Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan isänpäivän suosituksia

Tässä otos isille sopivista sarjakuvista. Lisää löytyy verkkokaupastamme tai kivijalkaliikkeestämme Linnankatu 7:stä.

Nostalgian nälkäiselle isälle, joka haluaa muistella lapsuuden sarjakuvia:

Mustanaamio 1971

1970-luku oli Mustanaamion kulta-aikaa Suomessa.

Tämä vuosikerta sisältää runsaasti Mustis-fanien ikisuosikin, Syd Barryn taiteilemia tarinoita.

Miten kuolematon aave pärjää Timpennin rummuttajaa vastaan? Entä mustan kullan merirosvoja?

Riekaleiksi luetut lehdet voi nyt laskea eläkkeelle tämän kovakantisen kootun laitoksen myötä.

Isälle joka tykkää pikkaisen fiksummista sotasarjakuvista:

Jacques Tardi & Jean-Pierre Verney: Kirottu sota! 1914-1919

Kirottu sota! tuo lukijan silmien eteen ensimmäisen maailmansodan historial­liset tapahtumat kaikessa raadollisuu­dessaan. Kertojana on hyväntahtoinen ranskalainen sotilas, jonka sota kuljettaa verisistä taisteluista ja etulinjojen teu­rastuksesta juoksuhautojen synkkään ja lohduttomaan elämään. Dialogia ei käy­dä, vaan sotilas kuvaa omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan, joita sävyttävät pelko, pettymys ja ironia.

Teos sisältää molemmat Kirottu sota! -­albumit, joista ensimmäinen käsittää vuodet 1914–1915–1916 ja toinen vuo­det 1917–1918–1919. Kertomusta täy­dentää albumin lopussa oleva Verneyn kirjoittama laaja kuvaus näiden vuosien tapahtumista.

Ensimmäisen maailmasodan sytty­misestä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta.

Isälle joka tykkää ronskista sotataiteesta:

Korkeajännitys – Tulimyrskyn raivolla

Käsittele tätä Korkeajännityksen 60-vuotisen historian suurta juhlakirjaa kuin räjähdysherkintä materiaalia.

Kyseessä ovat Korkkarien miljoonan voltin latauksella varustetut tulisimmat sotatarinat, joissa osansa saavat niin ilmojen, aavikon kuin mertenkin taistelutoimet.

Tarvitaan teräksisiä hermoja, kun kuljetaan lävitse kaikkien näiden sotaseikkailujen dramaattisten ja jännittävien vaiheiden.

Kunhan löydät itsellesi suojaisat lukuasemat ja avaat tämän kirjan… no, jäät takuulla koukkuun.

Isälle joka tykkää sotakirjallisuudesta:

Ville Hänninen & Jussi Karjalainen (toim.): Sarjatulta!

Sarjatulta!-teos näyttää, kuinka suomalaiset sarjakuvien ja pilapiirrosten tekijät näkivät sotavuodet ja millaisia olivat sotaa käyvän kansan tunnelmat.

Yksiin kansiin on koottu lähes neljäsataa kuvaa eri taiteilijoilta: mukana on muun muassa Tove Janssonin Garm-lehteen piirtämiä loistavia poliittisia pilakuvia, Kari Suomalaisen ennen näkemättömiä varhaisia satiiripiirroksia ja Erkki Tantun Rymy-Eetu-sarjakuvia, jotka olivat vielä räväkämpiä kuin muistetaan.

Teos kertoo vetäviä tarinoita piirrosten synnystä ja taustoista, ja kokonaisuudesta muodostuu suuri ja hirmuisessa vakavuudessaankin hauska kertomus, jossa riittää yllätyksiä sodan jälkiselvittelyihin asti.

Mukana kirjan kuvissa ovat kaikki keskeiset kynäniekat Ami Hauhion propagandistisesta Ismo Lennosta Egon Meurosen Syöksypommittajiin ja Erkki Koposesta Asmo Alhoon, jonka piirtämiin ja Mika Waltarin riimittelemiin Kieku ja Kaiku -sarjakuviinkin sota tunkeutui. Myös lukuisat amatööripiirtäjät saivat sarja- ja pilakuviaan lehtiin jatkosodan aikana. Sotilaselämästä syntyi groteskin sympaattisia piirroksia, jotka puhuvat suoraan ihmiseltä ihmiselle.

Koti-isälle, joka mielellään katsoisi lastaan mutta kun Game of Thronesista tuli uusi tuotantokausi..:

Guy Delisle: A User’s Guide to Neglectful Parenting

Tiedätte että vanhempanne vihaavat teitä jos kylpyleluina toimivat kumiankka ja leivänpaahdin.

Guy Delisle ei mene uutuudessaan näin pitkälle, mutta aika lähellä kuitenkin ollaan, kun hän kuvaa millaista on olla kotoa käsin työskentelevä isä.

Mitä huolia ja murheita tuoreella vanhemmalla voikaan olla? Paljon, ainakin jos Delislen humoristisia sarjakuvapätkiä on uskominen.

Tuoreelle isälle joka ei vielä hallitse hommaa (ei, partakone EI edelleen ole lelu):

Guy Delisle: Even More Bad Parenting Advice

Kuinka saada Maailman Paras Isä-muki lapselta seuraavana isänpäivänä?

Ehkä ei kuitenkaan seuraamalla Delislen ohjeita mm. siitä miten poistaa hiukkasen jo heiluva, mutta ei vielä ihan kokonaan irti oleva hammas tai kuinka voittaa piilosilla olemisessa.

Mutta vertaistukea kaipaaville teosta voi suositella: vanhemmuus ei ole ensiaskeleita ja ensimmäisiä sanoja, vaan p*skaisia vaippoja sekä jatkuvia ajeluja kauppaan (ostamaan lisää vaippoja).

Kokkaavalle isälle:

Pertti Jarla: Fingerporin ruokakirja

Rohkea, ennakkoluuloton ja suoraan sanottuna naurettava keittokirja tarjoilee herkkuja Fingerporista tutun kahvila Aromin keittiöstä.

Fingerporin ruokakirjan toteuttaneella työryhmällä on vankka kokemus ravintolaelämästä tiskin molemmilta puolilta. Kaikki kirjan esittelemät ateriat eivät välttämättä tuo vettä kielelle, vaan kenties palan kurkkuun. Tästä huolimatta jokainen esitelty ruokalaji on testattu ääriolosuhteissa ja havaittu syömäkelpoiseksi. Mielikuvitus on saanut kiehua tasaisella lämmöllä, kun tiimi on pohtinut millä aineksilla ja eineksillä fingerporilaiset herkuttelevat.

Sekatyöläinen Allan Kurmalle maistuvat tuunatut valmisruuat, erityisesti maatuska-lihapiirakka. Myös kahvilaemäntä Rivo-Riitta tuntee piirakat ja patonkiherkut perinpohjaisesti. Heimo Vesa rentouttaa kasvolihaksensa kätevällä lihanaamiolla.

Tätä ruokakirjaa ei ole tarkoitettu tosikoille, vaan huumorintajuisille kotikokeille, jotka kaipaavat piristystä arkiseen annosten aherrukseen. Mukana runsas valokuva- ja piirroskuvitus.

Elämä ei ole helppoa, mutta en minä teitä lapsia susille anna (tuovat kuitenkin takaisin)-isälle:

Aino Havukainen & Sami Toivonen: Himaset 1 – Juustoon ei saa piirtää!

Himasten isä Ola, äiti Hanna ja heidän pienet tyttärensä Emmi ja Elina elävät suomalaisen lapsiperheen tavallista, taivaallista ja tukalaa arkea.

Kaikille pienten lasten kanssa eläville ovat tuttuja aamuinen puuroshow tai toppahaalaritaistelut, mutta myös ne auvoisat hetket, jolloin vanhemmat miettivät, millainen suuri tulevaisuus pikku taaperoita odottaa.

Ja ravintolakäynti koko perheen voimin on tapahtuma, joka saa naapuripöytien vastarakastuneet miettimään, onko lasten hankkiminen sittenkään viisas vaihtoehto.

Lännen-trilogia osa 1: Isä tykkää huumorista, länkkäreistä ja kuudesti laukeavista nostalgiapaukuista

Benito Jacovitti: Cocco Bill 1 – Kamomillacowboy saapuu kaupunkiin

Cocco Bill ja hevosensa Hölkky ovat villin lännen hulvattomin kaksikko.Cocco puhuu revolvereillaan ja ampuu nyrkeillään. Hän on armottoman oikeudenmukainen lain ja järjestyksen kannattaja.

Saluunassa Coccolle kelpaa vain kamomillatee eikä hän pelkää muuta kuin lemmekästä morsiantarjokastaan O’Susannaa.

Onneksi uskollinen Hölkky on aina valmiina pelastamaan Cocconsa pulasta, silloinkin kun tämän rakkaat revolverit tekevät lakon.

Italialaisen kreisisarjakuvan mestarin Jacovittin (1923-1997) kuuluisin luomus tekee viimein paluun Suomeen. Pottunokkaiset ja kumiraajaiset kansalaiset talsivat ruudusta toiseen kävelevien salamipötköjen, nokkavien lokkien ja virnistelevien pääkallojen keskellä. Kamomillacowboy palaa kaupunkiin sisältää neljä uskomattoman hervotonta sarjakuvatarinaa Cocco Billin uran alkutaipaleelta.

Tarinoita ei ole nähty aiemmin Suomessa albumimuodossa. Kaksi tarinaa on suomennettu aiemmin Seura-lehdessä vuosina 1960-61 nimellä Paukku-Pete.

Lännen trilogia osa 2: Isälle joka tykkää realistisemmasta lännensarjakuvasta

Comanche 7 – Pirun sormi

Länsi ei enää ole enää niin villi kuin aikoinaan. Jotkut tervehtivät muutosta ilolla, mutta on villejä sieluja joille se on myrkkyä.

Yksi heistä on Red Dust, jonka mielestä sivistys on vallannut liikaa alaa. Hän matkaa Montanaan, missä taivaskin on kuparia.

Hän ei kuitenkaan ole ainoa joka saapuu…Ja pian haaskalinnut saalistavat.

Lännen trilogia osa 3: Isälle joka tykkää Tex Willeristä

Mauro Boselli & Lito Fernandez: Tex Willer – Maxi-Tex 27: Alaskan ihmissyöjät

Alaskan kaakkoisella rannikolla Sitkassa päällikkö Koween tlingit-heimon sekä kapteeni Roscoen valaanpyytäjien kesken on leimahtanut suoranainen sotatila.

Tex Willer ja Kit Carson tulevat selvittämään hankaluuksia vanhan ystävänsä Gros-Jeanin ja hänen kummityttönsä Dawnin, kauniin ja kipakan inuiittinaisen avuksi.

He saavat selville, että levottomuuksien takana ovat intiaanineitojen sieppaukset. Kukaan ei suostu uskomaan, että pahamaineiset kuchtaqat eli metsien saukkohenget olisivat katoamisten takana. Kun myös Dawn ja Koween tytär Shaya kaapataan, hyytävä jahti vie sankarimme yli pohjoisten vuorten maahan, jonne hirviömäistä kannibaalijumalaa palvova heimo on kuljettanut idolinsa tulevat morsiamet.

Isälle joka tykkää gangsteri-jutuista ja on lukenut Jerry Cottonit puhki:

The complete Torpedo 1

Torpedo: 1920-luvulla syntynyt slangisana rikollisten käyttämää palkkatappajaa varten.

Sanakirjaselitys ei kerro puoliakaan tästä italiaisen sarjakuvataiteen merkkiteoksesta.

Mustaa huumoria toimintaan sekoittava sarjakuva kertoo yksittäisten tarinoiden kautta mafiamiehen Luca Torellin elämästä ja usein muiden kuolemasta.

Meriseikkailuja rakastavalle isälle:

Charlier & Hubinon: Punaparta – Karibian demoni

Jean-Michel Charlierin ja Hubinonin luoma Punaparta on yksi eurooppalaisen seikkailusarjakuvan kulmakiviä. Suomalaisille lukijoille aikanaan Zoom-lehdessä tutuksi tullut sarja kertoo merirosvo Punaparrasta, jota myös ”Karibian demoniksi” kutsutaan.

Yhdessä verenhimoisen miehistönsä kanssa Punaparta kylvää kauhua seitsemällä merellä, mutta kaikki muuttuu, kun hänen huostaansa päätyy poikavauva Eric. Ericistä kasvaa merirosvojen keskuudessa vastahakoinen sankari, joka ajan myötä lähtee selvittämään todellista henkilöllisyyttään.

Punaparta tarjoaa vauhdikasta, klassista merirosvoseikkailua, jonka parissa viihtyvät kaiken ikäiset lukijat.

Agentti-seikkailuja, vaarallisia naisia ja svengaavaa 70-lukua rakastavalle Big Sugar-Daddylle:

Greg & William Vance: Bruno Brazil 1

Bruno Brazil on yksi Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tehokkaimpia agentteja. Uransa alussa hän työskentelee yksin, mutta kun tehtävät muuttuvat monimutkaisemmiksi sekä vaarallisemmiksi, hän värvää avukseen joukon toinen toistaan erikoisempia seikkailijoita. ”Iskuryhmä Kaimaaniin” kuuluvat Gaucho Morales, Whip Rafale, Texas Bronco, Billy Brazil sekä Big Boy.

Suomessa käsikirjoittaja Michel Gregin (salanimellä Louis Albert) ja kuvittaja William Vancen luoma huikean jännittävä ja graafisesti nerokas Bruno Brazil tuli lukijoille tutuiksi 70-luvun legendaarisen Zoom-lehden sivuilla ja myöhemmin myös omina albumeinaan.

Nyt koko sarja julkaistaan suomeksi kolmena hienona kokoelmana. Sarjan ensimmäinen kirja kokoaa yksiin kansiin vuosien 1967 ja 1970 välillä laaditut neljä Bruno Brazil -seikkailua, joissa nähdään Iskuryhmä Kaimaanin ensimmäiset vaiheet. Kaksi tarinoista julkaistaan nyt suomeksi ensimmäistä kertaa, ja yksi on aiemmin ilmestynyt ainoastaan jatkokertomuksena.

Tarinoita turisevalle faijalle:

Ville Pirinen: Yhesti yhes toises paikas

YHESTI YHES TOISES PAIKAS jatkaa jo kulttistatuksen ansainneen Yhesti yhes paikas -minialbumin linjaa.

Rennolla viivalla kerrotut tosipohjaiset tarinat huvittavat, kouraisevat vatsanpohjasta ja jäävät askarruttamaan aivoja epämääräiseksi ajaksi.

Käsiteltävien asioiden joukosta löytyy tärkeitä aiheita liikunnanopetuksesta bändipaitojen kautta maailmanloppuun ja kääretorttuihin.

Taiteilijan omin sanakääntein: Pirisen Yhesti-sarja on ylivoimaisesti nerokkainta touhua, mitä sarjakuvataiteen alalla on koskaan koettu!.

Lennokkaalle isälle, joka tykkää A) lentokoneista B) sotajutuista C) seikkailuista D) maailmansotien aikaan :

Yann & Romain Hugault: Alppitähti – Sidonie

Täyttääkseen uhkauksensa tappaa Henri Castillac, Edelweissin lentäjä Erik pyyhältää Haikaralaivueen kentän yli ja heittää sinne Henri Castillacille osoitetun kaksintaisteluhaasteen seuraavalle viikolle. Haasteen järkyttämä Henri lähtee lomalle Pariisiin yhdessä lentäjätovereittensa kanssa.

Toisin kuin tavallisesti, hän ei kaipaa ystäviensä seuraa, vaan eroaa joukosta mennäkseen mystiseen tapaamiseen. Hän tapaa panssarijoukkoihin siirretyn kaksoisveljensä Alphonsen ja tekee tälle kauhistuttavan ehdotuksen…

Lisää sarjakuvia lennokkaalle isälle, joka tykkää A) lentokoneista B) sotajutuista C) seikkailuista mutta D) nykyajassa :

Ranskalaisten suihkuhävittäjälentäjien, Tanguyn ja Laverduren, Haikaralaivue iskee jälleen uudessa, upeassa albumimuodossa!

Jean-Michel Charlierin kirjoittamat ja Albert Uderzon piirtämät vauhdikkaat trillerit kertovat kahden lentäjätoverin edesottamuksista Ranskan ilmavoimien riveissä.

Sankarit ovat toistensa vastakohtia: Tanguy on vahva ja totinen ohjesääntöjen noudattaja, kun taas Laverdure on omapäinen, humoristinen törmäilijä. Pilottikaverukset muodostavat napakan tiimin, joka selvittää vaikeat kansainvälisetkin haasteet.

Ilmojen kotkat on kaverusten ensimmäinen seikkailu, joka alkoi Pilote-sarjakuvalehdessä vuonna 1959. Heti ilmakoulusta päästyä kaksikko määrätään jatko-oppiin Marokkoon. Lumivuoristoon kadonneen ohjuslaitteiston etsintä vie heidät keskelle vaarallista selkkausta ja hurjaa taivaiden taistoa.

Kreisibailubilehile-vou-vou-isälle (vinkki: revi sivut irti sarjakuvasta ja faksaa ne isälle sänkyyn):

Joonas Rinta-Kanto: Fok_It – Elämä

Kolme ruutua, joista tekijän itsensä mukaan ”varsinainen vitsi usein puuttuu kokonaan”. Silti Joonas Rinta-Kannon puhuvat päät keräävät jatkuvasti satoja peukutuksia NYT-liitteen nettisivuilla.

Viiksiä, koiria, makkaroita, viikonloppuja, fakseja, kreisibailausta – tätä kaikkea on FOK_IT: ELÄMÄ.

Värikylläinen teos kokoaa yksiin kansiin hulvattoman sarjakuvastripin oleellisimmat elämää koskevat oivallukset. Diipit elämänkelailut eivät töni syrjään kevyempää materiaalia, vaan mukana ovat edelleen tutut tavaramerkit.

Kun haluat osoittaa isälle että “ymmärrät”:

Ilkka Heilä: B. Virtanen 16 – Ei töihin tulla rahaa kinuamaan!

Kaksikymmentä vuotta koti- ja konttorirottana eikä suotta!

Työpaikalla pikkupomot pompottavat ja kotona armas vaimo Armi antaa viimeisen armottoman iskun. Mutta nokipojan tavoin yhä ylös yrittävä pikkumies jaksaa kantaa kohtalonsa ja helpottaa lukijan arkea raikkaanharmaalla elämällään.

16. B-kokoelmaan on mapitettu B-vuoden parhaat päivittäisstripit sekä valikoima värikkäitä sunnuntaisarjoja. Virtasen maailmasta löytävät itsensä ja toisensa niin citykonttorirotat kuin maakuntien kohtalotoveritkin.

Kun haluat osoittaa miten tärkeä osa elämää isä on:

Hanneriina Moisseinen: Isä

Henkilökohtainen teos tekijän isän katoamisesta koskettaa.

Sarjakuvaromaani kuvaa läheisen katoamisen jälkeistä epätietoisuutta ja tuskaa uskottavasti, ja tavoittaa kuvallisesti perhetragedian kokemuksen sanattomuuden.

Moisseisen herkkä ja ilmeikäs kynänjälki yhdistyy kokeilevaan sarjakuvallisuuteen Karjalan käsityöperinteistä lainattujen käsin ommeltujen käspakkaliinakuvien kautta.

Kun haluat kertoa isälle kiitos kaikista niistä kerroista kun hän piti hirviön sängyn alla juurikin siellä:

Aino Tietäväinen & Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta

Toivo ja rukoile, pikkuinen, että lopulta selviät takaisin omaan maailmaasi.

Unessa kun itket ja valitat, pikkuinen, ei huutosi kuulu omaan maailmaasi.

Vain pahaa unta on sarjakuvataiteilija Ville Tietäväisen ja hänen tyttärensä Ainon yhdessä tekemä unisarjakuva. Tai oikeastaan painajaissarjakuva, sillä kuvat kertovat pahoista unista.

Mutta ehkä jopa jättiläispuput menettävät voimansa jos ne tuo esiin päivänvaloon.

Isälle joka tykkää Miekasta & Magiasta sekä jostain muusta:

Gail Simone & Walter Geovani: Red Sonja 1 – Queen of Plagues

Hän on palannut!

Kun Zamoralaiset hyökkäävät merihirviöiden kanssa, epätoivoinen kuningas pyytää apua “miekkaa heiluttavalta naispaholaiselta”, Punaiselta Sonjalta.

Mutta pystyykö tai edes ehtiikö hän tekemään maanviljelijöistä rohkeita sotureita, jotka ovat valmiit käymään tuhoontuomittuun taisteluun?

Sille samalle isälle lisää samanlaista:

Conan Palkkasoturi

Tässä teoksessa kohtaavat kaksi kovaa miestä.

Ensinnäkin on Conan Cimmerialainen, palkkasoturi, taistelija, varas, merirosvo ja lopulta kuningas.

Toinen heistä on esipuheen kirjoittanut historiallisen miekkailun opettaja Guy Windsor, joka asiaa tuntemattomille on SE tyyppi, jolle soitetaan kun tarvitaan joku näyttämään miten miekkaillaan näyttävästi.

Saatte itse päättää kumpi on kovempi.

Isälle joka rakastaa vanhanaikaisia seikkailutarinoita:

Suuren pohjolan mies

Tarinan sankari on kanadalainen Jesuiitta Joe, joka sattumalta löytämäänsä ratsupoliisin punaiseen takkiin pukeutuneena matkaa kauas pohjoisen Kanadan erämaihin etsimään sisartaan. Intiaanien ja villipetojen pohjolaan häntä seuraa kersantti Fox.

Jesuiitta Joe on salaperäinen, moniulotteinen ja arvaamaton seikkailija, joka toisaalta saattaa auttaa apua tarvitsevia mutta toisaalta ampua linnun, joka on liian onnellinen.

1900-luvun vaihteeseen sijoittuva Suuren pohjolan mies on Kanadan erämaaluonnon ylistys, joka kyseenalaistaa eurooppalaisten ihanteiden soveltumisen siirtomaiden olosuhteisiin.

Mies ja seikkailu -sarjan albumien tapahtumat sijoittuvat eri puolille maailmaa. Sarja on tehty 1980-luvulla, ja siinä on neljä osaa.

Tieteissarjakuvista tykkäävälle isälle:

Valerian and Laureline 4: Welcome to Alflolol

Avaruusagentit Valerian ja Laureline pelastavat haaksirikkoutuneesta avaruusaluksesta miehistön jäsenet, jotka paljastuvatkin Maan asukkaiden hallitseman Teknorog-planeetan alkuperäisväestöksi.

Sankarimme ryhtyvät auttamaan heitä sopeutumaan planeetan nykyelämään, mutta se ei ole niin helppoa kuin luulisi…

Albumi on julkaistu suomeksi vuonna 2005 nimellä “Paluu Alflololille“.

Lisää sarjakuvia tieteisfanaattiselle isälle:

Morvan & Buchet: Sillage 1 – Tulta ja tuhkaa

Philippe Buchetin ja Jean David Morvanin luoma scifi-sarja SILLAGE on eurooppalaisen sarjakuvan moderni klassikko.

Sillage on avaruudessa vaeltava alusten karavaani, johon kuuluu muukalaisia lukemattomista eri roduista.

Eräänä päivänä he löytävät asumattomalta planeetalta nuoren Navis-nimisen tytön, joka edustaa täysin uutta rotua: ihmisiä!

Marvel-tasoisesta sarjakuvasta tykkäävälle isälle:

Deadpool

Deadpool on banaanikakku. Banaanikakku C4:llä! Anteeksi mitä? Ei banaanikakkuun voi laittaa C4:ää! Ja miten niin ei? Sehän on klassikko! Hei kuulkaas nyt…Eikun laatikko joka räjähtää naamalle on klassikko. No mutta voihan se kakku tulla banaanilaatikossa, silloinhan se olisi pseudoklassikko. NYT JOKAINEN ÄÄNI JONKA EI OLE TARKOITUS KERTOA ETTÄ DEADPOOL ON SEKOPÄINEN PALKKASOTURI JONKA SEIKKAILUT OVAT YHTÄ SEKOPÄISIÄ…hiljaa. Sisses, mikä tiukkapipo. Kermakakku partavaahdolla, se olisi oikea klassikko.

Isälle joka ei akkoja kumartele – kun äiti ei ole paikalla:

Y: the last man

Eräänä kauniina päivänä vuonna 2002 kaikki millä on Y-kromosomi kuolee maapallolta. Tämä tarkoittaa jokaista sikiötä ja täysikasvuista miespuolista ihmistä ja eläintä – paitsi Yorick Brownia.

Miksi vain hän selvisi? Miten selviytyä uudessa maailmanjärjestyksessä missä jotkut tahtovat hänet ja toiset tahtovat hänen kuolevan?

Näihin kysymyksiin Brown yrittää löytää vastauksen salaperäisen agentti 355:n kanssa pyrkiessään tyttöystävänsä luokse maapallon toiselle puolelle.

Dekkareita diggaava isä:

Richard Stark’s Parker: The score

Parker on ammattilainen. Kun keikka on suunniteltu, ei ole esteitä, on vain hidasteita jotka kuvittelivat itsestään liikaa.

Mutta tällä kertaa kohteena ei ole yksittäinen henkilö tai yritys vaan kokonainen kaupunki. Pystyykö edes Parker suorittamaan suuruudenhullun suunnitelman? Varsinkin kun hän ei tiedä koko totuutta keikasta…

Donald E. Westlaken salasanimellä kirjoittama novelli saa arvoisensa ulkoasun Darwyn Cooken kuvittamana.

Steampunkilla höyryävä keksijä-isä kybettää tätä:

Grandville: bête noire

“Bête noire” l. “inhottava tai erityisesti vältettävä henkilö tai asia” (vapaa käännös).

Tällainen on varmasti se joka tappoi kuuluisan pariisilaisen taiteilijan lukittuun ja vartioituun studioonsa. Tutkiessaan suljetun huoneen mysteeriä Scotland Yardin ylikonstaapeli LeBrock ja hänen apulaisensa etsivä Ratzi päätyvät lopulta salaliiton jäljille, jonka lopullisena tarkoituksena on vallankaappaus höyrykäyttöisten sotilaiden avulla!

Omassa “viktoriaaninen steampunk-etsiväseikkailu pääosissa antropomorfiset eläimet”-sarjassaan ylittämätön mestariteos.

Historiallisia, verisiä tarinoita arvostava isä arvostaa tätä:

Northlanders 7 – The Icelandic Trilogy

Tämän albumin myötä Northlanders-sarja saa arvoisensa lopetuksen.

Se alkaa nuoren Ulf Haukssonin saadessa haltuunsa klaaninsa maat uudessa maassa, kehittyen väkivaltaiseksi sisällisodaksi vuosia myöhemmin, ja lopulta paljastaen Islantina tunnetun maan veriset alkuaskeleet.

Brian Wood kertoo jälleen tarinan historiasta yhdistäen sen nykymaailman toimintaan ja rikosdraamaan.

Isälle joka näytti teille trilogian osat IV-VI JA ENEMPÄÄ EI OLE TEHTY:

Jeffrey Brown: Vader’s Little Princess

Toisin kuin nimettömäksi jäävien Kapinaliittojen tiedotus- eli propaganda-osastot ovat ihmiset sekä muut älylliset olennot saaneet uskomaan, Darth Vader ei ole iso ilkeä mies maailmankaikkeuden tykeimmällä basso-äänellä.

Oikeasti hän on rakastava isä kahdelle lapselleen Lukelle sekä Leialle.

Luken ja Vaderin hassuttelut ovat jo tuttuja, mutta nyt pääsemme kulissien taakse prinsessan kanssa.

Kuten Darth Vader itse sanoi: “asteroidit eivät huoleta minua komentaja, lapsieni hyvinvointi huolettaa.”

Ninja-isälle:

Christopher Hastings: The Adventures of Dr. McNinja Omnibus 1

Hän on tohtori! Joka on ollut George Washingtonin haamun opissa.

Hän on valtava pettymys vanhemmilleen! Kuinka voi olla sekä ihmisiä tappava ninja että parantaa heitä tohtorina?

Hän on Batmanin kouluttama!…okei, ilmeisesti te sitten tunnette Batmanin niin hyvin että tiedätte kenet hän on kouluttanut, hmmm?

Suositellaan kaikille, joiden mielestä Deadpool on liian &%¤#”.

Insinööri-isälle joka tykkää sarjakuvista, mutta joka on kasvanut liian vanhaksi legoille:

Chris Ware: Building Stories

Se alkaa eksistentiaalisena elämäntutkimuksena.

Se päätyy oman sarjakuvamaailman luomiseen.

Jokaisen rakentelija-isän toiveuni!

Leave a Reply