Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 7

Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 1 – Yösävelmiä ja alkusoittoja

Neil Gaimanin alitajunnasta ampaissut Sandman on yksi sarjakuvan tuoreimmista suurista menestystarinoista.

Suomessakin aikanaan tuoreeltaan debytoineen sankarin seikkailut julkaistaan nyt sekä väreiltään että suomennoksiltaan täysin uusitussa muodossa.

YÖSÄVELMIÄ JA ALKUSOITTOJA -kirjan myötä aukeavan sarjan kautta tutuksi tulevat niin myyttien läpitunkema Unten valtakunta kuin Kuoleman, Kohtalon, Kaihon ja muiden Sandmanin jumaliakin väkevämpien sisarustenkin unohtumattomat seikkailut.

Mike Mignola: B.P.R.D. – Plague of Frogs 2

14 vuotta sitten Hellboy erosi B.P.R.D., jättäen Abe Sapienin, Liz Shermanin, ja sekalaisen sekä omituisen joukon muita erikoisagentteja puolustamaan maailmaamme sammakkojen kasvavalta uhalta.

Samalla kun Abe Sapien pääsee yhä syvemmälle omaan alkuperänsä arvoitukseen, Liz Sherman taistelee muiden agenttien kanssa heidän tähänasti vaarallisimpia vihollisia vastaan. Onneksi heidän apunaan on uusi agentti: Daimio.

François Boucq & Alejandro Jodorowsky: Bouncer 1 – Kainin silmä

“Joskus on parempi menettää päänsä kuin kätensä. Kuolleet eivät kärsi. Käsipuolet kärsivät koko ikänsä.”

Nuori Seth löytää kanjonista muumioituneen ruumiin ja kaksi revolveria. Aseissa on kirous, ja Pandoran lipas aukeaa: epätoivoinen poika joutuu pakenemaan Barro Cityyn, yhteen Vil­lin lännen pahamaineisimmista kaupungeis­ta, ja etsimään Infierno-saluunan yksikätisen ovimiehen Bouncerin.

Heidän kohdattuaan Sethin suvun historia alkaa kiertyä auki, eikä se ole mikään kaunis tarina. On kolme veljestä ja pahansisuinen äi­ti. On junaryöstö. On Kainin silmä – timantti joka kääntää veljekset toisiaan vastaan ja mää­rää lopulta koko perheen synkän kohtalon.

Bouncerin tarinassa yhdistyvät mystiik­ka ja Villin lännen raaka todellisuus, suuret amerikkalaiset myytit ja ihmismielen pimeät puolet. Boucqin ja Jodorowskyn mukaansa­tempaava mestariteos on yksi eurooppalaisen nykysarjakuvan merkittävimmistä saagoista.

Jacques Tardi & Jean-Patrick Manchette: Run Like Crazy Run Like Hell

Michel Hartog, rikas teollisuusmies, palkkaa juuri mielisairaalasta vapautuneen Julien siskonpoikansa Peterin  lapsenvahdiksi.

Hartog ei kuitenkaan palkannut Julieta hyvää hyvyyttään; hän aikoo lavastaa siskonpoikansa kidnappauksen ja syyttää Julieta tapahtuneesta.

Mutta kaikki menee verisesti pieleen, ja Julie sekä Peter joutuvat pakenemaan sekä poliiseja että Hartogin palkkaamia roistoja…

Aapo Rapi: Tahvana

Värikylläisessä metsämaisemassa kulkee yksinäinen, pitkätukkainen miekkonen.

Kuka hän on? Missä hän on?

Ihastellen hän katselee ympärilleen ja nauttii koskemattomasta luonnosta. Viimein hän saapuu aukiolle, jonka keskellä olevalle heinäsuovalle onkin hyvä asettua lepäämään.

Mutta mitä kummaa? Eihän se olekaan heinäkasa vaan hyväntahtoinen karvapeitteinen jätti. Mies ei ole enää yksin, ja niin matka ihmeitä pursuavan maiseman läpi jatkuu: vuodenajat vaihtuvat ja vastaan tulee aina uutta nähtävää.

Aapo Rapin uusi albumi on vähäsanainen kokonaisuus, jossa kuvataan nimettömäksi jäävän miehen matkaa ajan ja paikan halki. Upeasti piirretty, mestarillisesti kerrottu runollinen sarjakuvateos lumoaa lukijansa ja siirtää tämän taianomaiseen maailmaan.

Sarjari 93 – Nemesis (Kosto)

Kansi: Arttu Heikkinen
Johanna Sinisalo & Hannu Mänttäri: Tiskivuoro
Juho Sihvonen: Paha kiertää
Arttu Heikkinen: Itsekosto
Ruth Johansson: Sticky Jelly Bomb
Oskari Siirtola: Miekkaa mahtavampi
Markku Myllymäki: Tarina goljateista
Miisa Lopperi: Kesä -95
P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio seikkailee – Pyykkipäivä
Aura Ijäs: Koston kierre
Aleksi Siirtola: Haudan takaa
Juha Korhonen
Läjä Äijälä: Kostaja
Otso Höglund: Nukkuu ponien kanssa

Leave a Reply