Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 43

Guardians of the Galaxy by Abnett & Lanning – The Complete Collection 1

Universumia uhkaavat uudet vaarat. Kosmisten muutosten myötä todellisuuksien rajat ovat rikki, ja maailmankaikkeuteen on pyrkimässä varjoja, hirviöitä ja outoja elämänmuotoja muualta.

Ketkä olisivat tarpeeksi rohkeita, hulluja sekä ovelia kohtaamaan toismaailmalliset uhat ja nauramaan vasten niiden naamaa (tai mikä nyt toimittaakaan sen virkaa)?

Vain Guardians of the Galaxy!

JP Ahonen & KP Alare: Sing No Evil

With high-energy artwork and quirky humour, this graphic novel tells the coming-of-age story of Aksel, twenty-something guitarist with a stutter for the band Perkeros, who learns the power of sound and music as a form of magic – but not without aid and interference from the bandmakes he must keep together:

Lily, the streetwise keyboardist.

Kevin, the hippie bassist who either is still working off an LSD trip from the ’60s or really is a 600-year-old monk.

Aydin, a Turkish immigrant who sings like an angel and threatens Aksel’s dominance as frontman of the band and Bear: the drummer and (actual) party animal.

And, not to mention, the rival bands they must literally battle to save their city from supernatural forces set loose by ancient music.

Available also in SC and in Finnish (Perkeros).

Jason Aaron & Jason LaTour: Southern Bastards 1 – Here Was a Man

Etsittekö etelän herrasmiestä? 300 metriä tietä pitkin ja käännytte ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle, ja sitten kävelyä 20 metriä ja löydätte hänet kahden metrin syvyydestä.

Täällä ei ole muita kuin paskiaisia.

Earl Tubb on vanha vihainen mies jolla on on iso maila.

Euless Boss on jalkapallovalmentaja, jolla ei ole enää tilaa toimistossaa uusille palkinnoille tai pukuhuoneiden alla uusille ruumiille.

Eivätkä he ole edes Alabamassa sijaitsevan Castor Countyn pahimpia…

Jacques Tardi: Tardi’s WWI – It Was the War of the Trenches/Goddamn This War!

Ensimmäisen maailmansodan 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi Jacques Tardin kaksi mestariteosta julkaistaan erikoispainoksena:

It was the war of the Trenches

Tardi kuvailee tavallisten sotilaiden elämää juoksuhaudoissa, unohtaen kansalliset politiikat, strategiat ja suuret taistelut.

Samalla hän kuitenkin pureutuu pinnan alla piileviin syihin jotka johtivat sotaan, hulluuteen ja isänmaallisuuden kyyniseen hyväksikäyttöön.

Goddamn This War!

Tämä albumi ilmestyi alunperin 15 vuotta “It Was the War of the Trenches”-albumin jälkeen ja se näkyy teoksen piirrostyylissä ja tarinankerronnassa.

Tällä kertaa kaikki tapahtuu yhden sotilaan näkökulmasta, ja Tardi käyttää rohkeasti vesivärejä kuvittaessaan sodan kauhuja.

Julia Wertz: Museum & Mistakes – The Fart Party Collection

Vuonna 2004 Julia Wertz alkoi tehdä verkkoon hauskoja omaelämänkerrallisia sarjakuvia nimikkeen  “The Fart Party” alle.

Pikkuhiljaa ne alkoivat kerätä enemmän ja enemmän lukijoita. Sitten hän alkoi julkaista niitä omakustanteina, jotka johtivat siihen että iso kustantamo tahtoi julkaista ne virallisina kirjoina.

Nyt nuo kirjat ovat jo loppuunmyydyt, mutta meidän kaikkien onneksi (ja Wertzin suureksi hämmennykseksi) noiden kirjojen sarjakuvat on nyt kerätty tähän kokoelmaan. Mukana on myös ennennäkemätöntä materiaalia, lyhyitä tarinoita, kyynelten jälkiä jne. eli sitä normaalia sarjakuvapiirtäjien tuottamaa materiaalia.

Cringe – An Anthology of Embarrassment

Tässä kokoelmassa yli kahdessakymmenessä tarinassa läpikäydään henkilökohtaisia epäonnistumisia, häpeällisiä tarinoita tai muuten vaan epämukavuuden huonommalle puolelle meneviä kohtaamisia elämän kanssa.

Mukana on tarinoita ja taidetta mm. seuraavilta henkilöiltä: Peter S. Conrad, Box Brown, Jeffrey Brown, Delaine Derry Green, Sam Henderson, Victor Kerlow, Steve Lafler, Lizz Lunney, Sam Spina, Geoff Vasile, Jamie Vayda ja J.T. Yost.

Kazuo Koike & Goseki Kojima: Lone Wolf & Cub Omnibus 6

Itto Ogamin ja hänen nuoren poikansa Daigoron joutuvat eroon toisistaan taistelun keskellä.

Itto Ogami joutuu hetkeksi luopumaan koston polustaan ja alkaa etsiä poikaansa.

Mutta Daigoro on samurain poika, eikä hän koskaan ole avuton vaikka nuori onkin.

Leave a Reply