Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 9

Kai Vaalio: Zombailut Vol. 1 – Kaakkois-Aasian rinkkarit

Hmmmm…On reppu reissumiehelle kai kaikkein paras tuttu, mutt’ mitä reppu sisältää se onkin eri juttu: tarinoita repusta.

Ei. Hmm…Zen ja rinkkaamisen taito: tutkimusmatka Aasian maihin.

Ei. Hmm. Matkakertomus 228 päivän rinkkauksesta 11 Kaukoidän maassa: Kiina, Thaimaa, Malesia, Singapore, Indonesia, Filippiinit, Vietnam, Kambodza, Laos, Intia ja Nepal.

Okei, tällä mennään. Tehdään siitä vielä törkeän hauska ja räikeän rehellinen, niin johan on ihme jos ei porukkaa kiinnosta.

Brian Michael Bendis: Guardians of the Galaxy 2 – Angela

Galaktiset seikkailut muuttuvat vielä astetta kosmisemmiksi tässä albumissa.

Neil Gaimanin luomalla Angela-enkelillä nimittäin on asiaa Guardians-ryhmälle: Gamora, yksi galaksin tappavimmista sotureista, pitää nimittääin hallussaan Angelan kaipaamaa salaisuutta….

Koko Marvel-universumin kohtalo ratkeaa tässä seikkailussa!

Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Locke & Key 6 – Alpha & Omega

On aika avata lopullinen ovi.

Jotkin ovet ovat avautuneet  johonkin omituiseen, toiset hauskaan ja harvat…vain avautuneet. Viimeinen avain vie meidät  tarinan loppuratkaisuun, ja päättää arvoitusten talon kertomuksen.

Mutta sitä ennen hyvän ja pahan voimat taistelevat  vielä kerran.

Uskallatko katsoa mitä oven takana on?

Mike Mignola & John Arcudi: B.P.R.D. Hell on Earth 7 – A Cold Day In Hell

The Return of the Master-albumissa alkanut taistelu jatkuu nyt.

Venäläisen okkultisten tieteiden osaston zombie-johtaja vie  B.P.R.D. lumimyrskyn läpi helvetin demoneita ja hirviöitä vastaan.

Sillä välin Johann johtaa pelastusoperaatiota Chicagon raunioihin. Mutta henkiinjääneiden sijaan he löytävätkin kulkutaudin ja mutanttien armeijan…

Russ Manning: Tarzan – The Complete Newspaper Strips 1: 1967-1969

Edgar Rice Burroughsin perikunta valitsi henkilökohtaisesti vuonna 1967 Russ Manningin tuomaan sarjakuvasivuille Tarzanin luojan alkuperäisen vision.

Tämä ensimmäinen kokoelma vie Tarzanin mielikuvituksellisiin seikkailuihin Pal-ul-donista Opariin, Pellucidariin ja vielä kauemmaksi.

Russ Manning: Tarzan – The Complete Newspaper Strips 2: 1969-1971

Toisessa kokoelmassa on mukana viisi seikkailua päivittäisstripeistä ja viisi seikkailua sunnuntaisarjoista.

Niissä Tarzan tapaa Kivisen Faaraon, kun taas hänen poikansa Koral kohtaa Gryfin palvojat. Samoin selviää mm. kuinka Tarzan tapasi Janen.

The Transformers Classics UK 1

Ensimmäinen kokoelma Isossa-Britanniassa julkaistuja Transformers-sarjakuvia ei sisällä vain klassisia seikkailuja.

Mukana on mm. selvitys siitä kuinka tarinat asettuvat Yhdysvalloissa julkaistuihin juoniin, tekijöiden haastatteluja sekä muita erikoisartikkeleita.

Kaikille Transformersien ystäville tämä on pakko-ostos, ja kaikille heitä tuntemattomille tämä on tutustumisen arvoinen teos.

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Karhunvatukoita

Metsän hyväkäytöksiset kärppä ja ilves kohtaavat kamalan luonnon jo kolmannessa kokoelmassa. Mukana hämmentämässä soppaa nähdään lukuisa joukko muitakin luomakuntamme eläimiä, joista paraatipaikan kannessa saa tällä kertaa Karhu.

Omien sanojensa mukaan Jarkko Vehniäinen (s. 1973) tekee sarjakuvia, joita itsekin haluaisi lukea. Kamalan luonnon säälimätön huumori on herättänyt lukijat kautta maan paheksumaan sarjakuvan keskeisen parivaljakon raatelevia ominaispiirteitä. Toisaalta kärpän ja ilveksen kaksikko ei jätä kylmäksi muita kuin laumoittain jäniksiä. Luonnon luomat elikot pohtivat saalistamisen lomassa asioita, jotka koskettavat meitä jokaista.

Petri Hiltunen: Väinämöinen – Tietäjä tien päällä

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen, on tehnyt paluun Suomeen. Väinö itse ei ole muuttunut miksikään, mutta kotimaansa on. Niinpä hän lähtee tutkimaan isänmaansa teknologisoituneita tantereita seuranaan city-menninkäinen Jabe.

Oliko Väinämöinen poissa liiankin kauan? Jabella ja muilla paremmin ajassa kiinni olevilla hahmoilla riittää selitettävää itselleen tietäjälle.

Väinämöinen jakaa perinnetietämystään ja saa samalla oppia nykymaailman menosta. Sarjakuva sisältää runsaasti viitteitä Kalevalan tarinoihin. Suurinta osaa Tietäjä tien päällä -kirjan sarjakuvista ei ole julkaistu aiemmissa Väinämöinen-kokoelmissa.

Leave a Reply