Siirry suoraan sisältöön

Turun sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 5

Suomenkielisiä uutuuksia

Suuren pohjolan mies

Tarinan sankari on kanadalainen Jesuiitta Joe, joka sattumalta löytämäänsä ratsupoliisin punaiseen takkiin pukeutuneena matkaa kauas pohjoisen Kanadan erämaihin etsimään sisartaan. Intiaanien ja villipetojen pohjolaan häntä seuraa kersantti Fox.

Jesuiitta Joe on salaperäinen, moniulotteinen ja arvaamaton seikkailija, joka toisaalta saattaa auttaa apua tarvitsevia mutta toisaalta ampua linnun, joka on liian onnellinen.

1900-luvun vaihteeseen sijoittuva Suuren pohjolan mies on Kanadan erämaaluonnon ylistys, joka kyseenalaistaa eurooppalaisten ihanteiden soveltumisen siirtomaiden olosuhteisiin.

Mies ja seikkailu -sarjan albumien tapahtumat sijoittuvat eri puolille maailmaa. Sarja on tehty 1980-luvulla, ja siinä on neljä osaa.

Säilä 5/2012

Säilä on Musta Ritari kustannuksen kuukausittainen melkein kokonaan värillinen lehti. Lehdessä pyörivät jatkosarjoina Petri Liuhdon steampunk-merirosvo-seikkailu “Edeline”, Tuomas Myllylän raaka kostotarina “Pakanat”, sekä Juha Veltin hiljalleen avautuva “Verenperintö”. Lisäksi mukana on koko kaarti muita maamme eturivin sarjakuvantekijöitä!

Viidennen numeron sisältö:

Ville Tikkanen: Juoksuhauta
Petri Liuhto: Edeline
Janne Luokkanen: Ninjat vs. Luchadore
Juha Veltti: Verenperintö
Tuomas Myllylä: Pakanat

Kalkkaro 9

Uusin Kalkkaro-seikkailu “Bandidon sydän” saavuttaa tämän numeron myötä keskivälinsä, joten vielä ehdit mukaan.

Kalkkaro on Petri Hiltusen piirtämä ja käsikirjoittama lännensarja, joka sijoittuu Yhdysvaltojen eteläosaan 1860-luvun lopulle.

Tarinoita ei ole aikaisemmin julkaistu albumeissa, joten tämä on jokaisen westernien ystävän pakkohankinta. Hintakin on vain kourallinen euroja.

Ulkoministeriö 2

USA ja Ranska käyvät nokkapokkaa Luusdemin kriisistä kansainvälisillä kentillä. Kulissien takana neuvonantajakaarti huhkii hiki hatussa ja viilaa vuorosanoja mahtipontisesti paasaavalle ministerille.

Sarjakuvan kirjoittajan salanimen takana on Ranskan ulkoministeriön entinen virkamies, joten tarinassa on ainakin osa totuutta. Siis jos ymmärrätte asian niin, sillä mehän emme voi mitenkään tietää miten te asian ymmärrätte, ja emme millään muodoin tahdo tyrkyttää teille näkemystämme, joka voi olla tai voi olla olematta sama kuin teillä.

Sekaisin? Ette enää luettuanne tämän albumin.

Leave a Reply