit konnien juonen ajoissa?

Sarjakuvan mestarien toimintatrilleri on herkkua kaikille lentokoneiden ja vakoiluviihteen ystäville.

Kaminka & Marais & Batem: Marsupilami – Jaguaariparaati

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

André Franquinin luoma legendaarinen täplähäntä seikkailee tällä kertaa kotiviidakon lisäksi muotimaailmassa.

Salametsästäjät nappaavat Marsupilamin jaguaarikaverin, joten hänet täytyy pelastaa.

Voiko pelastusoperaatio mennä ilman täydellisen kaaosta? Toivottavasti ei!

Mustanaamio 1971

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

1970-luku oli Mustanaamion kulta-aikaa Suomessa.

Tämä vuosikerta sisältää runsaasti Mustis-fanien ikisuosikin, Syd Barryn taiteilemia tarinoita.

Riekaleiksi luetut lehdet voi nyt laskea eläkkeelle tämän kovakantisen kootun laitoksen myötä.

Chris Claremont & John Byrne: Ryhmä-X 1984-85 osa 1

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Ryhmä-X aloitti Suomessa rytinällä, sillä nämä pääosin Chris Claremontin juonimat ja John Byrnen taiteilemat tarinat ovat supersankariviihteen kovinta ydintä, josta mutantit suurelle yleisölle esitelleet hittielokuvatkin ovat aineksensa ammentaneet.

Nämä seikkailut eivät vanhene.

Jason Aaron & Esad Ribic: Thor – Luojapommi

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Jossainpäin ajan loppua kaikki jumalat ovat orjuutettuina. Siellä he rakentavat laitetta joka tulee muuttamaan luomakunnan lopullisesti.

Mikä on tämä Luojapommi? Pystyykö Thor, viimeinen vapaana kulkeva jumala, pysäyttämään pahan Gorrin suunnitelman?

Ja keitä ovat Ukkosen Tytöt?

Robert Kirkman & Charlie Adlard: The Walking Dead – Viides kirja

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 24.9.

Rick ja Carl jatkavat selviytymiskamppailuaan kuolleiden maailmassa erossa ystävistään. Rick pelkää mielenterveytensä puolesta, sillä hän saa puhelun kuolleelta vaimoltaan.

Psykologisen jännityksen lisäksi Walking Dead tarjoaa jälleen vankan annoksen selkäpiitä riipivää kauhuviihdettä.

Jacques Tardi & Jean-Pierre Verney: Kirottu sota! 1914-1919

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA SYYSKUUSSA.

Kirottu sota! tuo lukijan silmien eteen ensimmäisen maailmansodan historial­liset tapahtumat kaikessa raadollisuu­dessaan. Kertojana on hyväntahtoinen ranskalainen sotilas, jonka sota kuljettaa verisistä taisteluista ja etulinjojen teu­rastuksesta juoksuhautojen synkkään ja lohduttomaan elämään. Dialogia ei käy­dä, vaan sotilas kuvaa omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan, joita sävyttävät pelko, pettymys ja ironia.

Teos sisältää molemmat Kirottu sota! -­albumit, joista ensimmäinen käsittää vuodet 1914–1915–1916 ja toinen vuo­det 1917–1918–1919. Kertomusta täy­dentää albumin lopussa oleva Verneyn kirjoittama laaja kuvaus näiden vuosien tapahtumista.

Ensimmäisen maailmasodan sytty­misestä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta.

Lise Myhre: Nemi 29 – Juhlien aikaan

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 5.11.

Suorapuheinen, tumman huumorin ystävä Nemi pitää tiukasti kiinni omista joskus hieman arveluttavistakin mielipiteistään.

Terävä-älyisen goottitytön seurassa arkikin on välillä juhlaa – toisinaan taas tunnelman pilaamiseen riittää yksi väärä sana.

Pertti Jarla: Fingerpori from Finland

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 5.9.

Hello hello hello! Mille Suomi nauraa? Sitä on moni ulkomaalainen ihmetellyt, mutta kohta nauru loppuu lyhyeen. Fingerpori from Finland on Pertti Jarlan ”kääntämiskelvottomaksi” luonnehditun sarjakuvan täsmäsorvattu englanninkielinen valikoimateos, jolle Rosetten kivikin häviää.

Internetissä on aika ajoin vilahdellut Fingerporista luvallisia ja luvattomia käännöksiä, jotka ovat herättäneet suurta huomiota. Fingerpori onkin ainoa suomalainen sanomalehtisarja, jonka julkaisuoikeuksista on jopa kilpailtu eri maiden lehdistössä. Sanaleikittely on yleismaailmallinen juttu, toisinaan vapaata tulkintaa vaativa asia, mutta huumori kuuluu kaikille. I have such sights to show you!

Fingerpori from Finland on monella tapaa erinomainen matkaopas suomalaisuuteen. Loistava tuliaislahja!

Pertti Jarla: Fingerporin ruokakirja

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 21.10.

Rohkea, ennakkoluuloton ja suoraan sanottuna naurettava keittokirja tarjoilee herkkuja Fingerporista tutun kahvila Aromin keittiöstä.

Fingerporin ruokakirjan toteuttaneella työryhmällä on vankka kokemus ravintolaelämästä tiskin molemmilta puolilta. Kaikki kirjan esittelemät ateriat eivät välttämättä tuo vettä kielelle, vaan kenties palan kurkkuun. Tästä huolimatta jokainen esitelty ruokalaji on testattu ääriolosuhteissa ja havaittu syömäkelpoiseksi. Mielikuvitus on saanut kiehua tasaisella lämmöllä, kun tiimi on pohtinut millä aineksilla ja eineksillä fingerporilaiset herkuttelevat.

Sekatyöläinen Allan Kurmalle maistuvat tuunatut valmisruuat, erityisesti maatuska-lihapiirakka. Myös kahvilaemäntä Rivo-Riitta tuntee piirakat ja patonkiherkut perinpohjaisesti. Heimo Vesa rentouttaa kasvolihaksensa kätevällä lihanaamiolla.

Tätä ruokakirjaa ei ole tarkoitettu tosikoille, vaan huumorintajuisille kotikokeille, jotka kaipaavat piristystä arkiseen annosten aherrukseen. Mukana runsas valokuva- ja piirroskuvitus.

Petri Hiltunen: Väinämöinen – Hollywoodin lumoissa

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 5.9.

Väinämöinen on tehnyt paluun nyky-Suomeen. Elämisen tahti on kiihtynyt, vauhti ja viihdeteollisuuden tuoreimmat tähtöset edustavat tämän päivän meininkiä. Väinöllä on tulkkeinaan paitsi city-menninkäinen Jabe, myös kunnianhimoinen siili Untamo ja seppä Ilmarinen junior.

Maailmalla matkaaminen vie Väinön kumppaneineen myös tarunomaiseen Hollywoodiin. Larsin markkinoidessa Väinöä kauhurokkarina aukeaa Jabelle tosi-TV -tähteys duudsonmaisena rämäpäänä. Starailun siunaukselta ja kiroukselta ei välty Untamokaan, sillä unelmatehtaassa on aina kysyntää hassuille eläinhahmoille. Jäävätkö kaverukset kuitenkin tähdenlennoiksi isolla rahalla pyörivän viihdekoneiston armottomassa pyörityksessä?

Petri Hiltusen Väinämöinen on osuva ajankuvaa tarkasteleva satiirisarjakuva. Kirjan strippejä ei ole julkaistu aiemmissa kokoelmissa.

Mika Lietzén: Ajomies

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA JOULUKUUSSA.

Nopeinkaan kuski ei pysty pakenemaan kohtaloaan.

Kun kaikki muut lähtivät, hän jäi. Nyt hän ei tee muuta kuin autoilee pitkin kotikylänsä pimeitä katuja, ajaa kilpaa ja uneksii Las Vegasin kirkkaista valoista. Matkalla nopeasti ei minnekään. Mutta tänään, tänään hänen elämänsä muuttuu.

Hän kyydittää ​ihmisiä, viettää aikaa huoltoaseman kahvilassa​ ja härnää kilpailijoitaan – päivä vaikuttaa yhdeltä monien muiden joukossa. Mutta sitten tyttöystävä katoaa, ja päähenkilön elämä kiihtyy ​syöksykierteeseen.

AJOMIES on ​pohjoismainen rikoskertomus yhteiskunnan reunalta, missä epätoivoiset​ ​ihmiset sortuvat epätoivoisiin tekoihin.

Esa Niskanen & Anssi Rauhala: Korpilentäjä

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 5.9.

Jatkosota on tulossa päätepisteeseensä. Tukikohta Karjalan Kannaksella on miehitysalueen viimeinen piste, jossa Suomen lippu vielä liehuu. Mutta kuinka kauan, se on vain päivien kysymys, sillä vihollinen ottaa pikavauhdilla alueita haltuunsa. Asemat Kannaksella ovat murtuneet laajalla rintamalla, ja edessä ovat Suomen kohtalon hetket. Potkurivirran nostattama hiekka vain pöllyää kiitotiellä lentolaivueen poistuessa.

Korpilentäjä on jatko-osa vuonna 2011 ilmestyneelle Paluu rajan takaa -teokselle. Lentäjämajuri Mauri Niskasen vastuulla on jättää mahdollisimman vähän omaisuutta vihollisen käsiin ja yrittää sen jälkeen selviytyä hengissä Suomen puolelle. Rajan sijainnista ei vain ole varmuutta.

Innokkaiden lentokoneharrastajien Esa Niskasen ja Anssi Rauhalan laatima seikkailu on hurja kuvaus yhden miehen sodasta.

Franz Kafka & Kristian Huitula: Linna – sarjakuvaromaani osa 1/2

Maanmittari K saapuu keskellä yötä kaukaiseen vuoristokylään, jonne hänet on palkattu työskentelemään kylää valvovan linnan alaisuudessa.

Tiettyjen epäselvyyksien vuoksi asiat eivät kuitenkaan tapahdu K:n odottamalla tavalla. Kyläläisillä vaikuttaa olevan omat näkemyksensä asioiden kulusta, mutta kuka salaperäisessä linnassa lopulta päättää K:n kohtalosta?

Linna on viimeinen Franz Kafkan kolmesta pitkästä romaanista. Sen tarina vie lukijan hypnoottisesti mukanaan. Kristian Huitulan sarjakuvasovitus tuo visuaalisuudessaan aivan uudella tavalla esiin Kafkan romaanin absurdin huumorin ja tilannekomiikan, rikkoen vahvasti niitä yleisiä käsityksiä joita Kafkan teoksiin usein liitetään.

Petri Hiltunen: Kalkkaro 27

¿ Qué feo son estos tipos? ¡Tienen bolsas en la cabeza!

¡Coyote feo consigue un nuevo significado!

Sarjari 92 – Pulp Krimi (Rikos)

Kansi: Kaltsu Kallio
Johanna Sinisalo & Hannu Mänttäri: Tiskivuoro
Ruth Johansson: Netti deitti
Reino Monier: Uusi päivä, uudet rikokset ihmiskuntaa kohtaan!
Aleksi Siirtola: Rikos
Läjä Äijälä: Rikos ja rangaistus
Markku Myllymäki
Kaltsu Kallio: Kädet ylös!
Otso Höglund: Rikos ihmisyyttä vastaan
Juha Korhonen
Oskari Siirtola: Sika mieheksi
Aura Ijäs: Willem
Juho Sihvonen: Hurja joukko
Valtteri Tavast: Poliisivartti tutkii!
Miisa Lopperi
Nalle Virolainen: Pervoustesti
P.A. Manninen: Kadonneen Kuolion tapaus

Avainsanat:

Leave a Reply