Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 8

Marko Turunen: Marko Turusen elämä -trilogia

Paketti pitää sisällään Marko Turusen elämä -trilogian kolme osaa: Marko Turusen elämä (Marko Turunen), Siirtomaan Aave (Marko Turunen, Tea Tauriainen) sekä Siirtomaan Aave – Tappelun taikaa (Marko Turunen).

Ensimmäinen osa keskittyy Marko Turusen kehityksessä toukkavaiheeseen, toinen osa keskittyy kotelovaiheeseen ja kolmas osa perhosvaiheeseen.

Geoff Johns & Jim Lee: Oikeuden Puolustajat 2 – Vihollisen matka

Teräsmies, Batman, Vihreä Lyhty, Ihmenainen, Salama, Vesimies ja Kyborgi.

Heidän loppumaton taistelunsa pahuutta vastaan saattaa johtaa uhreihin, joilla ei ole supervoimia, erikoisia asuja tai naamioita. Vaikka Oikeuden Puolustajat pyrkivät suojelemaan viattomia, hekään eivät voi aivan kaikkia pelastaa. Sankareiden tietämättä heidän toistaiseksi suurin voittonsa saattoi kylvää siemenet myös heidän suurimmalle tappiolleen.

Sillä muutkin kuin sankarit voivat kohdata tragedioita, joiden seurauksena he kehittyvät ja kasvavat joksikin suuremmaksi. Myös viholliset voivat kulkea tämän matkan. Nyt yksi tietty vihollinen astuu tälle synkälle polulle, jonka päässä saattaa odottaa Oikeuden Puolustajien tuho…

George Pérez: Teräsmies 1 – Huomispäivän hinta

Onko hän urho vai uhka?

Maailman ja kaupunkien muuttuessa myös maailman mahtavimpaan sankariin alkaa kohdistua epäilyksiä. Onko Teräsmiehestä enemmän harmia vai hyötyä? Tuottaako hän vain lisää ongelmia vai onko hän ihmiskunnan suojelija?

Teräsmies 1 – Huomispäivän hinta -teoksessa tarkastellaan muun muassa näitä kysymyksiä.

Lena Furberg: Hevoshullun parhaat 1

Lena Furberg on piirtänyt sarjakuvia työkseen 15-vuotiaasta asti.

Hänet tunnetaan parhaiten Pollesta, maailman monimmasta ponista, joka on seikkaillut Hevoshullun sivuilla vuodesta 1975 lähtien. Polle on edelleen Hevoshullun ehdottomasti suosituin hahmo.

Vuonna 1978 Lena alkoi piirtää lehteen myös pitkiä sarjakuvia. Vuosien saatossa lukijat ovat saaneet nauttia lukuisista ihanista, surullisista ja jännittävistä hevossarjakuvista. Nyt Lenan pitkät sarjakuvat on viimein koottu yksiin kansiin.

Ensimmäisenä julkaistaan parhaat sarjakuvat Lenan varhaisilta vuosilta, 1979-84, uusina suomennoksina. Klassikot kuten Pärla ja Ystäväni Harmaa on väritetty uudelleen sekä vanhojen että uusien Lenan fanien iloksi.

Miia Vistilä: Rakkaat siskot

Rakkaat siskot on 200-sivuinen kokoelma vuosina 2004-2006 tehtyjä sarjakuvia.

Miia Vistilä on helsinkiläinen valtiotieteen maisteri, joka työskentelee sarjakuvantekijänä  kulttuurin ja bisneksen risteyskohdassa. Vapaa-ajallaan hänet löytää kirjastosta, metsästä tai tanssilattialta.

Lue Miia Vistilän haastattelu Länsiväylä-lehdestä.

Aino Havukainen & Sami Toivonen: Himaset – Kaikki kotona?

Tuhti paketti lapsiperheiden absurdia arkea sarjakuvamuodossa Idyllinen aamupuurokuvaelma, jännittävä toppahaalaritaistelu, yökastelu, älämölö – yksinkertaisesti: Himaset sisältää kaiken mitä perhe-elämään kuuluu.

Yhteisnide kahdesta aiemmin julkaistusta Himaset-sarjakuva-albumista ja 18 aiemmin kirjassa julkaisematonta strippiä.

Huippusuosittujen kuvakirjantekijöiden sarjakuva on parasta perheterapiaa.

ENNAKKOTILAUKSET

Marko Raassina: Kalevala

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY KALEVALAN PÄIVÄNÄ 28.2.2015.

Kalevala on ollut monille nykytanhuvilla tallusteleville lapsukaisille hiukan vaikeasti avautuvaa luettavaa, eikä kuviakaan alkuperäispainoksista tahdo löytyä.

Nyt Vaka V. Väinämöisen, Ilmarisen Sepon, Lemminkäisen Ahdin ym. kansallissankarien hahmot ovat saaneet nykylukijalle sopivan ulkoasun. Juonen käänteet ja repliikit eivät enää kuulosta totutun hämäriltä, vaikkei seikkailujen omaleimaisuudesta ja vauhdikkuudesta ole tingitty pätkääkään. Myös varhaisten runonlaulajien viljelemä, usein ironinen huumori pääsee oikeuksiinsa.

Leave a Reply