Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 38

Neil Gaiman: Kuolema – Elämisen kallis hinta

Mitä jos kuolema olisikin tavallinen ihminen? Mitä vaaroja sekä ihmeitä hän kokisi?

Tämän ja muita tarinoita meille tarjoaa Neil Gaiman eri piirtäjien kanssa.

Lisäksi kirjasta löytyy eri taiteilijoiden tulkintoja Kuoleman hahmosta. Piirroksia ovat olleet tekemässä Dave McKean, Chris Bachalo, Michael Zulli, Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Brian Bolland, Charles Vess, Adam Hughes, Mark Buckingham, Michael W. Kaluta, Brian Talbot, Moebius ja monet muut sarjakuvamaailman huippunimet.

Esipuheen kirjaan on laatinut muusikko Tori Amos.

Charlier & Uderzo: Haikaralaivue 5 – Miraget Välimerellä

Lentäjäsankarimme Michel Tanguy ja Ernest Laverdure pääsevät tällä kertaa ulkomaankomennukselle: heidän tehtävänään on esitellä Mirage IIIC -yliäänihävittäjiensä suorituskykyä Israelin valtiolle.

Kauppaneuvottelujen tulokset riippuvat siitä, kuinka vakuuttavasti ranskalaisten taitolentoryhmä saa todistetuksi lentokoneensa ylivertaisuuden kaikissa olosuhteissa.

Lentokoneteollisuuden kilpailu ei ole aina reilua peliä, nyt vastassa oleva Maxwellin tehdas pyrkii parhaansa mukaan lyömään kapuloita ranskalaisten rattaisiin, jotta saisi oman tuotteensa voittamaan tarjouskisan.

Roger Leloup: Yoko Tsuno 19 – Ametistin kirous

Yokon ja Emilian vieraaksi saapuu notaari, joka kertoo heille, että Emilian iso-isotäti on testamentannut tälle mökkinsä Skotlannissa… kiitokseksi henkensä pelastamisesta vuonna 1935!

Asiasta kiinnostuneina ystävykset matkustavat ajassa taaksepäin 30-luvulle paljastamaan kauhean salajuonen, joka kieppuu salaperäisen ametistin ympärillä. Roger Leloup on jälleen kerran laatinut huiman kertomuksen, joka viihdyttää kaikkia Yoko Tsunon ystäviä.

Gianluigi Bonelli & Galep: Tex Willer Kirjasto 20 – Tulen poika

Garden Cityn pikkukaupungissa on Patakuningattaren koplan pesäpaikka. Rosvot vaativat karjankasvattajilta suojelurahaa, mutta Ben Ingram, yksi kiristyksen kohteeksi joutuneista karjamiehistä, saakin avukseen epätavallisen rohkean ja kyvykkään rangerin: Tex Willerin!

Seuraavaksi Tex seikkailee New Orleansin suurkaupungissa. Sinne sankarimme on kutsunut epätoivoinen Pinkertonin etsivätoimisto. Heillä on vastassaan kauhea kopla, joka murhaa ihmisiä omien likaisten tarkoitusperiensä takia ja jättää aina tapahtumapaikalle puumerkkinsä: pataässä-kortin.

Lisäksi Tex kohtaa jälleen perivihollisensa: kammottava Mefisto on kehittänyt silmänkääntäjän kykyjään ja taikakeinoillaan noussut hualpai-intiaanien johtoon.

Texillä on edessään yksi elämänsä suurimmista haasteista!

Claudio Nizzi & Claudio Villa: Tex Willer – Maxi-Tex 26: Kadonnut poliisipäällikkö

Tex Willer ja Kit Carson palaavat San Franciscoon tutkimaan poliisipäällikkö Tom Devlinin katoamista.

Muhkean, 368-sivuisen seikkailun varrella sankarit kohtaavat kiinalaiskorttelien ryöväreitä, lahjottuja poliiseja sekä shanghaijaavia merimiehiä.

Parasta lännensarjakuvaa mitä rahalla saa!

Morvan & Buchet: Sillage 8 – Ihmisluonto

Viime albumien tapahtumat ovat tehneet Navisista sulkeutuneen. Ystävät ovat huolissaan, sillä tyttö ei vaikuta tuntevan enää mitään. Vain yksi tavoite motivoi häntä: hän on päättänyt lähteä etsimään ihmisiä, jotka Snivel uskoo paikantaneensa.

Ihmisten signaali johtaa jonnekin mustan aukon perukoille – alueelle, joka on kaukana ja vaarallinen. Navis ei ole ennenkään pelännyt vaaroja, ja niin hän matkaa urheasti kohti suurta tuntematonta.

Pääseekö hän viimein näkemään silmästä silmään, millainen ihmisluonto todellisuudessa on?

Darwyn Cooke & Amanda Conner: Vartijat ennen – Minuuttimiehet & Silkkiaave

Tämä kirja pitää sisällään kaksi kokonaista tarinaa Vartijoiden maailmasta.

Darwyn Cooken piirtämä ja kirjoittama Minuuttimiehet kertoo ensimmäisistä naamiosankareista, jotka yhdistivät voimansa vastustaakseen pahuutta alati muuttuvassa maailmassa. Nämä miehet ja naiset edustivat aivan uudenlaista sankaruutta, ja heidän nimensä olivat Yöpöllö, Silhuetti, Silkkiaave, Huppuoikeus, Koomikko, Taala-Bill, Koimies ja Kapteeni Metropolis.

Näille nostalgisen Amerikan varjoissa toimiville hahmoille selviää vähitellen, missä kulkee sankaruuden ja rikollisuuden ero…

Cooken yhdessä Amanda Connerin kanssa luoma Silkkiaave sijoittuu villille 70-luvulle. Kiltti ja säyseä teinityttö Laurel Jane Jupiter on harjoitellut syntymästään asti periäkseen Silkkiaaveen paikan äidiltään.

Kun Laurie ei enää kestä Sally Jupiterin määräilyä, vaatimuksia ja kotiinpaluuaikoja, hän karkaa lukiopoikakaverinsa kanssa etsimään omaa tietään sankaruuteen. Päästyään äitinsä suojista Laurie saa huomata, että oman polun etsiminen on vaarallisempaa kuin hän osasi arvatakaan…

Francois Walthéry: Natasha 15 – Menneisyyden katse

Natasha on kuvankaunis lentoemäntä, joka yhdessä ystävänsä stuertti Walterin kanssa matkaa seikkailusta seikkailuun.

Tällä kertaa Natasha lähtee eksoottiseen Egyptiin tutkimaan isoäitiinsä liittyvää arvoitusta.

Perillä odottavat menneisyyden mysteerien lisäksi myös vanhat tutut, joihin Natasha ei enää toivonut törmäävänsä.

Tim Seeley: Hack/Slash Omnibus 5

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös sarjamurhaajia sarjamurhaavan parivaljakon tarina.

Tästä albumista voit lukea eeppisen finaalin ja tapahtumat jotka veivät väistämättömään loppuun!

Ketkä selviävät hengissä ja mitä heistä jää jäljelle, kun huhu alkaa kertoa lopullisesta parannuskeinosta sarjamurhaajien suhteen ja kaikki haluavat sen…

Leave a Reply