Siirry suoraan sisältöön

Helsingin Sarjakuvafestivaalien ensimmäiset vieraat julkistettu – Sarjakuvakauppa-edition

Patrick McDonnell

Kamut-postikortit

Lilli Carré: Korpi-Peten kootut

Korpi-Peten kootut koostuu lyhyistä novelleista, jotka kertovat metsässä asuvasta erakkomiehestä. Korpiseutujen sankarin nimi on kaikessa yksinkertaisuudessaan Pete; nimi kuvastaa hyvin hahmon anonyymia jokapäiväisyyttä.

Korpi-Peten maailma on sivilisaation ulkopuolelle jäävä nimetön alue, missä linnut laulavat ja lauantai-iltaisin voi hypätä huoletta nakuna polkkaa ympäri tuvan lattiaa kenenkään siitä häiriintymättä. Pete herää aamuisin kellon soittoon, rientää metsälle, syö saaliinsa ja ajelee partansa. Ja sitten tulee yö, ja seuraava päivä, ja yö. Peten paras ystävä on lattialla makaava täytetty karhuntalja Filip, jonka kanssa Pete pohdiskelee ihmiselämän tarkoitusta.

Yksinäisyyttä ja ystävyyttä käsittelevä albumi huokuu Lilli Carrén teoksille ominaista lämpöä ja lempeyttä. Korpi-Peten kootut on sympaattinen kunnianosoitus yksinäiselle ihmiselle ja hänen arkisille rutiineilleen. Peten hahmo on sukua kansantarinoiden mielikuvitusrikkaille seikkailijoille, hänessä yhdistyvät lapsenomainen kiinnostus ympäristöönsä, naivistinen viattomuus sekä ihmisille luonteenomainen ahneus. Peten kanssa ei voi retkeillä nauramatta.

Lynda Barry (toim.): The Best American Comics 2008

Matt Maddeniin ajatuksiin voitte tutustua tämän kokoelman myötä.

Hän on kerännyt Jessica Abelin ja Lynda Barryn kanssa tähän kokoomaan parhaimpia sarjakuvia mitä Amerikasta oli saatavilla vuonna 2008.

Mistä hän piti, mikä sarjakuvissa häntä viehätti…

Se kaikki selviää tästä kokoelmasta.

Alison Bechdel (toim.): The Best American Comics 2011

Yksi tämän vuoden Helsingin Sarjakuvafestivaalien vieraista on Michael DeForge.

Hänen työnsä jälkeen voi tutustua tässä kokoelmassa mukana olevan tarinan “Manananggal” myötä.

Manananggal on muuten filippiläinen mysteeriolento, joka on ihmisiä syövä hirviö tai noita.

Lisätietoa hänestä Wikipediasta, lisätietoa DeForgesta tästä kokoelmasta.

David B: Epileptic

Ranskalaisen l’Association-kustantamon perustajajäsen David B kertoo Epileptic-albumissaan tarinan siitä, millaista on elää epileptisen isoveljen kanssa.

Mustavalkoinen kuvitus sopii hyvin  kasvukertomukseen, jossa tekijä käy läpi kokemuksiaan ja tuntemuksiaan isoveljestään ja kuinka yhden perheen tila vaikuttaa koko perheeseen.

Sarjakuva on palkittu mm. Angoulemên sarjakuvafestivaaleilla.

Bryan Talbot & Hunt Emerson: The Naked Artist – Comic Book Legends

Hunt Emerson on tuttu Suomessa mm. Firkin-kissasta ja monista sarjakuva-albumeistaan.

Mutta kuinka moni tuntee hänen muuta tuotantoaan?

Naked artist – Comic Book Legends kertoo enemmän tai vähemmän tositapahtumiin perustuvia legendoja ja mukana on tietenkin Emersonin tyyliin sopiva kuvitus.

Ulli Lust: Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Silloin: Itävaltalainen Ulli Lust lähtee kaverinsa kanssa kesällä 1984 liftaamaan läpi Italian.

Nyt: vuosien tuomalla kypsyydellä Lust läpikäy muistojaan tuolta matkalta; kuinka kaksi usein varatonta tyttöä selviää kuukausien ajan ja millaista oli kulkea matkakumppanina Edi, joka vaihtelee maailman luotettavimmasta toverista ilman kontrollia heiluvaan hulluun, joka miettii vain omaa hupiaan.

“Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä” on voittanut mm. Angoulêmen sarjakuvafestivaalien Prix Révélationin, joka myönnetään parhaimmalle uudelle sarjakuvantekijälle.

Dreambuddies

Norjasta Helsingin Sarjakuvafestivaaleille tulee Anna Fiske, juuri sopivasti melkein heti tämän lastensarjakuviin keskittyvän albumin julkaisun myötä.

Arvostelijoiden suusta kuultua: “Anna Fisken todellisuus on niin täynnä yksityiskohtia ja leikkimielistä mielikuvitusta, että on todellinen nautinto päästä lukemaan tällaisia kirjoja.”

Voitko sitä paremmin sanoa?

Mauro Boselli & Fabio Civitelli: Tex Willer Suuralbumi 27 – Kuoleman ratsumies

Helsinkiin saapuvan Fabio Civitellin tuotantoon voi hyvin tutustua tämän suuralbumin kautta.

Leirinuotiolla cowboyt kertovat toisilleen pelottavia kummitusjuttuja. Yksi tunnetuimmista on Arturo Videlan legenda.

Neljä rangeria teloitti tämän vaarallisen comancheron kaksi vuosikymmentä sitten, mutta hänen levoton sielunsa jäi vaeltamaan aavikolle mustan oriinsa selässä ja etsimään kostoa. Tätä päätöntä aaveratsastajaa kutsutaan “El Hombre Muertoksi”. Mutta mahtaako legenda ollakin totta..?

Leave a Reply