Siirry suoraan sisältöön

Viikon 12/2020 uutuudet Sarjakuvakaupalla

Luettelo:

Kotimaiset uutuudet
Manga-uutuudet
Ulkomaiset uutuudet
Lehdet ja kirjat
Oheistavara
Käytetyt sarjakuvat
Elokuvat

KOTIMAISET UUTUUDET

Moa Romanova: Paniikkiprinsessa

Moalla on kriisi.
Hän viruu unettomana ja passiivisena likaisten vaatteiden ja latausjohtojen sekamelskassa ja etsii maanisesti muutosta elämäänsä.
Tinderissä hän tapaa kuuluisan mediapersoonan, viisikymppisen miehen, joka haluaa ryhtyä taiteilijuudesta haaveilevan Moan mesenaatiksi.

Ruotsalaisen Moa Romanovan persoonallinen debyyttialbumi Paniikkiprinsessa on paitsi sarjakuvaromaani myös selviytymistarina.
Teos käsittelee paniikkihäiriötä, päihteitä ja lamauttavaa pelkoa elämän edessä – mutta myös sitä, miten huumorin avulla voi päästä eteenpäin. Kirjasta tuli Ruotsissa jättimenestys.

Enki Bilal: Tapaamme Pariisissa – Kolmas näytös

Enki Bilalin Hirviötetralogiassa on kertojina kolme ääntä: Nike, Leyla ja Amir, kolme eri puolille maailmaa päätynyttä Sarajevon orpoa.

Tetralogia kertoo muistista, yksilöllisestä ja kollektiivisesta muistista, jossa sekoittuvat muistikuvat Enki Bilalin synnyinmaan Jugoslavian hajoamisesta ja visiot joita Bilal maalaa menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.

Tämä tulevaisuudentutkimus laajentuu Balkanilta kaikkialle maailmaan, tähän ainoaan joka meillä on ja joka siis on paras kaikista mahdollisista maailmoista.

Tapaamme Pariisissa seuraa edelleen Niken yirtyksiä täyttää lupauksensa ja yhdistää Sarajevon orpokolmikko.

Charlier & Giraud: Blueberry – Rautahepo/Teräskäsi/Siouxien jäljillä

Charlierin ja Giraudin luoma luutnantti Blueberry on sarjakuvamaailman tunnetuimpia lännensankareita, jonka seikkailut ovat viihdyttäneet suomalaisia lukijoita jo 70-luvulta asti.
Like Kustannuksen kolme ensimmäistä Blueberry-albumia ovat pitkään olleet keräilyharvinaisuuksia, mutta tämä suurikokoinen kokoelma tuo klassiset tarinat taas saataville runsaan oheismateriaalin kera. Hieno kovakantinen kirja on pakkohankinta kaikille Blueberryn ystäville.

Luutnantti Blueberry komennetaan suojelemaan kenraali Dodgen rautatieprojektia, mutta työtä häiritsevät intiaanien lisäksi myös kilpailevan rautatieyhtiön miehet. Hurjia käänteitä tarjoileva tarina ja yksityiskohtainen kuvitus luovat yhdessä autenttisen kuvan villin lännen hahmoista ja miljööstä.

Uusi painos uudella kannella.

Tommi Musturi: Future #4

Tommi Musturin uusin sarjakuva on 10-osainen lehtimuotoinen oudon scifin eepos FUTURE. Kokonaisuus kietoo lukijansa tarinoiden verkostoon, hyppien eri aikatasoilla ja paikoissa eri puolilla universumia.

Sarjan neljäs osa esittelee boheemin taiteilijaryhmän, joka on paennut maan alle taiteen muuttuessa laittomaksi.
Lue myös, miten vihainen keinoäly sinua kohtelisi, miltä kuulostavat nykyajan äänet ja mitä mahtaa tapahtua suuressa thermosfäärissä leijuvassa muovipussissa muutama tuhat vuotta tästä hetkestä.
Lehti kertoo myös lisää unenomaisesta Centran kaupungista sekä sen asukkaista.

Dorka: Bull

Bull kertoo Bull Mentulan niskasta.

Bull saa inspiraationsa Juice Normaali -yhtyeen modernista klassikosta Tuokaa minulle Bull Mentulan pää.
Hiukan fanaattiselta vaikuttava fani Keijo Punkkari ottaa biisin sanoman kirjaimellisesti ja lähtee leikkaamaan Bullilta päätä.

Hän, tai kukaan muukaan, ei valitettavasti ole hoksannut, että pään irtoaminen vapauttaa oman tietoisuutensa kehittäneen niskan. Niska päättää irtautua (myös itsenäisesti toimivasta) päättömästä ruumista. Hommat eskaloituvat melko apokalyptiselle tasolle, kun tuhoa levittävä ruumis ja voimiaan keräävä / armeijaa rakentava niska kulkevat tahoillaan kohti vääjäämätöntä välienselvittelyä.

Dorka: Jeesus tulee, oletko valmis?

Jeesus on hiukan raamatullinen skeittausjutska.

Sarjakuvassa skeitti on artifakteista ja akteista jumalaisin, jota jo Aatami ja Eeva ovat paratiisisa kurittaneet.
Skeitistä tykkäävät kaikki Saatanaa myöten, mutta jossain kohtaa skeittaus joutuu fundamentalistien keppihevoseksi ja hommasta lähtee maku.

Silloin vanha vihtahousu on tosiuskovaisten tukena, kun fariseusten väärät skeittiopit pitää häätää suoraan käärmetarhaan, johon ne kuuluvatkin.

Tiitu Takalo: Memento Mori

Suomalaisen sarjakuvan huippuihin kuuluva piirtäjä ja tarinankertoja Tiitu Takalo kertoo koskettavan omakohtaisen tarinan sairastumisesta vakavasti.

Memento mori on Tiitu Takalon yli 200-sivuinen, omaelämäkerrallinen nelivärisarjakuva siitä, miten hän sai täysin odottamatta aivoverenvuodon 38-vuotiaana.

Teos on dramaattinen kertomus ihmisen elämän täydellisestä mullistumisesta yhdessä yössä – sairastumisesta, sairaanhoidosta ja pitkästä toipumisajasta, joka johti sarjakuvataiteilijan pohtimaan laajemminkin elämän tarkoitusta ja omaa paikkaansa maailmassa.
Kaunis ja riipaiseva tarina avautuu Takalon upean maalauksellisina sarjakuvasivuina.

Pauli Kallio & Christer Nuutinen: Kramppeja & nyrjähdyksiä – Antisankaritarinoita aikuisille

Antisankaritarinoita aikuisille on seitsemäs ja viimeinen Suomen Kuvalehdessä ilmestyneiden Kramppien & nyrjähdysten kokoelma.

Kuvalehden jaksojen lisäksi kirja sisältää kymmenkunta sivua uusia sarjakuvia.
Tanjan, Riston ja Eliaksen kesäretki sujuu suunnitelmien mukaan eläinpuistossa ja taidemuseossa, kunnes kotimatkalla sekopäinen vauhtihirmu on lopettaa lomailun kuin seinään.
Syksymmällä Tanja ja Risto tajuavat, että heidän esikoisensa on aika polkaista esikouluun. Basisti Kimmo ottaa asiakseen ryhdistäytyä Kadunlakaisijat-yhtyeen rytmiseksi selkärangaksi.
Esko havaitsee, että hänen keskittymiskykynsä on heikentynyt ja korkeanpaikankammonsa voimistunut.
Lopulta Esko ja Heidi hyppäävät järveen punaisen kesämökin hämmentyneinä ja velkaisina omistajina.

Tuisku Hiltunen: Kuutamo ja muita kertomuksia

Tuisku Hiltusen (s. 1995) esikoisalbumi sisältää kolme herkkävireistä sarjakuvanovellia.

Nimisarja käsittelee kahden miehen suhdetta ja sijoittuu nykyaikaan sekä kuolemanjälkeiseen elämään.
Yli meren seilaa purjelaivojen aikakaudelle.
Pakolliset päivitykset lentää tulevaisuuteen, jossa avaruusmatkailu on arkipäivää.

Kertomukset sijoittuvat eri aikakausiin, ne on luotu eri tarkoituksiin, eri aikoina ja erilaisissa tunnetiloissa. Niiden ei ollut tarkoitus päätyä samoihin kansiin, mutta toisin kävi.
Tarinoista löytyi yhtäläisyyksiä, jotka nivovat niistä kokonaisuuden. Kaikki kolme kertovat rakastetuksi tulemisen tarpeesta, kiintymyksestä, velvollisuudentunnosta ja kutsumuksesta.
Ne kuvaavat mutkikkaita ihmissuhteita, joita rakkaus ei tee yhtään helpommiksi.

Samson: Musta hevonen – Vuokrakolmio Bermudalla

Mustakeltaisen maailmankuvan omaavan suomenhevosen seikkailuja albumimuodossa.

Musta hevonen -sarjakuva ilmestyy Suomessa näissä lehdissä: Maaseudun tulevaisuus, Seutuneloset, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Aamuposti.

.

.

Pauli Kallio: Mutta suurin on rakkaus

Mutta suurin on rakkaus näyttää rakkauden monet kasvot ja vaihtelevat ilmeet.

Rakkaus on nuori tai vanha, saavuttamaton unelma tai osa jokapäiväistä arkea, täynnä elämää tai kuolleempi kuin jäinen jalkakäytävä.
Se voi olla kahden ihmisen suhde tai useamman osallisen soppa, sisarusten tai lapsen ja vanhemman välinen side.

Jokainen meistä määrittelee rakkauden eri tavalla, mutta silti tiedämme, mistä puhumme, kun puhumme rakkaudesta.

Pauli Kallio kirjoitti yksitoista tarinaa rakkaudesta tai sen puutteesta ja etsi niille yhtä monta piirtäjää. He ovat Mari Ahokoivu, Maria Björklund, Juliana Hyrri, Wolf Kankare, Mika Lietzén, Aino Louhi, Eeva Meltio, Emmi Nieminen, Viivi Rintanen, Aino Sutinen ja Jussi Waltameri. Joukossa on sekä tuttuja suomalaisen sarjakuvan eturivin tekijöitä että nousevia tähtiä.

JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Lapsus

“Hyvästi akateeminen minimalismi. Tervetuloa secondhand BabyBjörn.”

JP Ahonen kuvaa kolmannessa Villimpi Pohjola -albumissaan aikuisuuden kynnyksellä rimpuilevien ikiopiskelijoiden absurdia arkea lämmöllä ja huumorilla, johon on helppo uppoutua.

Kun kaverit saavat jälkikasvua, opintotuet ovat finaalissa ja professorit alkavat tuntua fukseja houkuttelevammilta, lienee korkea aika valmistua… Koko Villimpi Pohjola -sarja on jälleen saatavilla, kun odotettu uusi painos kirjasta Villimpi Pohjola: Lapsus ilmestyy.

Matti Nieminen & Anssi Rauhala: Väinö I – Suomen kuningas

Vuosi 1918 oli rauhaton koko Euroopassa.

Myös Suomessa mylläsivät poliittiset ristiriidat, itsenäisyysjulistusta oli seurannut tuhoisa sisällissota. Tietyissä piireissä heräsi ajatus tehdä Suomesta kuningaskunta, luoda kansalle johtajahahmo joka palauttaisi maan raiteilleen.

Hessenin prinssi Friedrich Karl sai hämmentävän sähkeen. Hänelle tarjottiin kuninkaan virkaa lähes tuntemattomassa maassa. Kareilla oli läheiset välit Saksan johtoon, olihan hän naimisissa Margarethen, keisari Vilhelm II:n sisaren kanssa. Myönteinen päätös ottaa kuninkuus vastaan syntyi nopeasti, mutta sitten… Suomi ei saanut kuningasta, kuten tiedetään.
Vähemmän on puhuttu siitä, mitä tapahtui kulisseissa, mitä Friedrich itse ajatteli lyhyen mutta kiihkeän ja arvaamattoman arvonnousunsa aikana? Tästä kertoo Rauhalan ja Niemisen sarjakuvateos Väinö 1 – Suomen kuningas.

Sira Moksi: Köyhien puutarha

Sira Moksin piirroksissa päättäjät, julkkikset ja möläyttelijät saavat palautetta suurten ansioidensa mukaan.

Köyhien puutarha sisältää Moksin poliittisia pilapiirroksia vuosilta 2017-2020.

.

.

Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto – Ketun oma kirja

Kamalan luonnon suosikkihahmo kettu on saanut oman kirjan.

Tähän 96-sivuiseen pikkujärkäleeseen on kerätty kaikki parhaat kettusarjikset ihka ensimmäisistä ketun tähdittämistä stripeistä tähän päivään. Mukana lukijoiden suurimmat suosikit vuosien varrelta sekä runsaasti strippejä joita ei ole vielä albumeissa julkaistu!

Sarjari 107 – Pelit

Johanna Sinisalo & Hannu Mänttäri: Tiskivuoron juomapeli
Aura Ijäs: Eräs pelihistoria
Repi: Flashback
Annastina Sonné: Inkku-Pinkku – Linnun liike
Jarno Latva-Nikkola: Jokerina pokerissa
Mikael Salo: Satu Sammalkorpi – “Wicked Game”
Sini Sisättö
Marko Latva-Nikkola: Noitien talossa
Otso Höglund: Kyyneleitä sateessa
Ruth Johansson: Suhvelit
Juho Sihvonen: Pelin henki
Oskari Siirtola: Päätöntä menoa
Jussi Heinonen: Psykoosisimulaatio
P. A. Manninen & Hannele Kivilahti: Kapteeni Kuolio ja suuri muinainen Legeraidi
Sami Myllyniemi: Sika Siisti & Sika Mage & Sika Lihaksikas
Harri István Mäki: Elämä on peliä
Krisse Tuominen: Kelaa sitä leikkuria
Krisse Tuominen: Brutaalin rehellinen hahmo- ja tarinageneraattori
Aleksi Siirtola: Video Game Evolution
Kansi: Repi

Petri Hiltunen: Kalkkaro 93

Kalkkaro on Petri Hiltusen piirtämä ja käsikirjoittama lännensarja, joka on ilmestynyt sanomalehdissä vuodesta 2005 alkaen.
Sarja sijoittuu Yhdysvaltojen eteläosaan 1860-luvun lopulle.
Tarinoita ei ole aikaisemmin julkaistu albumeissa. Kalkkaro ilmestyy kerran kuukaudessa.

Kriminaali

Rikollinen.

Gangsteri.

Lainsuojaton.

KRIMINAALI!

Tekijät: Hannu Kesola, Simone Guglielmini, Alex Diotto, Antti Kosonen ym.

Petri Hiltunen: Kalkkaro 94

Kalkkaro on Petri Hiltusen piirtämä ja käsikirjoittama lännensarja, joka on ilmestynyt sanomalehdissä vuodesta 2005 alkaen.
Sarja sijoittuu Yhdysvaltojen eteläosaan 1860-luvun lopulle.
Tarinoita ei ole aikaisemmin julkaistu albumeissa. Kalkkaro ilmestyy kerran kuukaudessa.

Marta Breen & Jenny Jordahl: Naiset – 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta

Tietokirja, sarjakuva, lastenkirja, nuortenkirja, yhteiskunnallinen kirja – sitä kaikkea on Naiset – 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta. Sarjakuvan muotoon kirjoitettu cross-over-kirja kertoo informatiivisesti ja raikkaasti naisten matkasta kohti tasa-arvoisempaa maailmaa.

Vielä 150 vuotta sitten naiset ja miehet elivät hyvin eriarvoista elämää. Naiset eivät saaneet äänestää vaaleissa, eivät ansaita omaa rahaa puhumattakaan siitä, että he olisivat voineet päättää omasta kehostaan.

Kirjailija Marta Breen sekä kuvittaja Jenny Jordahl kertovat kiehtovasti ja inspiroivasti monet vaiheet naisten matkasta tasa-arvoisempaan maailmaan.
Kirja sopii jokaiselle, joka haluaa oppia feminismin historiasta mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa.
Aiheita ovat mm. naisasialiike, maailman tunnetut naisjohtajat, abortti ja ehkäisy.

Morris & Goscinny: Lucky Luke 38 – Daltonin muori

Hykerryttävä klassikkouusinta lännenkomedian ystäville.

Huumorisarjakuvan mestarit Rene Goscinny (tarina) ja Morris (kuvitus) ovat täydessä iskussa tässä sähäkässä seikkailussa, jossa Daltonin veljekset jälleen kerran pakenevat vankilasta.
Karkumatkallaan konnakatras päätyy äitinsä hoteisiin ja pippuristakin pippurisempi Daltonin muori osoittautuu todella tiukaksi vastustajaksi jopa Lucky Lukelle.
Mukana menossa myös Jolly Jumper ja Rantanplan.
Alkuun

MANGA-UUTUUDET

Nagabe: Nivawa ja minä 3

Maan alla luolissa elää aficoina tunnettu, vasta äskettäin löydetty laji.

Uteliaat aficat ovat kiinnostuneita ihmiskulttuurista, ja eräs perhe lähettää poikasensa sitä oppimaan.
Jostain syystä opettajaksi valikoituu joutilas nuorimies, jonka kommunikaatiokyvyissä tai lapsiystävällisyydessä ei ole kehumista…

Ikäraja 12+ / Komedia

Yoko Nogiri: Minun susipoikani 3

Suurten tunteiden vuoristorataa on jälleen luvassa, kun Komugi luovii tietään lukion ihmissuhdeviidakossa.

Vai onko ”ihmissuhde” laisinkaan oikea termi, kun lämpimien tunteiden kylmä kohde sattuu olemaan myös susi?
Komugi yrittääkin jäähdyttää suhteensa Oogamiin, mutta sepä on helpommin sanottu kuin tehty.

Ja sitten Oogamin menneisyydestä paljastuu kaiken mullistava salaisuus…

Ikäraja 10+ / Romantiikka/Huumori

Eiichiro Oda: One Piece 92

Juuri kun Wa-valtakunnan salat ovat aukeamaisillaan, Olkihatut saavat vastaansa karmean Kaidoon.

Luffy käy taisteluun lentävän lohikäärmeen kanssa! Nuudelikokki Sanji taas ottaa mittaa ganstereista.
Entä kuka on näyttämölle astuva Komurasaki?

Ikäraja 12+ / Seikkailu

.

Rino Mizuho: Maaginen suklaapuoti 15

Suklaakauppias Shokoro tarjoaa taas suklaata ansaitsemasi mukaan!

Nyt painitaan monenmakuisen kateuden kanssa.
Shokoran suklaista pääsee nauttimaan muun muassa pianouraansa sureva muusikko, julkkikseksi keinolla millä hyvänsä tahtova koulutyttö ja nuori nainen, joka nousee kapinaan äitiään vastaan.

Entä mitä Shokoralle tärkeää Cacao yrittää korjata?

Ikäsuositus 10+ / Jännitys/fantasia

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 19

Alphonse ylittää vuoren lumipyryssä kantaen mukanaan tärkeää viestiä.

Samaan aikaan Ed joutuu turvautumaan vihollisten apuun. Mutta kehen voi enää luottaa, kun sotaa käydään joka rintamalla?

Ikäraja 12+ / Seikkailu

.

Hajime Isayama: Titaanien sota 29

Titaanit ja armeijat ottavat yhteen.

Ystävää on vaikea erottaa vihollisesta ja taistelu soturien sieluista roihuaa valtoimenaan.
Petturit astuvat varjoista ja veri värjää kadut…

Ikäraja 15+ / Toiminta/Dystopia

.

Sui Ishida: Tokyo Ghoul:re 6

CCG on ainoa ghouleja vastaan taisteleva organisaatio maailmassa.

Keinoja kaihtamatta se pyrkii puolustamaan ihmiskuntaa saalistajista vaarallisimmalta. Tämän salatun sodan uusin ase on ihmiskehoon asennettu kagune, ghoulien kauhua herättävä saalistuselin. Kagunen myötä tutkijatkin saavat ghoulien voimat ja kyvyt.
Tuleeko heistä valttikortti sodassa ihmissyöjiä vastaan, vai muuttuvatko hekin hirviöiksi?

Ghoulit näyttävät voimansa ja kuolema korjaa satoaan CCG:n riveissä. Quinx-ryhmä menettää yhden tärkeimmistä jäsenistään. Tutkijat löytävät tiensä Sen Takatsukin jäljille, mutta onko jo liian myöhäistä…?

Ikäraja 15+ /Kauhu/Toiminta

Ukami: Gabriel Dropout 7

Ei ole helppoa olla Taivaan lähettiläs, kun mieli tekisi keskittyä nettipeleihin!

Nuori enkeli Gabriel, ystävien kesken Gabi, on tullut Maan päälle oppimaan lisää ihmisistä, jotta osaisi auttaa ja johdattaa heitä. Mutta ihmisten huvitukset kiinnostavat heitä itseään enemmän…

Tässä kirjassa yritetään suojella ystävää, hankkia uusia sellaisia ja opetella uimaan. Lisäksi eräs enkeli ja eräs (tuleva) arkkidemoni ottavat jälleen mittaa toisistaan!

Ikäraja 10+ /Komedia

Toboso Yana: Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 1

Sebastian on arvostetun Phantomhiven aristokraattisuvun täydellinen hovimestari.

Hän on tietävä, oppinut, tyylikäs, loistava kokki ja taitaa taistelulajit. Silti hän saa juosta pikimustan frakin liepeet liehuen 12-vuotiaan isäntänsä asioilla.

Yliluonnollisen taitavan hovimestarin palvelukset eivät kuitenkaan ole ilmaisia ja lopullisen palkkion joutuu maksamaan nuori isäntä.
Sitä ennen parivaljakon pitää selvittää Lontoon alamaailman saloja ja kostaa pari murhaa.

Ikäraja 14+ / Fantasia/Jännitys

Yoshihiro Takahashi: The Last Wars 11

Haavoittuneen Monsoonin raivo ei tunne rajoja. Yhä rauhan puolesta puhuva Sirius turvautuu epätoivoiseen tekoon…

Ikäraja 13+ / Toiminta/Seikkailu

.

.

.
Alkuun

ULKOMAISET UUTUUDET

Tom Scioli: Fantastic Four – Grand Design

Because you demanded it!

The bestselling GRAND DESIGN franchise continues with Marvel’s First Family!
Brought to you by critically-acclaimed cartoonist TOM SCIOLI (GØDLAND, TRANSFORMERS VS. G.I. JOE) in the sole-authorship tradition made famous by ED PISKOR’S X-MEN: GRAND DESIGN trilogy!
Join the Watcher and witness how it all began…Plus appearances by your faves: Doctor Doom! Black Panther! Namor! Galactus! Mole Man! The Inhumans!

Ryan Ferrier & Priscilla Petraites: Rat Queens 7 – The Once and Future King

A vengeful presence from the past forces the Rat Queens to face their own demons in order to save everything they’ve ever loved!

Can the Queens hold their own legacy together when faced with their greatest challenge yet?

A whole new era for the Rat Queens begins here, chronicled by a brand new creative team!

Gengoroh Tagame: My Brother’s Husband

Yaichi is a work-at-home suburban dad in contemporary Tokyo; formerly married to Natsuki, and father to their young daughter, Kana.

Their lives suddenly change with the arrival at their doorstep of a hulking, affable Canadian named Mike Flanagan, who declares himself to be the widower of Yaichi’s estranged gay twin, Ryoji.
Mike is on a quest to explore Ryoji’s past, and the family reluctantly but dutifully takes him in.

What follows is an unprecedented and heartbreaking look at the state of a largely still-closeted Japanese gay culture: how it’s been affected by the West, and how the next generation can change the preconceptions about it and prejudices against it.

John Allison & Max Sarin: Giant Days 12

It’s never a quiet day at the University of Sheffield as best friends Esther, Susan and Daisy try do regular things like solving comic book shop capers, attending McGraw’s brother’s wedding, and Daisy learning to drive OH MY GOD WE’RE ALL DOOMED.

The Eisner Award nominated team of John Allison (By Night) and Max Sarin are back with new unforgettable stories about the best BFFs ever, including a special issue both written and illustrated by Allison himself. Collects issues #45-48.

Nagabe: The Girl from the Other Side – Siúil, a Rún 4

Shiva’s little white lie has had devastating consequences.

While she reels from the shock of the horrific events that have unfolded, Auntie reveals to Teacher how Shiva came to live under her roof-and the cruel fate that awaits all who are afflicted by the curse.

.

.

David Andry & Alejandro Aragon: Resonant 1

A decade has passed since the first Waves hit, unleashing humanity’s darkest impulses and plunging the world into chaos.

Paxton, a single father of three, must venture from the secluded haven they’ve built to restock the medicine his chronically-ill youngest son needs to survive.
When the somewhat routine trip goes awry, Paxton and his children–now separated–will battle everything in their path to reunite.

Nagabe: The Girl from the Other Side – Siúil, a Rún 5

What Teacher feared most is true-the child Shiva has been afflicted with the curse of the Outsiders.

Yet somehow, even touched by the blight, she remains human.
How can it be possible? And what of the Insiders, and the revelation from their Holy Father?
His divine words portend trouble for Shiva and Teacher alike…

Yoshiharu Tsuge: The Man Without Talent

A Japanese manga legend’s autobiographical graphic novel about a struggling artist and the first full-length work by the great Yoshiharu Tsuge available in the English language.
Yoshiharu Tsuge is one of comics’ most celebrated and influential artists, but his work has been almost entirely unavailable to English-speaking audiences.

The Man Without Talent, his first book ever to be translated into English, is an unforgiving self-portrait of frustration. Swearing off cartooning as a profession, Tsuge takes on a series of unconventional jobs — used camera salesman, ferryman, and stone collector — hoping to find success among the hucksters, speculators, and deadbeats he does business with.

Instead, he fails again and again, unable to provide for his family, earning only their contempt and his own. The result is a dryly funny look at the pitfalls of the creative life, and an off-kilter portrait of modern Japan.
Accompanied by an essay from translator Ryan Holmberg that discusses Tsuge’s importance in comics and Japanese literature, The Man Without Talent is one of the great works of comics literature.

Nagabe: The Girl from the Other Side – Siúil, a Rún 6

Pursued by soldiers, Teacher and Shiva left their home and searched for a new one in a distant hamlet.

They thought to hide away there, but fate was not so kind to them.
The cursed soldiers… The Insiders’ plans… Even Teacher himself.

The mysteries surrounding them slowly begin coming to light…

Nagabe: The Girl from the Other Side – Siúil, a Rún 7

Hounded by two transformed soldiers desperate for salvation and with Teacher reeling from revelations about his own forgotten former life, the past finally catches up to Teacher and Shiva.

With danger closing in around them at terrifying speed, is there nowhere safe for them to live a normal life together…?

.

Gerry Duggan & Juan Ferreyra: Punisher Kill Krew

The War of the Realms may be over – but for the Punisher, the conflict never ends!

To combat Malekith’s invasion, Frank Castle raised his own personal army.
And now, in the war’s aftermath, Punisher’s crew has some scores to settle!
The Punisher has stolen Thor’s flying goat and is traversing the Ten Realms on a mission. But his first stop is…Counter-Earth?!
He made a promise of vengeance – and Frank keeps his promises. But a van full of orphans is about to make that vow a lot more complicated. And while Frank has picked up some unlikely allies for his Kill Krew, can he keep them alive?

It’s an action epic unlike anything you’ve ever seen from the Punisher before. One team. Ten Realms. All-out war!

Nagabe: The Girl from the Other Side – Siúil, a Rún 8

For Shiva’s sake, another life must be sacrificed.

Teacher thought he had steeled himself to commit the deed, but perhaps some lingering trace of his humanity stilled his hand.
Unable to harm others, he realizes the only recourse is to instead sacrifice himself.

But what remains once the soul is gone?

Jason Aaron: Thor by Jason Aaron – The Complete Collection 2

Jason Aaron’s legendary saga continues -with more Thors than ever before!

In the last days of Midgard, the Thunder God fights to save his adopted home from Roxxon -and its monstrous new boss!
But when the Son of Odin is rendered unworthy to lift Mjolnir, a new hero rises -Thor, Goddess of Thunder!

Who is the mystery woman who now commands the thunder and lightning? Wouldn’t Malekith, Odin and the Odinson himself love to know!
Plus, Old King Thor battles Galactus at the end of time!
Young Thor tries to prove himself worthy!
The Girls of Thunder!
The accursed origin of Malekith! The beginnings of the War of the Realms!
And -when the multiverse is shattered by SECRET WARS -an army of Thors police Battleworld

Greg Rucka & Michael Lark: Lazarus 6 – Fracture I

Two years have passed since current Carlyle Lazarus Forever was betrayed on the battlefield, and now the Carlyle Family finds itself surrounded on all sides.

With time running out for her Family, Johanna recruits Forever to go on the attack.
As Lazarus fights Lazarus, the next Forever Carlyle in training, 14-year-old “Eight,” finds herself in a life-or-death struggle of a different kind.

Steve Ditko: Strange Suspense – The Steve Ditko Archives 1

Before the Amazing Spider-Man, before the mysterious Dr. Strange, before the black-and-white world of the Ayn Rand-inspired Mr. A, the legendary comic book artist Steve Ditko was conjuring all manners of horrors at his drawing table.

In his first two years in the industry (1953 and 1954), Ditko drew tales of macabre suspense that were not yet hobbled by the imminent Comics Code Authority (adopted in Oct. 1954).
These stories featured graphic bloodshed, dismemberment and blood-curdling acid baths as the ugly end to the lives of the dark and twisted inhabitants of Steve Ditko’s imagination.

The Steve Ditko Archives Vol. 1 features, for the first time, spectacular full-color reprints of every story from those first two years of his career.
Beginning with Ditko’s very first story to Ditko’s short stint in the Joe Simon/Jack Kirby studio, to Ditko’s eventual encampment at the Charlton Comics operation in 1954, readers will see the initial works of an artist already at a level of craftsmanship that exceeded most of his peers.
The book also features editor Bell’s insightful introduction, providing historical background and speaking to Ditko’s influence and his unique craft.

Tillie Walden: Are You Listening?

The graphic novel Are You Listening? is an intimate and emotionally soaring story about friendship, grief, and healing from Eisner Award winner Tillie Walden.

Bea is on the run. And then, she runs into Lou.

This chance encounter sends them on a journey through West Texas, where strange things follow them wherever they go.
The landscape morphs into an unsettling world, a mysterious cat joins them, and they are haunted by a group of threatening men. To stay safe, Bea and Lou must trust each other as they are driven to confront buried truths.
The two women share their stories of loss and heartbreak–and a startling revelation about sexual assault–culminating in an exquisite example of human connection.

Harley Quinn and the Birds of Prey

Relive key stories of the Birds of Prey-Black Canary, Huntress, Renee Montoya, and Cassandra Cain, not to mention Harley Quinn-along with the deadly Black Mask!

This new title collects Detective Comics #831, Nightwing/Huntress #2, Gotham Central #6, Batman #567, Catwoman #16 (2002 series) and a story from Showcase ’96 #3.

.

Tille Walden: On a Sunbeam

A ragtag crew travels to the deepest reaches of space, rebuilding beautiful, broken structures to piece the past together.

Two girls meet in boarding school and fall deeply in love–only to learn the pain of loss.

With interwoven timelines and stunning art, award-winning graphic novelist Tillie Walden creates an inventive world, breathtaking romance, and an epic quest for love.

Savage Sword of Conan – The Original Marvel Years Omnibus 2

SAVAGE SWORD OF CONAN, the cornerstone of Marvel’s black-and-white magazine line, offered up stories of fiction’s most famous barbarian unencumbered by the Comics Code.

With the rules of civilized publishing cast off , SAVAGE SWORD presented ferocious, untamed tales the likes of which Conan himself would approve.
Writer Roy Thomas and artistic greats, including John Buscema and Neal Adams, took full advantage, and the results were a sensation.

Multipart sagas like “The People of the Black Circle” luxuriate in extended tellings, while a Buscema take on “The Tower of the Elephant” explores the nuance of an all-time Robert E. Howard classic. And we’re topping it off with MARVEL COMICS SUPER SPECIAL #2, a tale of vengeance lavished with fully painted coloring.

Tillie Walden: Spinning

Tillie Walden’s Eisner Award winning graphic memoir Spinning captures what it’s like to come of age, come out, and come to terms with leaving behind everything you used to know.

It was the same every morning. Wake up, grab the ice skates, and head to the rink while the world was still dark.

Weekends were spent in glitter and tights at competitions. Perform. Smile. And do it again.

She was good. She won. And she hated it.

For ten years, figure skating was Tillie Walden’s life.
She woke before dawn for morning lessons, went straight to group practice after school, and spent weekends competing at ice rinks across the state.
Skating was a central piece of her identity, her safe haven from the stress of school, bullies, and family.
But as she switched schools, got into art, and fell in love with her first girlfriend, she began to question how the close-minded world of figure skating fit in with the rest of her life, and whether all the work was worth it given the reality: that she, and her friends on the team, were nowhere close to Olympic hopefuls.
The more Tillie thought about it, the more Tillie realized she’d outgrown her passion–and she finally needed to find her own voice.

Linda Sejic & Matt Hawkins: Swing 1

Spinning off from the universe of SUNSTONE comes a slice-of-life romantic story about a couple trying to regain the sexual energy from the beginning of their relationship by swinging with other couples.

An emotional journey of two people fighting to stay in love

.

.

Tille Walden: The End of Summer

In a secluded castle, at the beginning of a winter that is predicted to last for three years, Lars is battling illness and boredom.

He passes the time with his siblings and his giant cat, Nemo, as secrets are revealed and tensions within the family begin to simmer…

Tillie Walden’s classic debut graphic novel returns in this special edition that includes the new prequel story, ‘Lars & Nemo’.

Stjepan Sejic: Harleen

It’s been months since Dr. Harleen Quinzel began interviewing criminals at Arkham Asylum, and she’s having strange dreams about one of them in particular: The Joker.

What starts off as nightmares will soon evolve into fantasies. Despite warnings from the Dark Knight himself, she’s utterly fascinated by this man who seems the perfect expression of her theory; who says all the things she needs to hear; who seems to know her better than she knows herself.
Harleen is a bold new reimagining of the origin of one of DC’s most beloved characters, as envisioned by writer/artist Stjepan Sejic.

Inio Asano: Downfall

From the Eisner-nominated, best-selling author of Goodnight Punpun and solanin, a dark look at what happens when living the life of your dreams becomes your downfall.

Selling copies is the only thing that matters.

So what if your first series just ended and you have no idea how to start the next one, your marriage is breaking up, your pure love of manga has been destroyed by the cruel reality of the industry and nothing seems to fill the sucking void inside you…

Find the secret combo for a new hit manga series and everything will be okay.

Right?

Simon Spurrier & Bilquis Evely: The Dreaming 2 – Empty Shells

As his kingdom crumbles and his subjects search for him in desperation, Dream of the Endless wanders the Earth as an exile from the realm he is meant to embody.

Here, far from the Gates of Horn and Ivory, there are wonders and horrors that even an immortal cannot imagine–until they experience them firsthand.

When an ill-fated romance collapses, Dream is vulnerable to exploitation by sinister forces. And when the heart of an Endless breaks, worlds break with it.

Meanwhile, as the Dreaming’s abandoned inhabitants hunt their absent sovereign, the realm’s reluctant new ruler strains against the confines of its throne, threatening to undo the very reality that supports it. What happens to a fairy tale’s inhabitants when their author goes missing?

Lewis Trondheim & Franck Biancarelli: Infinity 8 Vol. 6 – Ultimate Knowledge

The next temporal reboot in the mind-bending, pulpy, eight-part space opera, we meet the newest recruit in the mystery investigation: Officer Leila Sherad of the Art and Antiquities Division.

Answers begin to fall into place and questions start to find answers in this sixth chapter in the saga written by the legendary Lewis Trondheim and Emmanuel Guibert and illustrated by Franck Biancarelli!

Mark Russell & Richard Pace: Second Coming 1

The book everyone’s talking about, by award-winning writer Mark Russell (Snagglepuss, The Flintstones) and artist Richard Pace (Pitt, New Warriors)!

God commands Earth’s mightiest super-hero, Sunstar, to accept Jesus as his roommate and teach him how to use power more forcefully.
Jesus, shocked at the way humans have twisted his message over two millennia, vows to straighten them out.

Hopeless & Emilio Laiso: Marvel’s Spider-Man – Velocity

Make yours the Marvel Gamerverse with this brand-new story continuing the saga of the webslinger from Marvel’s Spider-Man!

How and why did Peter Parker build the armored Velocity Suit seen in the video game? Find out here!
After the shocking events that turned his life upside down, Spider-Man continues to balance his colliding worlds as he attempts to protect New York City against super villains like Swarm – while reporter Mary Jane Watson delves deep into an investigation with legendary Daily Bugle journalist Ben Urich!
Unexplainable occurrences bedevil the city, and our heroes come face-to-face with…a ghost?! And the secrets of the fan-favorite suit are revealed!

Dawn of X 1

Get in on the ground floor of the Dawn of X!

Jonathan Hickman rewrites all the rules and reinvents the X-Men universe for a new and exciting era!
Hickman himself helms the adventures of a powerhouse team of X-MEN in a world of fresh possibilities — and co-writes the reunited NEW MUTANTS on a cosmic quest to find their missing friend!
And more of the industry’s best and brightest talents take on uncanny X-squads!
X-FORCE — the CIA of the mutant world, one half intelligence, the other half special ops!
Captain Kate Pryde and her MARAUDERS of the high seas!
A new Captain Britain leads EXCALIBUR — made up of Rogue, Gambit, Rictor, Jubilee…and Apocalypse! But who are the FALLEN ANGELS?

Peter Milligan & Alison Sampson: Hit-Girl 6 – India

HIT-GIRL’s in Mumbai.

Mindy lands in India looking for a new mission and quickly uncovers a criminal operation that mutilates children and forces them to beg in the streets.

Time for Hit-Girl to track down the gang’s master and serve justice. A new riot of color and bloodshed from your favorite tween superhero.

Toni Karonen & Juuso Laasonen: Heirs of Rome – Stormbringer

King Chlodio Long-Hair is assembling an army to invade Gaul.

Alongside him is the greatest warlord of the Franks, who has a son named Rocco.
Fifty years later he would be known as Count Rocco, Raven of the North.

A man who would unite the Frankish kingdoms from a bunch of shivering fingers into a fist of iron.

Jim Di Bartolo: The Boy Who Became a Dragon – A Bruce Lee Story

Bruce Lee was born on November 27, 1940 – in both the hour and the year of the dragon.

Almost immediately, he was plunged into conflict: as a child in Hong Kong as it was invaded and occupied by the Japanese; as the object of discrimination and bullying; and as a teenager grappling against the influence of gangs.

As the world knows, Lee found his salvation and calling through kung fu – first as a student, then as a teacher, and finally as a global star.
The Boy Who Became a Dragon tells his story in brilliant comic form.

Gou Tanabe: H.P. Lovecraft’s At the Mountains of Madness 1

This manga adaptation of some of Lovecraft’s best stories is perfect for manga fans and Lovecraft fans alike.
With art resembling more of a western comic book, this book lends itself well as a ‘gateway’ for those who are looking to get into manga!

January 25, 1931: an expedition team arrives at a campsite in Antarctica…to find its crew of men and sled dogs strewn and dead.
Some are hideously mangled, as if in rage–some have been dissected in a curious and cold-blooded manner. Some are missing.
But a still more horrific sight is the star-shaped mound of snow nearby…for under its five points is a grave–and what lies beneath is not human!

Reza Farazmand: Poorlier Drawn Lines

From New York Times bestselling author and artist Reza Farazmand, a new collection of absurdist, insightful comics about surviving friendships, foes, and all of life’s little quirks in the age of technology.

This new collection from the webcomic artist brings his signature snark and poignant observations of these singularly strange and confusing times.
In the world of Poorly Drawn Lines, nothing is too weird or too outlandish for parody.

Steve Englehart & Steve Gerber: Mister Miracle by Steve Englehart and Steve Gerber

In the aftermath of Jack Kirby’s epic run on Mister Miracle, comics masters Steve Englehart and Steve Gerber cemented Mister Miracle’s lore in the DC Universe forever!

Mister Miracle returns after a three-year absence, but so do the villains of Apokolips.

In the aftermath of the New Gods saga, Mister Miracle After Kirby focuses on Scott Free’s attempt to escape something no one has been able to: death.

Jason LaTour & Robbi Rodriguez: Spider-Gwen – Gwen Stacy

Gwen Stacy, Spider-Woman!

You might think you know the story.
A teenager. A radioactive spider. Power. Responsibility. Tragedy.
But you’ve never seen the tale unfold like this!
On another world, it was Gwen Stacy who was bitten – and who developed amazing, arachnid-like powers.
She became the misunderstood hero – and Peter Parker died in her arms.

Now Gwen struggles to balance being the daughter of a cop with life as the outlaw Spider-Woman, suspected of Parker’s murder.
And that doesn’t leave much time for joining her friends on stage as the drummer for New York’s hippest band, the Mary Janes!
And her life is about to get more complicated than ever, courtesy of Earth-65’s answer to fearsome foes including the Lizard, the Vulture, the Green Goblin, Frank Castle and…Matt Murdock?

Hugo Pratt & Don Avenall: Battle Stations – War Picture Library

The first in a major series of new collections bringing the long lost UK war comics of Italian art maestro Hugo Pratt to the public in stunning new editions.

Two brothers of differing rank have to make extraordinary sacrifices in the line of the toughest duty.

This is a true story of courage under fire; a high-octane story of a blistering World War II naval battle.

Paru Itagaki: Beastars 5

At a high school where the students are literally divided into predators and prey, friendships maintain the fragile peace. Who among them will become a Beastar—a hero destined to lead in a society naturally rife with mistrust?

Dwarf rabbit Haru has been abducted by Shishi-gumi, a gang of rogue lions infamous for torturing, murdering and devouring herbivores.
The mayor offers to help, but can he be trusted when he himself is a lion?
Meanwhile, Legoshi tracks Haru’s scent, determined to rescue her at any cost, while Haru both defies her captors and tries to accept her fate.
Elsewhere, red deer Louis is faced with a terrible temptation…

Andrew MacLean: ApocalyptiGirl – An Aria for the End Times

A post-apocalyptic science fiction tale of a woman, and her cat, in search of a powerful machine.

Alone at the end of the world, Aria is a woman with a mission! As she traipses through an overgrown city with a cat named Jelly Beans, Aria is on a fruitless search for an ancient relic with immeasurable power. But when a creepy savage sets her on a path to complete her quest, she’ll face death in the hopes of claiming her prize.

The premiere graphic novel from Head Lopper creator, Andrew MacLean, ApocalyptiGirl is an action-packed exploration of the extremes of humanity and our desire for a home in a world beyond repair.

Gerry Duggan & John McCrea: Dead Eyes 1

Meet Martin Dobbs.

He’s a hot-tempered, foul-mouthed former mercenary and gun-for-hire who’s just been forced out of retirement—with both funny and violent results.

DEAD EYES is equal parts Unforgiven, The Equalizer, and Robin Hood, from two of comics’ most irreverent creators: writer GERRY DUGGAN (Deadpool) and artist JOHN McCREA (Hitman)!

Helen Mullane & Dom Reardon: Nicnevin and the Bloody Queen

Folk horror through the eyes of a modern teen in this atmospheric tale of obsession, suspense and magic.

Something strange has been unleashed in the north of England.
A modern-day druid commits a series of ghastly murders in an attempt to unleash the awesome power of the ancient gods of Great Britain.
But all hell really breaks loose when his latest would-be victim, Nicnevin “NISSY” Oswald, turns out to be more than she seems…

Ogden Whitney: Return to Romance – The Strange Love Stories of Ogden Whitney

By turns amusing and disturbing, this collection of 1960s romance comic strips provides a provocative window into male-female power dynamics as conceived by one of mid-century America’s foremost comic book artists.

Ogden Whitney was one of the unsung masters of American comics.
He is perhaps best remembered for co-creating the satirical superhero Herbie Popnecker, also known as the Fat Fury, but his romance comics of the late 1950s and 1960s may be even more unique.

In Whitney’s hands, the standard formula of meet-cute, minor complications, and final blissful kiss becomes something very different: an unsettling vision of midcentury American romance as a devastating power struggle, a form of intimate psychological warfare dressed up in pearls and flannel suits.
From suburban lawns and offices to rocket labs and factories, his men and women scheme and clash, dominate and escape.
It is darkly hilarious, truly terrifying–and yes, occasionally even a bit romantic.

Jody LeHeup & Nathan Fox: The Weatherman 1

The future’s only hope… has a zero percent chance.

Nathan Bright had it all: an awesome girlfriend, a kickass dog, and a job as the #1 weatherman on terraformed Mars.
But when he’s accused of carrying out the worst terrorist attack in human history — an event that wiped out nearly the entire population of Earth — Nathan becomes the target of a manhunt that spans the galaxy.

But is Nathan truly responsible for such a horrific crime? And why can’t he remember? Confused, terrified, and totally unprepared for life on the run, Nathan’s fate lies in the hands of Amanda Cross, the disavowed government agent assigned to his case.
Together the unlikely duo will have to rely on each other as they battle their way through the solar system in search of the truth, and the key to stopping a second extinction-level attack.

A full-throttle, wide-screen, science fiction epic about the damage we do in the name of justice and what it truly means to be redeemed…

Frank Santoro: Pittsburgh

A moving graphic memoir about home, childhood, and family by the author of Storeyville and Pompeii.

Pittsburgh is the story of a family, and a city.
Frank Santoro faces a straightforward yet heart-rending reality: His parents, once high-school sweethearts, now never speak to each other–despite working in the same building.
Stuck in the middle, he tries to understand. The result is this book.

Using markers, pencils, scissors, and tape, with a variety of papers, drawing in vivid colors and exuberant lines, Santoro constructs a multi-generational retelling of their lives. Framed by his parents’ courtship and marriage, and set amid the vital but fading neighborhood streets, the pages of Pittsburgh are filled with details both quotidian and dramatic–from his childhood mishaps to his father’s trauma in Vietnam–interspersed throughout with the mute witness of the family dog, Pretzel.

Jonathan Kunz & Elizabeth Pich: War and Peas – Funny Comics for Dirty Lovers

From the creators of the hugely popular Instagram comic War and Peas, this offbeat four-panel comic features a dark, fairy-tale aesthetic and a twist ending each time.

War and Peas: Funny Comics for Dirty Lovers combine twisted humor with a beloved cast of characters including the grim reaper (seen here as an unintentionally lethal man of leisure), a robot in hopelessly in love with his scientist creator, and a promiscuous yet self-assured witch. Unlike most webcomic collections, this one tells a story using dozens of never-before-seen comics to chronicle the lives of several different characters and their follies during life, death, and their glorious reunions in the afterlife (and the after-afterlife).

Allan Haverholm: When the Last Story Is Told

When the last story is told, its absence rings with colour: Shapes & structure linger”– Like the clap of thunder when the air rushes to fill the vacuum from a supersonic plane, Allan Haverholm poses the question: When the last story is told, what fills the space it leaves?”

In the latest book by visual artist Allan Haverholm, narrative gives way to another order of meaning.
Although the pages are divided into comic book grids there is nothing to constitute a traditional story, or even pictures in a sense that one would expect.
The only text in the book, quoted above, frames the 60 pages of minimalist colour compositions alternatingly obscured with bold strokes of white paint and abstract, black textures.

The book questions one of the basic elements of our culture: storytelling and its underlying structures. Its very title suggests a potential end of narrative, but also that something else may fill the gap, a still-fluid substance or undefined fictional construct forming after this universal aphasia.
Like a message from an alien mind, When the last story is told is loaded with meaning encoded in an undecipherable language.

Alkuun

LEHDET JA KIRJAT

Tähtivaeltaja #152 (1/20)

Mukana mm.
– Emma Newman
– Edmund Schluessel: Trumpettifanfaari (novelli)
– Petri Hiltunen: Captain H-Man (sarjakuva)
– Night Visions
– Kivi Larmola: Kaikki liikkuu (sarjakuva)
– Sarjakuvavuosi 2019 Amerikassa

.

Timo Ronkainen: Avaimia Ankkalinnaan – Kirjoituksia kaupungista

Kuinka sijoitat Ankkalinnan maailmankartalle?
Miten käy kun Ankkalinnan proletariaatti alkaa napista ja lakkoilu yltyy kapinoiksi?
Miten Ankkalinnan julkinen talous on järjestetty?
Kuinka Ankkalinnassa lisäännytään?
Entä läträtäänkö siellä alkoholin kanssa?

Kaikki tämä selviää tästä kirjasta!

Tarkastelun alla ovat lisäksi Ankkojen sukulaisuussuhteet ja mielenterveys. Kirja etsii myös Ankkalinnan pyhimpiä arvoja ja henkistä perustaa.

Ehkä löydämmekin oman kuvamme ankkalinnalaisesta peilistä? Uskallatko kurkistaa?

Heavy Metal #297

Frosty wonderland of festive stories.

“A Knight So True” Cullen Bunn and Baldemar Rivas
“Sol Invictus” Abraham Martinez and Marco Perugini
“Black Metal Messiah” Justin Jordan and Chris Anderson
“A Midnight Clear” Ron Marz and Bart Sears
“Sinder Klaws Is Coming to Infinity Town” Jeffrey Burandt and Jason Goungar
“The Spirit of Giving” Tim Seeley, Pato Delpeche and Martin Tunica
“Black Smoke” Hector Lima and Dalton Cara
“Bethlehem” Andy Eschenbach and Gavin Smith
“Blizzard” John Crowther and Oscar Pinto
“Urban Developments.” Adam P. Knave, D.J. Kirkbride, Nick Brokenshire, Frank Cvetkovic and Nick Brokenshire

Cover artist Brandi Milne is featured with a gallery and interview, as is crazy Christmas card creator Andrew Shaffer.

And speaking of Christmas cards, we’ve given the last eight pages of the issue to twisted seasonal greetings by 21 artists.

All this plus chapter 11 of Richard Corben’s “Murky World!”

Juri Nummelin: Kuoleman usvaa ja pimeyttä

Kuoleman usvaa ja pimeyttä on ensimmäinen tietokirja, joka pureutuu kattavasti suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaan.

Jo Zacharias Topelius oli omana aikanaan merkittävä kauhukirjailija, mutta myös Aleksis Kiven, Mika Waltarin ja Aino Kallaksen tuotannosta löytyy kauhua.
Juri Nummelin selvittää teoksessaan kotimaisen kauhun moninaiset vaiheet.
Kauhugenreen mahtuu niin viihdelukemistoja kuin taiteellisesti kunnian­himoisia ja kokeilevia teoksiakin. Kirja nostaa myös esiin monia marginaaliin jääneitä kotimaisen kauhun tekijöitä eri vuosikymmeniltä.
Teos on painava lisäys kotimaiseen kirjallisuushistoriaan ja olennaista luettavaa kaikille suomalaisesta kirjallisuudesta ja kauhusta kiinnostuneille.

Fangoria Vol. 2 #6

Fangoria is a quarterly magazine covering the horror film genre since 1979.

Fangoria relaunched in October 2018 as a quarterly collectible with in-depth interview with filmmakers, as well as retrospectives and columns by those in the horror film business.

.

Kuvittaja 2020-01

Pääkirjoitus
Ajankohtaiset & Martta Karma vastaa
Kati Närhi
Milena Huhta – Taikuutta ja tabuja
Näin syntyy näyttely
Ulkomaan vieras – Naapurimme Venäjä
Asiakas – Veikkaus
Arviot
Studio – Mirva Liimatta
Luonnoksesta kuvaksi – Jutta Kivilompolo
Uudet jäsenet

Alkuun

OHEISTAVARA

Sari Sariola: Mythos Tarot-kortit

Mythos tarot on täysi 78 kortin pakka, jossa myyttinen kohtaa hirviöt ja muut olennot. Pakka on Sari Sariolan tulkinta Rider-Waite -pakan symboliikasta.

– Taide Sari Sariola
– 78 korttia (22 Suurta arcanaa ja 56 Pientä arcanaa.)
– Kortit on jaettu neljään maahan: miekat, sauvat, maljat sekä kolikot
– Koko on 70mm x 120mm
– Musta-valkoiset kortit on painatettu 300g Invercote korttipohjalle
– Pakkauksen materiaalina on MetsäBoard Prime Bright 235g
– Korteissa on matta-laminointi
– 100% Suomessa tehty tuote
– Pakan mukana tulee ohjekirjanen
– Kieli: Englanti

Tom of Finland: Tom of Finland -postikorttisetti

16 korttia yhteishintaan 22 € (ovh 24 €) Sisältää kortit:

Tom of Finland / Onkimiehet -postikortti
Tom of Finland / Märkä T-paita -postikortti
Tom of Finland / Leather Duo -postikortti
Tom of Finland / Metsätyömiehet -postikortti
Tom of Finland / Merimiehen kasvokuva -postikortti
Tom of Finland / Kolme miestä -postikortti
Tom of Finland / Miehet kasvokuva -postikortti
Tom of Finland / Moottoripyörä -postikortti
Tom of Finland / Durk Dehner -postikortti
Tom of Finland / Paperinukke-postikortti
Tom of Finland / Nahkatakkimies-postikortti
Tom of Finland / Cowboy-postikortti
Tom of Finland / Valkoinen t-paita -postikortti
Tom of Finland / Miehet ja raippa -postikortti
Tom of Finland / Käsiraudat-postikortti
Tom of Finland / Avainnippu-postikortti

Alkuun

KÄYTETYT SARJAKUVAT

Steve Englehart & Marshall Rogers: Batman – Gothamin varjot (K)

KÄYTETTY. Hieman kulumaa kansissa, muuten hyväkuntoinen.

Gothamin varjot on yksi Batmanin pitkän historian arvostetuimmista tarinoista.
Tässä huimassa kertomuksessa viittaritari joutuu lain jahtaamaksi, kohtaa pahimmat vihamiehensä sekä tapaa elämänsä naisen.
Yli 150-sivuinen seikkailu sisältää draamaa, jännitystä ja huumoria – kuten kaikki parhaat Batman-tarinat!

Tarina: Steve Englehart sekä Denny O’Neil
Kuvitus: Marshall Rogers ja Terry Austin sekä Walt Simonson ja Al Milgrom

John Constantine, Hellblazer – Savua ja tulta (K)

KÄYTETTY, HYVÄKUNTOINEN.
Sarjakuvamaailman pahamaineisin antisankari, John Constantine, puolustaa ihmiskuntaa pahuuden voimilta kyyninen hymy huulillaan ja tupakka suupielessä. Constantinen synkeä maailma on täynnä mustaa magiaa, demoneita ja häviäjiä, joille sopimus helvetin kanssa on viimeinen toivo… ja samalla ensimmäinen askel kohti kadotusta.

Alan Mooren luomaa legendaarista hahmoa ovat työstäneet maailman parhaat sarjakuvataiteilijat, ja Savua ja tulta kokoaa yksiin kansiin eräitä sarjan ikimuistoisimpia tarinoita.

Tarinat: Jamie Delano, Neil Gaiman, Garth Ennis, Warren Ellis, Brian Azzarello
Kuvitus: John Ridgeway, Dave McKean, David Lloyd, Peter Snejbjerg, Frank Tieri, Dave Taylor

Héctor Germán Oesterheld & Hugo Pratt: Ernie Pike 1-4 (K)

KÄYTETTYJÄ.

Neljä italiankielistä kirjaa Oesterheldin kirjoittaman ja Prattin piirtämän sotareportterin seikkailuja.

Alunperin julkaistu Argentiinassa 50-luvun lopulla.

.

Enki Bilal: Mémoires d’outre-espace – Histoires courtes 1974/1977 (K)

KÄYTETTY.

Suite de 8 nouvelles réalisées par Enki Bilal entre 1974 et 1977.

Ces nouvelles prennent place dans un futur de créatures étranges, parfois délirantes, et de planètes curieuses et inconnues. Une suite d’histoires drôles, étranges ou percutantes dont la lecture est un véritable plaisir.

Jean Dufaux & Griffo: Sade – L’aigle, mademoiselle… (K)

KÄYTETTY.

Sous les structures de pierre, de plomb, de fer, il faut s’imaginer un prisonnier qui défie, à lui tout seul, la morale et les lois de son siècle… Cet homme, c’est Donatien Alphonse François de Sade.

Il écrira : « Qu’ils sont délicieux les plaisirs de l’imagination ! Toute la terre est à nous, pas une seule créature ne nous résiste… » Sade ou un espace de liberté dans un espace d’incarcération. Griffo et Dufaux, délaissent, l’espace d’un album, les jeux du désir et du hasard chers à Giacomo C., pour réinvestir les dédales vertigineux de la mémoire du divin marquis…

Jean Dufaux & Joëlle Savey: Balzac (K)

KÄYTETTY.

Paris, 20 mai 1850.

Honoré de Balzac, après avoir effectué un épouvantable voyage en compagnie de Madame Hanska, se réjouit de retrouver sa maison de la rue Fortunée…

Il descend du carrosse, regarde la façade de cet hôtel particulier qu’il aime tant et se met frénétiquement à chercher celui qui doit lui remettre sa clé.

Quoi de plus simple, en apparence, que l’envie de retrouver le confort d’un salon et le silence ” trouble ” d’un cabinet de travail…

L’impatience fait place à l’irritation quand l’écrivain apprend que ” l’ami à la clé ” a disparu… Commence alors pour l’auteur du Cousin Pons, une traversée de Paris qui le conduit aux portes de la folie…

Là où les créatures de la fiction cohabitent avec des personnages de chair et de sang.

Jean Dufaux & Marc Malès: Hammett (K)

KÄYTETTY.

Etats-Unis, début des années 50 : Mc Carthy pourchasse tous ceux qui de près ou de loin encouragent les idées communistes.
L’écrivain Samuel Dashiell est de ceux-là. Traqué par le FBI, il raconte l’histoire de Poisonville, bourgade imaginaire d’un de ses romans. Tout débute trente ans plus tôt alors qu’il était détective de l’agence Pinkerton. Le jeune Hammett arrive à Butte dans le Montana afin d’y découvrir un certain Frank Little. La politique, le crime, les chantages, les femmes, vont transformer la vie du jeune détective.

Jean Dufaux et Marc Malès proposent un portrait original et attachant de l’auteur du Faucon Maltais, de la Clef de Verre, de Moisson rouge et de quelques autres chefs-d’oeuvre d u roman policier. Ceux qui ont aimé leur Hemingway seront de nouveau conquis par ces deux auteurs aux talents complémentaires.

Jean Dufaux & Marc Malès: Hemingway – Mort d’un léopard (K)

KÄYTETTY.

En inconditionnel et fin connaisseur de la grande littérature, Jean Dufaux explore des moments peu connus de la vie de quelques écrivains d’exception… Sade, Pasolini, Hemingway, Balzac et Hammett, il fouille les liens invisibles qui unissent la fiction à la réalité.
Et, avec la complicité au dessin de Griffo, Malès, Savey et Rotundo, il nous dévoile avec subtilité l’intimité créatrice de ces géants du romanesque…

Georges Chaulet & François Craenhals: Les 4 as et le Monstre des Océans (K)

KÄYTETTY.

Une météorite géante est repérée par le professeur Tube. Tombera-t-elle sur un continent ou dans les océans ? La chute se produit dans l’Atlantique, provoquant un raz-de-marée.

Accompagné des 4 As, le professeur décide de plonger avec un sous-marin de poche, mais la densité de la météorite étant faible, celle-ci remonte à la surface, sa croûte se brise et il en sort un serpent mesurant près de 400 mètres !

Jacques Tardi & Jean-Patrick Manchette: Griffu (K)

KÄYTETTY.

Conseil juridique un peu dans la gêne et détective à ses heures, Gérard Griffu a le tort d’aider une apprentie journaliste à mettre la main sur de mystérieux dossiers, qui disparaissent dans la nature.
Il s’avèrera, à l’usage, que les fameux dossiers ont beaucoup à voir avec diverses combines immobilières dans lesquelles trempent, en vrac, des gens de la politique, de la police et du milieu… Bref, mauvaise pioche pour Griffu ; dans la France affairiste, bétonneuse et vérolée des années 70, les coups se mettent à voler bas, et les morts à tomber dru.
Noir c’est noir : au ras du réel, la violence sans fard des relations qui mènent le monde, par un tandem Tardi / Manchette éblouissant.

Jacques Tardi & Didier Daeninckx: La Der des Ders (K)

KÄYTETTY.

Paris, janvier 1920.
L’ancien combattant Eugène Varlot, reconverti en détective privé, est contacté pour une mission par l’ancien ” héros ” du 296e régiment d’Infanterie, le colonel Fantin de Larsaudière.
L’enquête, présentée à l’origine comme un banal constat d’adultère, va finalement mener aux mutineries de 1917 et au trafic de stocks américains d’après-guerre, se révélant de ce fait pleine de dangers… En adaptant fidèlement cette oeuvre de Didier Daeninckx, maître du roman noir, Tardi se délecte. D’une part idéologiquement, en revenant sur la dénonciation de la guerre ; d’autre part graphiquement, en dessinant magnifiquement Paris et ses banlieues au début du XXe siècle. L’étude de cette adaptation permet d’appréhender la richesse et la particularité de la bande dessinée, notamment au travers des notions d’ellipse, de suspense, de registre de tangue, de pastiche et de parodie.

Elle permet aussi de découvrir certains aspects peu connus de la Première Guerre mondiale, comme la mutinerie des troupes russes en France.

Jacques Martin & Pierre de Broche: Les Voyages d’Alix – La Grèce 1 (K)

KÄYTETTY.

Voyager avec Alix, c’est partager sa passion de la découverte et revivre l’histoire de l’Antiquité, comme une grande aventure au présent.

C’est explorer, à travers des images fortes et vraies, sites et monuments, villes et campagnes. C’est rencontrer chez eux des gens tels qu’ils vivaient à Athènes, Rome ou Karnak, il y a des milliers d’années.

Il fallait tout le talent d’une équipe de collaborateurs remarquables réunie autour de Jacques Martin pour recréer le monde antique et nous le faire aimer avec Alix comme guide.

Jacques Martin & Gilles Chaillet: Lefranc 13 – Le vol du Spirit (K)

KÄYTETTY.

Guy Lefranc, un journaliste qui apprécie bien plus le feu de l’action que l’ambiance oisive des rédactions, est souvent appelé à jouer les fins limiers.

En face de lui son ennemi juré : Axel Borg !

.
Alkuun

ELOKUVAT

Wonder Woman (4K Ultra HD + Blu-ray)

KERRAN KATSOTTU.

Wonder Woman valloittaa valkokankaat maailmanlaajuisesti, kun Gal Gadot tekee paluun ohjaaja Patty Jenkinsin (Monster, AMC-kanavan Jälkiä jättämättä) toimintaseikkailun nimikkorooliin.

Ennen kuin hänestä tuli Wonder Woman, hän oli Diana, voittamattomaksi soturiksi koulutettu Amatsonien prinsessa.
Kun amerikkalainen lentäjä törmää suojaiselle paratiisisaarelle ja kertoo ulkopuolisessa maailmassa vellovasta konfliktista, Diana jättää kotinsa vakuuttuneena siitä, että hän voi lopettaa erimielisyydet.
Taistellessaan ihmisten rinnalla kaikki sodat lopettavaa sotaa Diana löytää täydet voimansa ja todellisen kohtalonsa.

Pohjoismainen versio.

Logan (4K Ultra HD + 2 Disc Blu-ray)

KERRAN KATSOTTU. Sisältää myös Noir-version elokuvasta!

Lähitulevaisuudessa uupunut Logan huolehtii sairaalloisesta professori X:stä piilopaikassa Meksikon rajalla.
Mutta Loganin yritykset piiloutua maailmalta ja menneisyydeltään murskaantuvat, kun nuori mutantti saapuu uhkaavien joukkojen jahtaamana.

Pohjoismainen versio.

Supernatural: The Anime Series (Blu-ray)

MUOVEISSA.

Madhouse Studioiden tuottamat ja alkuperäisen Supernatural-sarjan luojan Eric Kripken siunaksen saaneet animaatioseikkailut vievät mukaan Winchesterin veljesten Samin ja Deanin yliluonnollisiin seikkailuihin.

Matkusta samin ja Deanin kanssa ympäri Amerikkaa, aja takaa demoneita ja tempaudu mukaan veljesten salaperäiseen kohtaloon… värikkään, jännittävän animaation kautta.

Pohjoismainen versio.

Alkuun

Avainsanat: